foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik


Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]



 [ 3 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Gupide bakteriaalne haigus
PostitusPostitatud: Teisipäev Mai 22, 2018 12:32 
Akvarist

Liitunud: Pühapäev Okt 25, 2009 05:08
Postitusi: 10
Asukoht: Tallinn
u. 2 aastat tagasi ostsin 18 gupit ja õige pea surid nad ükshaaval ära. Akva on 120 liitrine. Lisaks elavad seal mõned coryd ja mõned ancistrused, mollyd ja platid. Pärast sain teistelt akvaristidelt gupisid ja ükski ei surnud aasta jooksul. Nüüd ostsin 2 isast gupit ja jälle surid kõik gupid riburada, esimesed juba paar päeva pärast uute võtmist. Nüüd ongi elus vaid 2 ostetud gupit. Neist ühel isasel tõmbus varem lai saba täiesti kokku otsast. Ja emased muutusid haigestudes kõhnadeks. Esimesel korral soovitati kalapoes ravida Esha-ga aga see ei aidanud. Nüüd ravisin Baktopuriga aga tulemust ikka pole. Mis selle bakteriaalse haiguse nimi on ja kuidas seda ravida? Muid kalu see ei paista nakatavat. Vett vahetan regulaarselt, vee testid on ok. See suremine ei tulene veest vaid nakkusest. Guppide raamatus pole sellisest haigusest juttu. Kas keegi teab mõnda gupide aretajate kontakte anda, et nõu küsida?
Ma ei osta igatahes enam poest kunagi ühtegi gupit, sest lapse jaoks surevaid kalu pidevalt näha pole meeldiv vaatepilt.


Üles
PostitusPostitatud: Reede Juun 01, 2018 01:50 
Moderator
Kasutaja avatar

Liitunud: Laupäev Jaan 08, 2005 06:26
Postitusi: 3519
Asukoht: Tallinn, Nõmme
Kui uimed on rebenenud, kadunud, valge rant ka selle koha juures, siis võib olla uimemädanik ja Bactopur peaks aitama. Eelmises Maria kirjutatud teemas on link kalahaiguste piltidele, ehk on abiks.


Üles
PostitusPostitatud: Reede Juun 01, 2018 10:16 
Akvarist

Liitunud: Pühapäev Okt 25, 2009 05:08
Postitusi: 10
Asukoht: Tallinn
ei, uimemädanikku ega muud sellist pole. Lihtsalt kala tõmbub kõveraks, saba tõmbub kokku. Põhjust tuleks otsida sellest, et poes müüdavad kalad on aretatud soolases vees ja poes on nad juba magedas vees ja mul kodus samuti.Kaladele on see shokk ja mis sellest vallandub on mulle kahjuks arusaamatu.


Üles
 [ 3 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]


Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver