foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik


Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]



 [ 7 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Mul jälle jamad kuldkalaga
PostitusPostitatud: Neljapäev Mai 19, 2005 08:33 
Akvarist

Liitunud: Neljapäev Apr 28, 2005 10:20
Postitusi: 7
Asukoht: Pärnu
Nüüd juba mingi 5 päeva on olnud sabade otsad väikseid veriseid täpikesi täis ja narmendavad.Ühel kuldkalal on ühelt poolt lõpus ka imelik,keerdub nagu välja poole.Siis panin ma ka veel seda tähele,et kõigil kuldkaladel on saba otsad täitsa valgeks muutunud.
Akvaarium on 125 l.-----muidu kasutaks oma väikest akvaariumi garantiiniks aga kalad on juba nii suured,et neil läheks seal väga kitsaks---nii pean ma midagi oma suure akvaga tegema,et mul ei tuleks pidevalt mingeid haigusi neile.
Kindlasti on vaja teada palju on temp.---24-26c'vastavalt toale,akvaariumis on mul neli suurt kuldkala , kaks suurt teleskoopi,kaks guraamit,kaks klaasipuhastajat,kaks põhjakoristajat ja veel viis mingit väikest parvekala.
Vett vahetades kasutanm pidevalt aquatani ja nitriverci,vahest panen ka ectapuri.
Palun aidake---Mida ma peaks oma kaladega tegema


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Mai 19, 2005 11:32 
Guru
Kasutaja avatar

Liitunud: Kolmapäev Mär 31, 2004 09:53
Postitusi: 4271
Pildid: 1
Asukoht: Tartu
tundub,et sul on taas bakterhaigus külas. kui narmendavad uimeotsad on valgeks tõmbunud, viitab see bakteriaalsele uimemädanikule. raviks kasuta sera bactopur direct tablette (ravisid vist ka eelmine kord sellega, kui verised laigud tekkisid).
siit tekib kohe küsimus selle kohta, et kui tihedalt sa veevahetusi teed ja kui suures ulatuses? temperatuur on sul kuldkalade jaoks pisut liiga kõrge aga nagu aru saan, siis soojendajat sul akvaariumis ei ole ja sõltub see temperatuur rohkem toas olevast? kindlasti jägi, et ravi ajal oleks tagatud korralik aeratsioon, kuna ravim vähendab vette lahustunud hapniku hulka veelgi


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Mai 20, 2005 10:50 
Akvarist

Liitunud: Neljapäev Apr 28, 2005 10:20
Postitusi: 7
Asukoht: Pärnu
No pärast seda eelmist ravi vahetasin ära umbes 30-40 l 125-st l-st , sest juhend ju näeb seda ette.Ei tea kas ma peaksin mingi aparaadi siis äkki juurde ostma,sest mul on praegu ainult see originaal,mis on kohe akvaariumi küljes (JUWEL'i oma)?
Eile tegin neile ühes kopsikus ka soolavanni---aga ma kardan seda teha,sest nad on suured ja ei taha teha viga nende ujupõiele.
Eile panin akvaariumisse bactopuri vedelikku,sest tablette mul hetkel ei olnud,aga paistab,et see eriti ei aita,sest täna on ühel kuldkalal mõned soomused ka puudu.Lähen vaatan kas poodi on nüüd tulnud neid tablette---kui on siis kuidas ma seda panema pean ,kui mul juba tilgad on sees (liiga palju ühte ainet võib ka ju halba teha)?
Olen väga õnnelik,et leidsin selle saidi ja tänan sind et sa alati aitad!


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Mai 20, 2005 02:45 
Guru
Kasutaja avatar

Liitunud: Kolmapäev Mär 31, 2004 09:53
Postitusi: 4271
Pildid: 1
Asukoht: Tartu
juwel akvaariumitele müüakse eraldi lisatarvikuna väljalasketoru külge kinnitatavat otsikut, mille abil on võimalik tagada lisaõhustus (mullitamine). küsi juweliga kauplevatest poodidest.
kas söefiltri võtsid akvaariumist välja (see must svamm)? aktiivsüsi neutraliseerib ravimijäägid, seega kui see tagasi panna ja u 12h läbi filtreerida, siis on ravim veest eemaldatud. söefiltrit kasutades ei ole vaja lisaks vett vahetada.
bactopur ja bactopur direct on sarnased ravimid, vahe vaid selles, et directis on toimeainete konsentratsioon kõrgem. uimemädanik on ravile mitte just kõige paremini alluv haigus ja seetõttu soovitasingi just directi. kui 2-3 päeva pärast pole bactopuri vedelikust abi olud, tee söega filtreerimine ja lisa bactopur directi täisdoos.


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Mai 20, 2005 11:17 
Akvarist

Liitunud: Neljapäev Apr 28, 2005 10:20
Postitusi: 7
Asukoht: Pärnu
Ma ostsin täna enda akvaariumisse lisaks uue mullitaja---kalad muutusid kohe hulga aktiivsemaks.Ühel kuldkalal on näha paranemist,sest saba hakkab ilusti kollaseks tagasi minema.kas see bactopur on ka abiks minu rullis lõpusega kalale?Kas kui lõpus on kehast eemaldunud ja serva välja keeranud on ka bakteriaalne haigus,sest see ei ole veel üldse paremaks tal läinud?


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Mai 20, 2005 11:31 
Guru
Kasutaja avatar

Liitunud: Kolmapäev Mär 31, 2004 09:53
Postitusi: 4271
Pildid: 1
Asukoht: Tartu
mõned kuldkalaliigid ongi aretatud pööratud lõpustega ja seega ei pruugi see olla haiguslik ilming, kui mõni tema esivanematest on olnud pöördlõpuseline. pärilikud tunnuseid ei pruugi samuti ilmuda kohe, mõnel juhul ilmuvad need alles kala täiskasvanuks saades.
loomulikult võib olla lõpuse väljapöördumine ka haiguslik aga võib olla ka tingitud traumast. kui kala ennast muidu hästi tunneb, veepinnal õhku ahmimas ei käi ja tema söögiisu on normaalne, siis ei ole vaja sellele ekstra tähelepanu osutada.


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Mai 22, 2005 10:42 
Akvarist

Liitunud: Neljapäev Apr 28, 2005 10:20
Postitusi: 7
Asukoht: Pärnu
Kala käib ilusti söömas küll ja õhku ta ka ei ahmi aga millal nad saavad täiskasvanuks(minu oma on umbes 2 aastane).Täna toimus mul veel midagi imelikku : mõlemad mustad teleskoobid(kes on minu arvates isased,sest neil on välged täpid uimedeääres ja lõpustel)ajasid tohutult seda sama kuldkala ,kellel on see lõpus keerdunud ,pidevalt taga----ei tea kas see võis olla paaritumise katse?Kuldkalal ei ole täppe uimedel,seega arvan,et ta on emane.Imelik käitumine nad ei ole sellist asja varem teinud.Üldiselt muutusid nad üldse,kui ma selle uue süsteemi sisse ostsin(on aktiivsemad hoolimata ,et on veitsa veel haiged).


Üles
 [ 7 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]


Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver