foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 4 postitust ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Pühapäev Jaan 01, 2006 12:44 
Akvarist
Kasutaja avatar

:(
Probleem järgmine:

Avastasin siin vett vahetades vanast veest (ja suuremaid kive välja tõstes ka kivide küljest), et mul on akvasse tekkinud mingid pruunikad väikesed ( umbes 1-2 mm) kaani moodi olevused? Kas keegi teab, mis need on ja kuidas neist lahti saada. Ma vahetan vett igal nädalal ( 1/3 korraga), sealjuures sifoonin, ka põhjakruusa suht korralikult, seepärast arvan, et nad ei tohiks olla tekkinud mustusest. Samas tegelen praegust võitlusega prügitigude vastu. Kas on võimalik, et nad on kas mingite tigude järeltulijad või siis ehk mõne kala omad!
Kas kellegil on olnud mingeid kokkupuuteid ülal kirjeldatud elukatega?
Ette Tänades!

Kalad: Poecilia Reticulata, Xiphophorus Maculatus, Barbus Titteya, Trigonostigma Heteromorpha, Paracheirodon Axelrodi, Hypostomus Plecostomus, Aphyoracharax, Barbus Mutant, Õunad, Prügiteod, Mõõksaba jt.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Jaan 01, 2006 02:33 
Akvarist
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 11
Täheldasin ka oma akvaariumis mõnda aega tagasi selliseid tegelasi. Oli vaja ükskord juurikat üles tõsta, selle all nad olid. Söötsin need kaladele, päris meeleldi sõid. Juurikat ei ole ammu liigutanud, arvatavasti pesitsevad seal all edasi. Samas ei teeks ma sellest probleemi. Kui nad seal elavad, on neil järelikult millestki toituda, tõenäoliselt põhja sadestuvatest org. jäätmetest. Nad täiendavad seega akvaariumis aine ringkäikku, aitavad org. jäätmeid lagundada. Ma loodan, et nad mingid parasiidid ei ole ja ehk ka mingeid kahjulike eritisi ei tooda. Akvaariumisse tulid nad kindlasti sama teed pidi nagu"prügi" teodki, koos taimedega(eeldusel et sinu akvaariumis on taimed) Seejuures suhtun sama neutraalselt prügitigudessegi. Vähemalt ei ole nad mul kunagi probleemiks olnud.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 02, 2006 12:19 
Akvarist

Need tegelinskid võivad pärineda elussöödast, vahete-vahel olen neid vastsete vahel kohanud.

Head uut aastat!

Üles
 Teema pealkiri: Küsimus
PostitusPostitatud: Teisipäev Jaan 03, 2006 10:39 
Akvarist
Kasutaja avatar

Leitsin vist oma probleemile lahenduse.
Tegin rutiini kohase veevahetuse ja samas ka kiikasin filtri kasti...Jube see oli sodi ja tigusi täis tõelin korralagedus ja mustus. Kuigi filtrimüüate sõnutsi on seda vaja vaid iga 3 kuu tagant puhastada... igatahes rohkem neid hõljuvaid niidiusse pole.
Kuid üks küsimus siiski veel, kui palju ja kui tihti on vaja kaladele anda vitamiine..

Üles
 [ 4 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver