foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 6 postitust ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Teisipäev Apr 12, 2016 10:35 
Akvarist

Tere,mu 1 skalaar istub omaette nurgas,ujmed vastu keha surutud,ei söö,ei liigu.Liigutab ainult nii palju,et kükitada paar sammu eemale uuesti maha kui n põhjakoristaja teda seal tema nurgas segab.Käisin ka akva poodides küsimas ,kuid nad ei osanud vastata.Skalaar seal juba nii 4 päeva.Täna avastasin et ta pea hakkab punaseks muutuma ja hingab üsna vaevaliselt.Mul on 60l akva kus elab 3 skalaari(sugu ei teadnud poemüüja isegi) ja 1 põhjakoristaja,vett vahetan kord nädalas,10l.Elanud seal kõik koos juba üle 2 kuu,maime pole,samas ka sõda pole-saavad kenasti läbi.Muidu üsna aktiivsed kalad olnud koguaeg nüüd see 1 skalaar haige.Mainiks veel ,et see haige skalaar valget värvi,kellel hakkab pea punaseks muutuma.
Palun aidake!

Üles
PostitusPostitatud: Reede Apr 15, 2016 01:13 
Akvarist

Kahjuks lahkus ta meie hulgast,kuid siiski loodan,et keegi oskab vastata,et mis see olla võis,et edaspidi seda vältida.Lisaks käisin täna uuesti akvapoes,et näidata tehtud veetesti,et asjatundja oma pilguga üle vaataks igaksjuhuks,äkki jäi midagi märkamata,seal ju need värvid nii kahlased,ei tea kas vaatad õiget.Asjatundja kinnitas,et kõik normis.Ei tea ,siis millest?

Üles
PostitusPostitatud: Reede Apr 15, 2016 03:51 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 5
Soovitaksin vett vahetada rohkem kui 10 l iga nädal, pigem 20 l.
Arvatavsti võis probleem olla kas bakteriaalne, ei tea ju kuidas need uimed olid, kas olid kokku kleepunud või lihtsalt oli kalal paha olla ja sellest uimed sorus ja kokkutõmbunud nats. Võis olla ka mürgistusega tegemist, see muidugi viitaks kõrgemale NO2 ja NO3 tasemele (ribatestid ei pruugi alati õiget tulemust näidata ja neid tuleb vaadelda ainult teatud aja pärast, hiljem kuivades testi tulemused võivad muutuda). Samuti võis olla tegmist mingi soolteprobleemidega, põletik, ussid...
Igasugu haigused löövad paremini välja kui keskkond ei ole kaladele sobiv, kas vesi või midagi muud.

Üles
PostitusPostitatud: Reede Apr 15, 2016 11:05 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Kallis Zinzuke - kõige pealt oma muret postitades loe läbi ka selle alarubriigi päises olev. Nimelt: viewtopic.php?f=5&t=5520 See on just nimelt selleks seal, et hädalisi võimalikult kiiremini aidata.

Edasi peaksid end kurssi viima, kui palju akvapinda vajab enda alla skalaar. Sul on 60-liitrine akva ja seal oli kolm skalaari. See juba ei sobi mitte. Skalaar on territoriaalne kala ja alla 100 liitri ühe täiskasvanud kala kohta ei tule kohe mitte kuidagi kõne alla. Ma soosiks pigem rohkem. Abiks tuleb rohke taimestik, aga selle kohta ka infot pole.

Edasi pole teada, millal oma akva käivitasid ja millal kalad sisse tõid? Ei saa aru lausest, et elavad seal kalad koos juba üle kahe kuu. Kas akva nii vana ongi? Sellisel juhul pole ime, et vesi kehv. Mida veetestid näitavad? Ikka tilgatest on parim ja täpseim. Poes öeldi, et normis? Aga pane siia ka värsked näidud.

Mis tehnika Sul seal akvas on? Mullitaja/õhutaja on? Et oleks tagatud hapniku liikumine?

Kuidas ja kui sageli filtrit puhastad?

60-liitrises akvas võivad erandina ajutiselt olla väga väikesed skalaarid. Kui suured Sinu omad on?

Vaata nüüd, kui palju infot jäi Sul andmata, et oma kala päästa. Miskipärast kahtlustan, et ülejäänud kahel skalaaril peaksid silma peal hoidma. Antsuke on ehk tiba tugevama tervisega.

Üles
PostitusPostitatud: Esmaspäev Apr 18, 2016 08:46 
Akvarist

Tere,see akva on 4 a ,akvas on sisefilter (kirjas kuni 100l akvale),mida puhastan samuti 1 x nädalas,regulaarselt vahetan ka svammi.Selles akvas elasid varem mollid ja mõõksabad ,kes sai ära antud.Lisaks oli mul kasutusel suurem akva 180l ne ,kuid mingi aeg otsustasin ,et piisab 1st väikesest,puhkaks veidi .Skalaare mul varem olnud pole ja kui ma poodi läksin,siis poest soovitati mulle just 3 me skalaari,teades ,et mul 60l ne akva.Selles mõttes ,et algaja just pole ,kuid see haigus oli esmakordne,pole varem ükski kala ei haige olnud ega surnud.Ei tea ,kahju
Tänan kõiki kes viitsisid vastata ja nõu anda.

Üles
PostitusPostitatud: Kolmapäev Apr 27, 2016 08:25 
Akvarist
Kasutaja avatar

Mind täitsa huvitab, et millisest poest sulle küll skalaare soovitati 60L akva jaoks?
:shock:

Üles
 [ 6 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver