foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 7 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: skalaari paks
PostitusPostitatud: Reede Juul 22, 2016 09:07 
Akvarist

Tere!
Hommikul avastasin, et üks kolmest guraamist on paks. Kõht kohutavalt punnis, ei söönud midagi, hingamine võrreldes teistega sage. Akvaarium 180L, väline filter, vee analüüse pole teinud. Pildid : http://album.ee/alabama

Viimati muutis aly, Laupäev Juul 23, 2016 05:32, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Teema pealkiri: Re: guraami paks
PostitusPostitatud: Reede Juul 22, 2016 11:16 
Akvarist

Arvatavasti tal kõhus parasiidid. Mina soovitaksin loomapoest ravimit osta siseparasiidide vastu

Üles
PostitusPostitatud: Reede Juul 22, 2016 11:30 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 8
Ausalt öeldes ei saa ma fotodelt päris hästi aru - kes see nüüd seal haige peaks olema? Kas äkki üks skalaar?

Üles
PostitusPostitatud: Reede Juul 22, 2016 02:32 
Akvarist

sellest ühest ongi pilt. Teised (2) on on "saledad". lisasin veel pilte võrdluseks.

Viimati muutis aly, Reede Juul 22, 2016 02:52, muudetud 1 kord kokku.

Üles
PostitusPostitatud: Reede Juul 22, 2016 02:47 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 5
Liiga paks on seal skalaar (hall triibuline). Kõht tundub tõesti liiga suur ja kala õnnetu pildil.
Põhjusteks võivad olla parasiidid (ussid), soolte põletik ja räägitakse isegi kõhukinnisusest vms.
Soolte põletiku vatsu head rohtu loomapoodides ei ole, mis siis ka mõjuks. Võib olla kui on tegemist ussidega, siis oleks võimalik kala ravida mingi usside vastase ravimiga, kuigi needki üsna mürgised kohati. Soovitaksin teha ravi läbi ainult skalaaril eraldi anumas või siis kala eemaldada akvaariumist...
Peaksid üle kontrollima oma akvaariumi NO2 ja NO3 tasemed, tihti saavad paljud hädad alguse just halvast veekvaliteedist.

Üles
PostitusPostitatud: Reede Juul 22, 2016 09:09 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Ma ka klõpsisin neid pilte. Vaid skalaari pildi all oli kiri "paks kõht". Guraamid on Sul kollased ja väiksemad kalad.

Mina alustaks sellest: Üks oli hea pilt, kus skalaar otse vaates koos oma anaalavaga, mis nägi minu arust hea välja. Sealt mul siis esimene mõte, et katsetaks alguses diagnoosiga kõhukinnisus. Siin on, aly, Sinu abi vaja. Vaata, kas ja kuidas kala kakib. Kui junni ei tule, siis on peaks olema tegu kõhukinnisusega. Siit edasi küsiks - millega kalu toidad. Äkki asjatu küsimus, aga proovime siit ja sealt olukorda uurides Su kalale appi tulla. Ma ei kargaks kohe praegu ränkade rohtude kallale - ussi tõrje näiteks. Kala soomused on ikka õiget pidi ja pole turris? Pildilt küll õnneks ei paista niimoodi olevat.

Kui Sul on, siis ma paneksin akvasse JBL-i Acclimoli - tugevdab immuunsust, on vitamiinid sees ja ravib haavu. Rohi see pole, aga annab kalale ehk jõudu.

Ma väga tahaks loota, et tegu vaid pelgalt kõhukinnisusega. Siin aitab toiduratsiooni muutmine (sääsevastsed näiteks) ja on ka võimalik klistiiri vanni teha.

Üles
PostitusPostitatud: Laupäev Juul 23, 2016 10:02 
Akvarist

Kuna algaja siis tõesti võin need kalade liigid ja nimed segamini ajada, tuvastada püüdsin googli abiga. Aga kala kahjuks läks ujuma igaviku vetele.

Üles
 [ 7 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver