On ju variant ka, et tegemist võib olla ka erinevate põhjustajatega ja pluss keskkonna mõjud. Bakteriaalsetel nakkustel võib olla oleksid augud nagu siiski põletikulised ehk siis roosade rantidega vms. Ma ka nagu vaatasin, et see auk haigus rohkem tabab pea piirkonda ja ahvenalisi. Kuid siiski võiks nagu põhjus olla kuskil soolestikus kas, siis parasiidid ja/või põletik. Pigem kaldun arvamusele, et haigus on väga kaugele arenenud. Kuidas kalade toitmisega lood on, millega toidad neid? Ja kuna sa vahetad vett iga 2 nädala tagant ja 40 liitrit, siis minu arvates on seda vähe, kuna sul on akvaariumis suured täiskasvanud kalad ka, kes reostavad kindlasti palju. Seega soovitaksin sul muretseda endale korralikud NO2ja NO3 testid, millega saaksid jälgida olukorda akvaariumis kui jätkad tavapäraselt.
Ma alustaks ühe ravimiga ja jälgiks ning teeksin teise ravimi otsa. Aga ravimitega on see asi, et see tavalislet nõuab hiljem suuremat veevahetust nagunii, aga eks oleneb ravimist, mõni rohkem mõni vähem. Bakteriaalsed ravimid kindlasti tapavad akvas ära ka bakterid, seega vesi muutub toksilisemaks.
Eks võiks mõni kogenum akvarist ka veel sõna võtta, mida teha sinu juhtumi puhul