foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 20 postitust ]  1, 2  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Kõhukinnisus.
PostitusPostitatud: Laupäev Nov 19, 2005 10:43 
Akvarist
Kasutaja avatar

Oeh, avastasin et mu kaladel on kõhukinnisus, kui lugesin akvaariumikalade haigustest. Toidan Tetra Min helvestoiduga juba ca. 1,5 kuud. Olen andnud 2 korda päevas. Kas tuleks osta vahelduseks mõni teise firma toit? Lugesin et tuleks anda ka elustoitu, ise aga pole sellega üldse kokku puutunud ja tekkis paar küsimust. Kui palju seda tuleks korraga osta ja kuidas seda neile sööta ja kui palju? Palju üldse maksab ja millist valida? Olen näinud Laguunis sellsieid pisikesi punaseid ussikesi (sääsevastsed vist?) ja suuremaid valgeid ussikesi. Ma arvan et korraga kõike ära ei pane, et kuidas neid säilitada? Aitäh, kui viitsite vastata. O:)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Nov 19, 2005 11:05 
Akvarist
Kasutaja avatar

mina annan oma kaladele vahelduseks külmutatud elustoitu. lihtsalt sellepärast, et need punased sääsevastsed jms on nende jaoks liiga suured. külmutatud elustoitu müüakse kõikides akvapoodides vist. näeb välja a la nagu shokolaaditahvel vms, kust siis saab tüki kaupa osta. (muul kujul müüakse muidugi ka, aga viimati ostsin just sellist). selle tüki lõikan kodus külmunud olekus kildudeks, panen killud plastkarbi põhja portsudena ja karbiga sügavkülma. ja siis iga kord kui on vaja elustoitu anda, siis kangutan lusikaga sealt karbist ühe killu lahti. koguse mõttes annn neile seda umbes sama palju kui graanuleid. aga selle kohapealt ma pole eriti veendunud, et mu doseerimispoliitika korrektne on :?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Nov 20, 2005 12:16 
Akvarist
Kasutaja avatar

Mina ostsin Tartust Lõunakeskuse Bettast suve lõpus just neid punaseid sääsevastseid. Lasin päeva külmikus kausis vee sees seista ja siis panin nad mini grip kotikestes sügavkülma. Veidi vett, elusaid ussikesi sisse, kotike lapikuks, kinni ja külma. Läks mööda veel üks päev, võtsin esimese kotikese välja, panin käterätiku vahele ja lõun haamriga kildudeks. Siis sääsevastsed, mitte kotikese. Nüüd olen maime ülepäeva ja teisi kalu nädalas korra sellega toitnud. Püüan nad kahvaga kinni ja siis annan, et kõik saaksid :D

Üles
 Teema pealkiri: ussid
PostitusPostitatud: Pühapäev Nov 20, 2005 01:25 
Akvarist
Kasutaja avatar

Vabandust, jäi natuke segaseks, et kelle sa kahvaga kinni püüad? Kalad?

Üles
 Teema pealkiri: ussid
PostitusPostitatud: Pühapäev Nov 20, 2005 01:25 
Akvarist
Kasutaja avatar

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Nov 20, 2005 11:08 
Akvarist
Kasutaja avatar

need sääsevastesed maksavad 1.- 1 gramm ( retis ja mustamäe zookaupluses).
minagi ostsin eile neid sääsevastseid ja uue kala ka, aga vanad kalad ei taha või ei märka neid, kuid uus kala tuleb kohe ja võtab ära.
ja need vajuvad kohe põhja.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Nov 20, 2005 01:55 
Akvarist
Kasutaja avatar

