foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 6 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Valeravi probleemid.
PostitusPostitatud: Laupäev Mär 26, 2016 01:53 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 3
Olen avanud Pandora laeka. Kui kõik ausalt ära rääkida sai asi alguse plaanist akvaariumites kalu ringi tõsta.
Plaanis oli 450 liitrisest akvaariumist aulonocarad ümber kolida. Alates nende saamisest olen täheldanud veidrat ilmingut, peale veevahetust on nad ennast süganud ja mõned närvilised tõmblused teinud ( 1-2 x 15 minuti jooksul) Järgmisel päeval on asi olnud vinks-vonks. Teised sama akvaariumi elanikud pole veevahetusele nii reageerinud. Olen arvanud, et süüdlaseks ehk gaasid, mis tulevad veevärgist kõrgsurvega või PH kõikumine või No3 taseme ajutine tõus mille põhjustab veevahetus.
Sai rumala peaga otsustatud, et on vaja teha esha exiti ja esha 2000 kuur enne kui kalad teise akvaariumi tõstan.
Kuuri kolmandal päeval olid kõik aulonocarad närvilised ja sügasid ennast ja vahel ka cynotilapiad. No3 oli tõusnud 50 peale. Ühel kalal olid tekkinud täpid- laigud. Täpid nagu manna aga tiba suuremad ja paiknevad enamuses seljauimel ja ninamikul.
Kannatasin 24 h ja tegin 50% veevahetuse ja panin söe filtrisse. NO3 langes 30 peale aga kalad on jätkuvalt närvilised ja sügavad ennast ning osad ei toitu.

Akva 450, veevahtused 1 x nädalas 35-40%, sisefilter Juwel jumbo. elanikud Aulonocarad 14tk, Labidochromised 3, cynotilapia 3 ja harjasninad L204 2 tk.

Näidud enne kuuri

No2 -0, No3 -20, PH 7,9, CL 0, KH 15
Peale kuuri 24 hiljem.
No2 -0 No3 30, PH 8, CL 0 KH 15

Akvas on ka taimi anubiased, java fernid, cryptocoryned. Kalade toit osi vivid colour ja spirulina helbed, kurk külmutatud arteemia ja peavad ka paastupäeva. Kalu ega uusi taimi pole lisandunud viimase 10 kuu jooksul ühtegi.

Kui kellelgi on midagi tarka öelda, peale selle, et pole vaja toimivat süsteemi näppida oleks väga tänulik.
Panen ka mõned pildid kõige haigemast. .....mis nüüd siis edasi teha ? :(

Attachments:
Haige 3.JPG
Haige 3.JPG [ 158.84 KB | Vaadatud 191 korda ]
Haige 2.JPG
Haige 2.JPG [ 98.3 KB | Vaadatud 191 korda ]
Haige 1.JPG
Haige 1.JPG [ 123.97 KB | Vaadatud 191 korda ]

Üles
 Teema pealkiri: Re: Valeravi probleemid.
PostitusPostitatud: Pühapäev Mär 27, 2016 11:33 
Moderator
Kasutaja avatar

Tõesti ei tea, kas see aitab kuid olen lugenud, et kevadeti lisab veepuhastusjaam vahest veele rohkem kloori. On olnud rohkem kalade suremisi. Samas ei kujuta ette, kuidas kloor saaks põhjustada mannatera sümptomeid. Ja miks see siis ei mõju ka teistele kaladele.
Kas kalade haiguste leht on tuttav: http://www.tetra-fish.com/aquarium-info ... -them.aspx

Üles
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mär 28, 2016 08:00 
Akvarist
Kasutaja avatar

Ma olen vaadanud neid JBL, Sera jt kodulehtede haiguslugusid piltidega aga hetkel mingit isu diagnoosi panna pole.
Natuke raske mõista, et kuidas esha tooted exit ja 2000 sellise jama põhjustada said. Tootja lubab teha ravikuuri, kus mõlemat ravimit korraga kasutatakse. Hetkel vastavad osade kalade sümptomid sellisele haigusele, mille puhul peaks exitit kasutama ...... :?

Loogiline mõte, et mõlemad ravimid rikkusid vee mikrofloora ära ja nõrgestasid kalu. Sellest ka NO3 tõus tavaliselt isegi enne veevahetust pole NO3 kunagi olnud üle 30.

Kloori kohta ei oska midagi arvata, ribatest näitas 0. Samas veekonditsioneeri pole kasutanud 2 nädalat kuna esha ei soovita seda kasutada enne ravikuuri tegemist. Võib pärssida ravi tulemust.

Hetkel keegi surnud pole, osad toituvad, teised mitte kes sügab, kes mitte kahel tundub olevat ka klassikalise bloudi sümptomid.
Ja et asi ikka jätkuvalt jabur tunduks siis harjasninad tunnevad ennast kõige paremini ja ühed firefishid pidasid pulmi.

Neljapäeval saatsin pikad kirjad välismaale ja kodumaale. Hetkel kahjuks vastuseid pole, nähtavasti tuleb helistada ja Maaülikoolis Priit Päkki ukse taha minna. Eestis teisi spetsialiste ma ei tea, kes tegeleks kalade haigustega igapäevaselt.

Üles
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mär 28, 2016 09:02 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 5
Kui ma ei eksi, siis mina olen näinud ka sellist pilti oma neoonidel ja mõõksabal ja see oli nn. mannatera haiguse ravi ajal ja peale seda.
Oli küll selline tunne, et kas on siis nüüd see mannatera kadunud või siis mitte, aga need üksikud ähmased laigud, ei olnud päris enam nagu mannatera haiguse moodi, lõpetasin ravi ära ja jäin ootavale seisukohale. Tookord ravisin JBL ravimiga. Minu kaladel olid neid laike vms vähem, osalislet mõtlesin et äkki mingid mannatera poolt tekitatud kahjustused nahal või et on tegemist just tasakaalu rikkumises ja immuunsuse nõrgenemisega, hiljem kadus ära.

Üles
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mär 28, 2016 11:05 
Akvarist
Kasutaja avatar

Mulle näeb see välja nagu kala toodaks liigapalju lima kuna miski vees ärritas nahka.

Üles
PostitusPostitatud: Neljapäev Mär 31, 2016 02:19 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kõik lõpuks korras. Kalad söövad, täpid laigud kadunud ja keegi enam ennast ei süga.
Mingeid ravimeid ei kasutanud, lisasin vaid baktereid filtrisse juurde ja tegin ülepäeva pisikesi veevahetusi 7-10 % nagu soovitati.
Järgmisest nädalast tavapärased veevahetused.

Üles
 [ 6 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver