foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 4 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Mure Põhjakoristajaga.
PostitusPostitatud: Esmaspäev Dets 26, 2005 11:47 
Akvarist

Lugu siis järgmine. Kahel mustal, paksu kõhuga kalal (Colisa chunu ) oli mingi hallide täppide haigus. Tegin costapuriga ravi, asi läks justkui paremaks. Aga ma pole kindel kas enne seda või selle ravi ajal muutus mu põhjakoristaja (mustade täppidega ja pikkade vuntsidega) imelikult passiivseks. Varsti märkasin et tal on vuntsid otsast katki. Ja nüüd on paar päeva mu avastuse algusest möödunud ja tal polegi peaaegu vuntse, kas on võimalik et talle ei sobi see ravim, või sööb keegi tal neid vuntse, või milles üldse asi ? Ennemalt sebis ta kokuaeg aktiivselt ringi ja kasvas jõudsalt.

PS: akva on mul 105 liitrit ja siin on veel 2 x skalaarid, 6x barbused, 2x coridoras, 2x macrognatus, 3x lalia, 2x rasbora, 1x labeo, 1x siiami tapluskala, 1x päikeseloojangu kala, 2x kopid, 2x mõõksabad, 1x tigu. 1x ants.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Dets 27, 2005 12:26 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
1. akvaariumis on üleasustus, sellest tulenevalt peaks sul olema NO3 kõvasti üle lubatud piiri - kuidas on lood veevahetustega, st. kui tihti ja kui suurtes kogustes sa vett vahetad? saastatud keskkonnas on haigused kiired kimbutama.
2. liiga väikeses akvaariumis on hulk territoriaalseid kalu, kes vajavad selleks, et nad teisi ei terroriseeriks, suuremat akvaariumit. eeskätt käib see jutt skalaaride ja labeo kohta. põhjakoristaja vuntside kadumine ei pruugi olla haiguse sümptom, vaid mõne territoriaalse kala kätetöö.
3. kui pikk oli akvaariumis tehtud costapuri ravikuur? ärasöödud vuntsidega kala tuleks tõsta eraldi anumasse, kuni täieliku paranemiseni.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Dets 27, 2005 01:10 
Akvarist

Ravikuur kestis 5 päeva. Lisaks ravimile andsin ma kaladele ka vitamiine (fishtamin, sera) Kuidas käib kala eraldi panemine? kas piisab näiteks kolmeliitrisest purgist ? kas sinna põhja panen ka kruusa ja mullitaja, või teen talle kuidagi suurde akvasse eraldi nn "oma toa". Ja probleem on ka mul kahe coridorasega, nimelt on need kaa eelmisega võrreldes jäänud oluliselt passiivsemateks, kuigi neil ei paista olevat ühtegi välist viga. Vett vahetan kuus umbes 3-2 korda (ja korraga 30-50%). Peale ravi tegin kohe vee vahetuse.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Dets 27, 2005 01:25 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
võta üks 10 liitrine pang, pane sinna akvaariumist võetud vesi, hea oleks õhutus ka panna, kruusa ja taimi ei ole sinna vaja. tõsta kala sinna sisse ja koos pangega kusagile soojemasse kohta. lisaks võib sinna vette panna 1/4 sera bactopur directi tabletti, mis hoiab ära bakterinfektsiooni haavades.

mis puutub veevahetustesse, siis neid oleks sul vaja teha sagedamini (1 või isegi 2 korda nädalas sellise üleasustuse juures) aga väiksemates kogustes (20-25%).

põhiakvaariumis tõsta vee temperatuur 27-28Cni ja anna lisavitamiine vähemalt 2 nädalat edasi

Üles
 [ 4 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver