foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 8 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: sera algopur (kogemused)
PostitusPostitatud: Teisipäev Mai 17, 2005 12:45 
Akvarist
Kasutaja avatar

Oleks huvitatud:
kas keegi on kasutanud :?:
mis vetikast on tänu algopur-ile vabanetud :?:
kas üldse vabaneti vetikast :?:
kuidas doseerisid :?:
palju maksis :?:
tähelepanekuid kasutamise ajal (kalade või taimede olukord)
teod ei pidavat kannatama seda.vastab see tõele :?:

ja nii edasi mis meelde peaks äkki tulema veel

http://www.sera.de/English/Produkte/algopur.htm

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Mai 17, 2005 12:57 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
See et teod ei kannata vihjab et nagu enamasti vetikavastane keemia sisaldab ka see preparaat vaske (teine levinud vahend on simazine, paraku habevetika vastu see ei aita) mis mürgine ka kaladele ja taimedele (eks ole vetikadki algelised taimed), kõik sõltub konkreetse liigi vastuvõtlikkusest ja manustatavast kogusest. Teod on lihtsalt vase suhtes eriti tundlikud. Taimedest ntx tõenäoliselt saavad kõige rohkem pihta Vallisneriad, kaladest elussünnitajad ja SAE-d. Sellise asja kasutamine on küll viimane meeleheitlik samm kui kõik muud võimalused ja oskused on ammendunud.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Mai 17, 2005 04:04 
Akvarist
Kasutaja avatar

Rein kirjutas:
See et teod ei kannata vihjab et nagu enamasti vetikavastane keemia sisaldab ka see preparaat vaske (teine levinud vahend on simazine, paraku habevetika vastu see ei aita) mis mürgine ka kaladele ja taimedele (eks ole vetikadki algelised taimed), kõik sõltub konkreetse liigi vastuvõtlikkusest ja manustatavast kogusest. Teod on lihtsalt vase suhtes eriti tundlikud. Taimedest ntx tõenäoliselt saavad kõige rohkem pihta Vallisneriad, kaladest elussünnitajad ja SAE-d. Sellise asja kasutamine on küll viimane meeleheitlik samm kui kõik muud võimalused ja oskused on ammendunud.

Millist alternatiivset varianti ise soovitaksid :?:
Olen küll lugenud igatsugu võimalusi aga milline neid kõige sobivam ja ohutum :-k .Igal võimalusel paistab alati olevat ka oma miinus.
Omal mure nimelt selle habega (kui ma ei eksi).On ennast taimede peale juba jõudnud pookida.
Arvatavasti probleemi põhjus filtratsioonis.Kuna nagu tead vale võimekusega pump ja see ei jõua korralikku tööd teha.Kolma- või neljapäeval peaksin saama uue pumba (ostes oli uus pump tiba vigane).Siis loodan et asi paraneb.Kuid kas siis vetikas ka ise ära kaob , ei usu.Selleks olekski mingit "rohtu" vaja.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Mai 17, 2005 05:14 
Moderator
Kasutaja avatar

bossering kirjutas:
Millist alternatiivset varianti ise soovitaksid :?:

Kui inglise keel pole probleemiks siis üks paremaid artikleid habevetika teemal on aadressil http://www.thekrib.com/Plants/Algae/red-algae.html , rohkem asjalikku lugemist leiad http://www.thekrib.com/Plants/Algae/ .
Sinu asemel, laisk ja vetikate suhtes tolerantne nagu ma olen, katsuks esmalt selgeks teha mis on mu akvas valesti. Taimede osad millel on see vetikas ma lihtsalt eemaldaksin, samuti kasutaksin SAE-sid. Ja siis prooviks sellist tiikide jaoks mõeldud turbaekstrakti tabletti nagu JBL Humolon (Steni leid, au ja kiitus talle!) - doseeriks täpselt vastavalt instruktsioonile. Esmapilt on ehmatav - vesi tõmbub tumepruuniks, kuid see läheb üle (mulle tegelikult meeldib see värv :)). Ma ei julgeks väita et see on mingi imerohi, kuid mõju on märksa ilmsem kui muudel haibitud looduslikel vetikatõrjevahenditel mida olen katsetanud. Vee parameetrid pisut muutuvad, kuid mitte niipalju et see tekitaks probleeme, üldiselt ohutu nii taimedele kui akva elanikele (võimalik et siiski on kalu või muid akvaelanikke kellele see vastunäidustatud, üldjuhul siiski probleeme pole).
Kui aga olla vetikate suhtes väga kartlik siis ilmselt teeks akva puhtaks, taimed desinfitseeriks kloorilahusega, uus põhjapinnas, kalad karantiinis enne akvasse panekut et ei tooks seedekulglas vetikaeoseid kaasa jne. Eks ka vetikatõrjekeemia kasutamisel oleks mõistlik elanikud akvast ära kolida, mitte panna nende taluvust proovile.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Mai 17, 2005 05:48 
Akvarist
Kasutaja avatar

