foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 34 postitust ]  Eelmine  1, 2, 3
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Gupid surevad
PostitusPostitatud: Esmaspäev Dets 01, 2014 09:41 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 3
Mulle pole tegelikult isegi vaja, keera filtri väljavool veepinna lähedale õhutab paremini kui mullid.
Aga ma usun, et mulle ei tule sellepärast, et voolik on vale nurga all, peaks olema ikka risti veepinnaga.
Mina paneksin selle filtri kuidagi diagonaalselt, siis tõmbab põhjast ka vett.

Üles
PostitusPostitatud: Teisipäev Dets 02, 2014 01:01 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 20
Nõustun 'shadowcat'iga'.
Sul on mullitaja regulaator horisontaalselt ja vee all, sellest see mullide olematus. Mullitaja regulaator peaks olema vertikaalselt. Kuna sul pole võimalik sisefiltrit panna akvasse vertikaalselt siis pigem loobu mullidest ja tõesti suuna filtri väljavool rohkem akva veepiirile. Vesi tsirkuleerib siis akvas paremini ja sul ei teki mingeid proteiinikihte.

Mäletan kui mul oli alguses sisefilter. No küll ma jamasin selle mullitaja regulaatoriga. Kord mullitas jõuliselt kord olematult. Kui sain asja peale pikka pusimist ja nikerdamist paika siis järgmisel päeval möirgas see sisefilter jälle nii kuis tahtis. Lõpuks loobusin mullide aktsioonist. Ma ise arvan et vee tsirkuleerimine on tähtsam kui need mullikesed.

Üles
PostitusPostitatud: Teisipäev Dets 02, 2014 08:29 
Akvarist

Pildid: 0
Tänud väga asjalike nõuannete eest. Toimin nii nagu juheldasite. Mullitamine oli lihtsalt see, et miks ei tule. Samas osad kalad on imelikult liikumatuna veepiiril, teised ujuvad ilusti ringi
Sama firma väiksem mudel ei mullitanud mul sama moodi, paigaldamise ajast vast paar+ nädalat mullitas ja kõik.

Üles
PostitusPostitatud: Teisipäev Dets 02, 2014 10:25 
Akvarist

Pildid: 0
Mull õhutab vähem kui veepinna poole suunatud veevool jne. Teete siin kõvasti nalja! Kogu maailm on ammu tagasi pöördunud tavalise õhutõstmis meetodi(mull) ja svammi juurde(isegi Discuse paljundajad)

Konkreetne filter ei anna mulli kuna ta on täiesti valesti paigaldatud. Filter peab olema püstises asendis ja see koht kus õhuvõtuvoolik on ühendatud filtriga peab asetsema vahetult veepiiri all - nii on töövõime kõige suurem.

Teine põhjus miks sellised filtrid vähemalt 1X 2kuu jooksul lakkavad mulli andmast on ühenduste ja avade ummistumine = Õhuvõtuvoolik eemaldada ja "ühenduskoht" nt. tikuga läbi sorkida. Veel olulisem on samuti toimida "vastusega" filtril (kuhu voolik kinnitub). Umbes poole aastaga võib filtri väljalaske ava ise nii täis kasvada et tuleb seda "torkida".

Üles
 [ 34 postitust ]  Eelmine  1, 2, 3

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver