Meil on kiiresti abi vaja, loodna et annab midagi päästa või teha. Akvaarium Juwel Rio 110l, sisse ehitatud Biofiltriga. Kolisime sellesse akvasse ümber veebruari lõpus. Jätsin korraga tööle mõlemad filtrid ka vana Aquael Fan 2 plus. Veetestid korras. Veevahetused iga 1,5nädala tagant, koos põhja šifoonimisega. Soojendit ei ole. Elanikud Kuldkalad : Loorsaba ja Teleskoop
Alguses olid veetestid korrast ära, kuid saime veevahetustega kiirelt korda, siiani korras olnud. Vahepeal oli vesi liiga soe, siis konutas Loorsaba põhjas, saime vee tempi korda ning kala elavnes taas. Nüüd mõned päeva kala jälle seisab põhjas saba ja uimed longus, vee temp oli OK. Tegin ka üleeile veevahetuse ja põhja šifoonimise, kust nii palju väljaheiteid ei tulnudki enam nagu muidu. Võtsin veevahetuse käis vana filtri ka välja, kuna vetikas hakkas ka vohama(laigud klaasil ja kunsttaimed tumenesid), vana filter käis koos uuega terve selle aja muidu. Nüüd eile suurest murest panin vana filtri jälle tagasi, kuna biofilter/pump ei tee mulli ja eraldi mullitajat mul pole, vana filter aga tekitas ka mulle. Täna hommikul on vaeseke loorsaba põhjas kummili/külili ning vaevu hingab, muidu ei liiguta üldse. KAs ma saan tema heaks KOHE midgai ette võtta ja päästa? Ma ei tahaks temast ilma jääda. Mees küsis Bettast abi, seal anti vitamiini tilgad, mida oleme kolmas päev ka tilgutanud JBL omad. PALUN ABI!
|