Rein kirjutas:
Sinu asemel, laisk ja vetikate suhtes tolerantne nagu ma olen, katsuks esmalt selgeks teha mis on mu akvas valesti.

Arvan jätkuvalt et probleemiks ebapiisav filtreering.
Kui ka see et päike paistab akva peale.
Rein kirjutas:
Taimede osad millel on see vetikas ma lihtsalt eemaldaksin,

Täna hommikul tegin seda.
Rein kirjutas:
samuti kasutaksin SAE-sid.

3 OTO-t üritavad midagi korda saata küll.Orig.SAE-d Tartus haruldus.
Rein kirjutas:
Ja siis prooviks sellist tiikide jaoks mõeldud turbaekstrakti tabletti nagu JBL Humolon (Steni leid, au ja kiitus talle!) - doseeriks täpselt vastavalt instruktsioonile.

Seda lähen hommepäev otsima.
Aitäh ideede eest.
Eks annan teada kui miskit peaks muutuma

NB!Ega Tallinnas ei ole kuskil orig.SAE-sid müügil nähtud :?:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Mai 17, 2005 07:42 
Moderator
Kasutaja avatar

bossering kirjutas:
3 OTO-t üritavad midagi korda saata küll.Orig.SAE-d Tartus haruldus.
NB!Ega Tallinnas ei ole kuskil orig.SAE-sid müügil nähtud :?:

Võib-olla on see vaid minu akva eripära ja tingitud sellest et teised kalad neid vahel kergelt tonksavad või siis nad alles kohanevad uue koduga (paar nädalat mul akvas), kuid minu akvas OTO-d küll tegutsevad vaid ühes akva nurgas, samas SAE-d nagistavd pidevalt mööda kõiki taimi.
Viimati nägin SAE-sid Tallinnas Tartu mnt. poes, hetkeseisu kohta ei oska öelda.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mai 18, 2005 01:34 
Akvarist
Kasutaja avatar

Rein kirjutas:
Võib-olla on see vaid minu akva eripära ja tingitud sellest et teised kalad neid vahel kergelt tonksavad või siis nad alles kohanevad uue koduga (paar nädalat mul akvas), kuid minu akvas OTO-d küll tegutsevad vaid ühes akva nurgas, samas SAE-d nagistavd pidevalt mööda kõiki taimi.
Viimati nägin SAE-sid Tallinnas Tartu mnt. poes, hetkeseisu kohta ei oska öelda.

Mul OTO-d olid esimesel päeval täielikud paanika pommid.Küll kiilus üks ennast põgenemisega CO2 testri ja klaasi vahele.Küll jäi teisel jälle julgusest puudu , et põgeneda kui sind "maitstakse".Aga umbes kaks päeva hiljem olid ülejäänud elanikud vist nendega juba harjunud ja nüüd tegutsevad nad terves akvas täitsa rahulikult ilma et keegi neid segaks.Isegi multi pappa on nii tolerantne , et lubab neid koos temaga suvikõrvitsat maiustama :D .

NB!Kas see Tartu mnt. pood on see :?:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mai 18, 2005 03:13 
Moderator
Kasutaja avatar

bossering kirjutas:
NB!Kas see Tartu mnt. pood on see :?:

Jah.

Üles
 [ 8 postitust ]