Olen avanud Pandora laeka. Kui kõik ausalt ära rääkida sai asi alguse plaanist akvaariumites kalu ringi tõsta.
Plaanis oli 450 liitrisest akvaariumist aulonocarad ümber kolida. Alates nende saamisest olen täheldanud veidrat ilmingut, peale veevahetust on nad ennast süganud ja mõned närvilised tõmblused teinud ( 1-2 x 15 minuti jooksul) Järgmisel päeval on asi olnud vinks-vonks. Teised sama akvaariumi elanikud pole veevahetusele nii reageerinud. Olen arvanud, et süüdlaseks ehk gaasid, mis tulevad veevärgist kõrgsurvega või PH kõikumine või No3 taseme ajutine tõus mille põhjustab veevahetus.
Sai rumala peaga otsustatud, et on vaja teha esha exiti ja esha 2000 kuur enne kui kalad teise akvaariumi tõstan.
Kuuri kolmandal päeval olid kõik aulonocarad närvilised ja sügasid ennast ja vahel ka cynotilapiad. No3 oli tõusnud 50 peale. Ühel kalal olid tekkinud täpid- laigud. Täpid nagu manna aga tiba suuremad ja paiknevad enamuses seljauimel ja ninamikul.
Kannatasin 24 h ja tegin 50% veevahetuse ja panin söe filtrisse. NO3 langes 30 peale aga kalad on jätkuvalt närvilised ja sügavad ennast ning osad ei toitu.
Akva 450, veevahtused 1 x nädalas 35-40%, sisefilter Juwel jumbo. elanikud Aulonocarad 14tk, Labidochromised 3, cynotilapia 3 ja harjasninad L204 2 tk.
Näidud enne kuuri
No2 -0, No3 -20, PH 7,9, CL 0, KH 15
Peale kuuri 24 hiljem.
No2 -0 No3 30, PH 8, CL 0 KH 15
Akvas on ka taimi anubiased, java fernid, cryptocoryned. Kalade toit osi vivid colour ja spirulina helbed, kurk külmutatud arteemia ja peavad ka paastupäeva. Kalu ega uusi taimi pole lisandunud viimase 10 kuu jooksul ühtegi.
Kui kellelgi on midagi tarka öelda, peale selle, et pole vaja toimivat süsteemi näppida oleks väga tänulik.
Panen ka mõned pildid kõige haigemast. .....mis nüüd siis edasi teha ?