Jah muidugi. Mõnede asjade peale ei tule, et kirja panna/kontrollida.
Hetkel on seis siis selline:
Nüüd, nii kuu ajase vahega suri järgmine kala, seda päev pärast veevahetust.
Tähelepanekud: Sabauim oli väga räbal ja mulle tundus ka, et tagumikust on nagu pisike "vatitutt" väljas
Panin pildid alla.
NO2 test veevahetamise eel näitas alla 0.1 ppm(mg/l) ja oli roosam kui 0.05
testi info järgi on see mõistlikus vahemikus.
N03 testiga ootan kuni järgmise veevahetamiseni, et testida siis seda kõige kangemat konsentratsiooni, toda ei teinud, mul on ribatest ka, millega siis saan kontrollida.
NO3 on siis see mida taimed tarbivad? Mul taimed on suht kiduraks läinud vahepeal, tuttav taimetark arvas, et just sellpärast, et on vähe kalu=vähe väetist.
See akvaarium on mul käigus olnud veidi vähem kui aasta. Jõulude ajal andsin ära palju taimi, muidu oli seal päris taimene.
Suuri haiguspuhanguid pole olnud, kalu hoian kaks-kolm nädalat karantiinis pisikeses enne kui uusi kalu suurde panen. Seal kasutan eraldi pisikest sifooni ja üritan vältida veega ristsaastet. Ja pole nagu tükk aega uusi kalu ka lisand, aga nüüd juba tahaks.
Praegu on üks uus kala mul eraldi karantiinis kaks nädalat olnud, tahaks ta juurde panna, sest ta tundub täitsa terve.
Kalade vanuse kohta ei oska hästi öelda, aga arvan, et jääb kuude lõikesse. Need daniod pole päris täiskasvanu mõõtu minu arust, kui mõnedega võrdlen, mis poes olen näinud.
Sellist kalkulaatorit olen kasutanud, seal minu info kirjas
http://aqadvisor.com/AqAdvisor.php?AquTankName=&AquListBoxTank=Choose&AquTankLength=60&AquTankDepth=40&AquTankHeight=35&AquListBoxFilter=Aqua+El+Fan+Filter+Plus+Fan-1&AquTextFilterRate=100&AquListBoxFilter2=Choose&AquTextFilterRate2=N%2FA+&FormSubmit=Update&AquFilterString=rasbora&AquListBoxChooser=Galaxy+Rasbora+%28Danio+margaritatus%29&AquTextBoxQuantity=&AquTextBoxRemoveQuantity=&AlreadySelected=200909300033%3A1%3A0%3A%2C200910221620%3A1%3A0%3A%2C201001021209%3A1%3A0%3A%2C200912101014%3A1%3A0%3A%2C201002161101%3A3%3A0%3A&FilterMode=Display+all+species&AqTempUnit=C&AqVolUnit=L&AqLengthUnit=cm&AqSortType=cname&FilterQuantity=2&AqJuvMode=&AqSpeciesWindowSize=short&AqSearchMode=simple