foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik


Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]



 [ 3 postitust ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Esmaspäev Aug 04, 2014 08:44 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Reede Mär 28, 2014 01:45
Postitusi: 29
Asukoht: ida-virumaa
1. akvaariumiks 100 liitrine kuubik
2. Tehnika: Tetra sisefilter IN800 plus, valguse kohta jään vastuse võlgu, mees timmis, pidi ok olema...põleb taimeriga umb 8 tundi ööpäevas? Kompressor on samuti olemas.
3. veevahetuste intervall (e. kui tihti toimuvad veevahetused), vahetatava vee kogus ja viimase veevahetuse aeg ja vahetatud vee kogus: vahetan vett kord nädalas, vahetan välja veidi rohkem kui 20 liitrit korraga, viimati tegin seda täna
4. temperatuur 25C ringis aga hetkel kuumusega on tõusnud hoian lampe väljas, et oleks madalam ph, kh-normide piires ja no3 - 0.
5. kalade kooslus: 2 antsu, 2 emast betat, kaks mõõksaba, 2 guraamit, 6 barbust.

Algul muutus Guraami alumine uim äärest tumedamaks nüüd juba narmendab ka veidi. Umbes kolm kuud tagasi suri kuldkala saranastesse sümptomitesse aga siis arvasime, et talle ei sobinud lihtsalt meie akvaariumi temperatuur ja kooslus. Keegi teine haigeks ei jäänud. Aga nüüd muretsen äkki oli siiski mingi haigus. Igatahes sellest tubli kaks-kolm kuud möödas juba. Võimalik, et kuumus ja vee temperatuuri tõus põhjustas sellise reaktsiooni?
Igatahes mure veel ka selline, et meill siin napib loomapoode. Üks just kolib ja on suletud, teises ei olnud muud ravimit kui Tetra Contralck. Aga see ju pigem täppide raviks jne. Kas tasuks seda ikkagi sisse valada?

Oleksin igatahes ülitänulik nõu eest.


Üles
PostitusPostitatud: Esmaspäev Aug 04, 2014 09:57 
Guru
Kasutaja avatar

Liitunud: Kolmapäev Mär 31, 2004 09:53
Postitusi: 4271
Pildid: 1
Asukoht: Tartu
Kas uime äärte narmendus on servast nii poole millimeetri jagu heledam? Kui jah, on tegu ilmselt bakteriaalse uimemädanikuga ja seda peaks hakkama ravima bakterivastase ravimiga. Kui on lihtsalt uimede tumenemine ja narmendab ilma valge randita servas, siis võib põhjus olla jääkainete konsentratsiooni tõusus. Kuigi veevahetus võib tunduda OK suurusjärgus ja tihedusega, ei tea kahjuks, kui korralikult sifoonid ja kui palju toidad. Võimalik, et selle kuumaga läheb kõik lihtsalt kiiremini roiskuma ja tagajärjeks ongi vee kvaliteedi langus. Esmaabi sellisel puhul ca 30% veevahetus ülehomme ja veel 30% reedel. Söögiga tõmba pidurit ja võta koguseid poole vähemaks. Kontrollima peaks NO3 näitu ja kui see käest ära, siis on kasu lisaks veevahetustele ka bakterstarteri (nt Denitrol) lisamisest. Poekestega sealkandis.. jah, on nii. Õnneks Vironia keskuses nelja päeva pärast pood juba uuesti lahti.


Üles
PostitusPostitatud: Esmaspäev Aug 04, 2014 10:44 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Reede Mär 28, 2014 01:45
Postitusi: 29
Asukoht: ida-virumaa
heledamat äärt ei ole, lihtsalt pruunikas. Vee parameetrid on normis aga proovin vett vahetada. Sifoonin korralikult ja omaarust ei anna liiga palju süüa. Tänud vastamast katsetan siis esialgu nii. Kuigi surnud kuldkala vaim ei anna rahu... ei tahaks, et guraamiga samuti läheks.


Üles
 [ 3 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]


Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver