Tere! Mul on väike probleem ning olen natuke mures. Nimelt mu teleskoop sai omale külge mannatera. Õnneks saime kohe jaole ning nüüd on kala juba puhas ka, 3 korda oleme ravimit pannud ning nagu ma aru saan, siis kestab mannatera ravi vähemalt 2 nädalat. Teisele kalale mannakas külge ei hakanud. Kuid teleskoop hakkas juba teisel päeval filtri all konutama, nägu vastu põhja ja saba norgus. Valge kala on küll ülimalt aktiivne, ujub ringi, kuid must kipub ikka sinna filtri alla. Kui klaasile koputada siis hakkab küll aktiivsemaks ning ujub sealt välja, kuid süüa ta väga ei taha. Hetkel ujub ta ka ilusasti ringi nagu poleks midagi viga, kuid mõne aja pärast on ta seal filtri all tagasi. Valge kala on aktiivsem ja sööb kogu toidu enne ära kui must reageeridagi jõuab. Üks kord panin mustale toidu lausa nina ette kuid ta ei teinud sellest väljagi, toit vajus põhja ja lõpp kokkuvõttes sõi teine kala selle siiski ära.
Vahepeal käitub kala natuke imelikult ka, ujub ilusti ringi ja siis järsku jääb seisma ja ei tee mitte midagi, just kui oleks ta ülimalt uimane. Siis mõne hetkepärast toibub ja ujub jälle ilusti.
Toitu leotame enne kaladele andmist ka vitamiinis, et nad selle endale kohe sisse saaksid ning, et nad mannaka ravi suudaksid ikka üle elada
Kas keegi oskab aidata, kuidas kalake sööma saada? Olen päris mures.