Ka kuivtoit võiks erinev olla, meie kaubandusvõrgus ju valikut küll. Erinevad graanulid, helbed, tabletid... Kes see ikka iga päev ühte sama toitu tahab :-k
Ja sääsevastseid on erinevates suurustes :!: (nt Tartu mnt-l). Mina toon nad koju, märja ajalehe sees nagu nad on, hoian mõne päeva külmkapis minigrip kotikeses ja kui ajaleht kuivemaks läheb, niisutan jälle veega läbi. Nii saavad kalakesed neid alguses elusaina. Siis teen neist ussikestest parajad portsud (mõne päeva möödudes kui nad enam nii palju ei vingerda :) ) ja papptaldrikule. Toidukile ümber ja hea aegajalt võtta :wink: Ja läheb loosi väga hästi. Ja sama jutt poest ostetud külmtoidukuubikute kohta - tükkideks ja sügavasse. Ja nii ongi menüü nagu restos 8) Minu kalade (gupid, mollid, barbused, neoonid, ancu (temal muidugi oma nämm, aga kärab ka teiste oma) lemmikuks on aga Sera Vipachips, küsimusele "miks?" pole nad siiski võtnud vaevaks vastata :lol:
Jõudu menüü koostamisel!

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Nov 20, 2005 02:10 
Akvarist
Kasutaja avatar

Thjah, tänud! Kui terveks saan siis rändan poodi ja ostan näiteks mõne toidu sera firmalt ja elustoitu kah. :) Mul on külmkapis need jääkuubiku hoidjad, usun et ma panen nad siis sinna portsudesse. ;)

Üles
 Teema pealkiri: Re: ussid
PostitusPostitatud: Pühapäev Nov 20, 2005 04:31 
Akvarist
Kasutaja avatar

djkessu kirjutas:

Kalad jah... :roll:

Üles
 Teema pealkiri: kahvaga kinni püüdmine
PostitusPostitatud: Pühapäev Nov 20, 2005 04:53 
Akvarist
Kasutaja avatar

to saurlygien: Ei tea, aga kuskilt lugesin (siit foorumist), et kaladele ei pidavat see kahvaga "solgutamine" eriti meeldima. Pidi stressi tekitama.
Mina viskan selle elussööda akvasse ja kõik paistavad osa saavat. Kes ilma jääb, see ise süüdi, kui ei viitsi püüda/otsida. Kaladele pidi muidu selline söögi taga otsimine ka nö trenni eest olema, hoiab erksana. Muidu lähevad paksuks ja laisaks kui söök kogu aeg nina alla topitakse :D

to Eagles: Mina hoian elussööta sügavkülmas, nii nagu eespoolgi on mainitud. ja enne kui akvasse viskan, siis sulatan teatud portsu üles, et kaladel kurk haigeks ei jääks :D :D :D

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Nov 22, 2005 08:33 
Akvarist
Kasutaja avatar

Ostsin neile täna Sera Vipani, tundub et maitseb ja ei haise üldse see toit, võrreldes Tetraga, helbed on aga õhulisemad kuidagi. :D Elustoitu ma ei julgenud osta, nii õudsad ussikesed olid. Ausalt ma kardan selliseid. :oops:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Nov 23, 2005 12:41 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kogu siis närvi aga ära ära unusta, et kui tahad oma kaladele head, pead neile vahel ka elustoitu andma. Palju jubedam on kui pead elusaid sääsevastseid kääridega katki lõikuma, et väiksemad kalad kah midagi kätte saaks. Esimene kord on alati natuke õõvastav aga läheb kohe üle kui näed kuidas kalad selle toidu nimel rabelema hakkavad. :D

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Nov 24, 2005 07:42 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 2
Minule pole ka need elus ussikesed just väga meeldivad, ning lapsed ka kõrval väkitavad :wink: aga kaladele maitsevad, nii et kui esimesest vastikusest üle saad, polegi asi enam nii hull. Jannega samale tasemele ma aga jõudnud veel pole :wink:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Nov 24, 2005 08:47 
Akvarist
Kasutaja avatar

ja külmutatult müüakse siukest peenemat sodi ka, mis ei meenuta sugugi ussikesi :wink:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Nov 24, 2005 09:32 
Akvarist
Kasutaja avatar

Okok. :D Ostan siis järgmisel korrral. Ei tahatnud ma osta selepräast ka et seal olid need SUURED valged ussikesed, et am oelks neid pidanud vist väiskemaks tegema. Väikseid punaseid ussikesi oleks isegi et ostnud. ;)

Üles
 [ 20 postitust ]  1, 2  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver