Ennekõike, kui postitad oma mure on kohe päises olemas Sulle abi
viewtopic.php?f=5&t=5520Sealne küsimustik on kohutuslik täita, et saaks Sind kiiremini aidata.
Mina arvan, et tegu on mannakaga. Oli (või on ikka veel?) selline ravim JBL-i Punctol. Mul mõikas. Mannakas algab uimedest ja levib kerele edasi. Kuniks veel uimedel, siis raviga saab kiirelt abi. Kui kerele juba levinud, siis raskem hakkama saada, aga kah võimalik.
Odinoos ei esine täppidena. See peaks olema nagu "kuldne sammal" kalade peal. Kui ka silmad lisaks hägused, siis on Sul seal akva vees mingi jama lahti. Nii arvan mina. Kuna Sa pole siiani vastanud mitte ühelegi küsimusele, mis aitaks meil Sind aidata, siis... No ei tahaks kohe kuidagi nii kirjutada, aga tõde see on... süüdista iseennast.
Mida rohkem infot annad, seda kiirema ja parema abi saad. Mina näiteks ei usaldaks Su akva vee kvaliteeti. Mida testid näitavad? Millal käivitasid? Veevahetused? Söötmine? Muidugi juhtub ka nii, et kõik on akvas korras ja tood uue kala sisse, kellel haigus.
Märgin veel ära, et kui teed ravimile vahetust, siis kindlasti enne seda on vajalik miinimum 24 tundi sütt filtris hoida. Pigem 48 tundi.