foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 10 postitust ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Pühapäev Juul 06, 2014 12:13 
Akvarist

Pildid: 4
Tere!

Palun, kas keegi oskab öelda, mis kalal viga on:
paar nädalat tagasi tekkis kiiversäga küljele valge laik. Olin vahepeal ära ja selle ajaga muutus laik päris koledaks lohuks, mida katab tihe valge kiht narmendavate äärtega. Sealjuures käitub säga normaalselt.

Pildid on siin http://sirius.aai.ee/gallery3/Public/akva/Haige-kala-2 Palun vabandust viletsa kvaliteedi pärast.

Kavatsen kala teise akvasse tõsta, kus on praegu vaid taimed ja teod, et teda seal ravida. Aga millega? Lähen õhtupoole Tartu Lõunakeskuse Bettasse ravimi järele.

1. akvaarium 325 l
2. Väline filter, soojendi, õhupump
3. veevahetused ebaregulaarsed (vastavalt NO3 tasemele), viimati 8.06.2014 60 liitrit
4. Temperatuur 27 kraadi, pH 7.4, kH 6, NO3 20 ppt
5. 7 skalaari, 4 tähnilist kiiversäga, 1 harjasnina, 1 pärlguraami, 15+ õunatigu, taimed
6. akva käib 2 aastat, uusi taimi ega kalu pole selle aja jooksul juurde toodud

Üles
PostitusPostitatud: Pühapäev Juul 06, 2014 12:26 
Akvarist

Pildid: 1
Betta müüjad oskavad kindlasti ka midagi öelda! :)
Võta pildid kaasa ja küsi ka nende käest üle.
KRA kirjutas:
Acclimol pole rohi, pigem vitamiin. Kuna sisaldab ka joodi, siis teinekord aitab haavu tohderdada, et asi edasi mädanikuks ei areneks.

Tsiteerin siit KRA teksti, äkki veel aitab vitamiiniga parandada midagi?

Üles
PostitusPostitatud: Pühapäev Juul 06, 2014 12:36 
Akvarist

MarekN kirjutas:
Betta müüjad oskavad kindlasti ka midagi öelda! :)
Võta pildid kaasa ja küsi ka nende käest üle.

Seda ma teha kavatsesingi.

MarekN kirjutas:
KRA kirjutas:
Acclimol pole rohi, pigem vitamiin. Kuna sisaldab ka joodi, siis teinekord aitab haavu tohderdada, et asi edasi mädanikuks ei areneks.

Tsiteerin siit KRA teksti, äkki veel aitab vitamiiniga parandada midagi?

Kui piisaks vaid acclimolist, siis ei hakkaks säga püüdmagi - tal lisastressitagi paha, pealegi pole ma oma osavuses kuigi kindel - laseks lihtsalt suure akva acclimoli täis.

Üles
PostitusPostitatud: Esmaspäev Juul 07, 2014 05:09 
Akvarist

Sain Bettast JBL Fungoli ja Ektol crystali, aga vaat kala ei saa kuidagi kätte :-( Akva on taimi paksult täis ja pisike nii väle... või siis mina kohmakas :-( Oleks kellelgi soovitusi, mis nipiga võiks ühe kiiversäga kinni püüda?

Üles
PostitusPostitatud: Esmaspäev Juul 07, 2014 06:47 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Tavaliselt tehakse ravi kogu akvale, aga on haigusi, mille puhul võib ka üksikut kala ravida. Ehk praeguse haiguse puhul kannatab ka üksinda ravile panna. On Sul koht, kuhu kala panna? Käivitatud akva koos mullitaja ja filtriga?

Ega muud kunsti kala püüdmisel polegi, kui vaid vaja palju kannatust. Valgustamata akvas ehk tiba parem. Ja kui esimese paari korraga kätte ei saa, siis edasi kala juba nii ärevil, et tark oleks paus teha. Pane kahv akvasse ja oota rahulikult.

Üles
PostitusPostitatud: Esmaspäev Juul 07, 2014 07:00 
Akvarist

Aitäh nõuannete eest, KRA! Mul on 96-liitrine aastaid käinud akva (sisefilter, soojendus, mullitaja, valgus), mis ootab juba tükk aega ümberkujundamist. Seal on praegu vaid taimed, võib-olla on jäänud ka mõned noored õunakad, keda ei õnnestunud taimede vahelt üles leida. Eile tegelesin veenäitude ühtlustamisega, nüüd peaks see 96-liitrine patsiendi vastuvõtuks valmis olema.

Eks ma siis jätkan kahvaga üritamist - kui säga taas näole annab.

Üles
PostitusPostitatud: Reede Juul 11, 2014 04:00 
Akvarist

Kui kaua peab kala Fungoliga vees olema?

Juhendis on kirjas, et 3ndal ja 5ndal päeval võib vajadusel ravi korrata ning pärast ravi lõppu vahetada 50% vett ja filtreerida aktiivsöega. Kuid pole sõnagi sellest, millal see ravi lõpp siis on.

Täna ongi kolmas päev, säga haav näeb oluliselt parem välja, kala ise kah kõbusam, kuid kuna midagi valget seal ikka veel paistab, siis tegin kordusravi. Veel ühte enam arvatavasti vaja ei lähe. Aga millal ma nüüd siis süsi filtrisse panen ja vett vahetama hakkan?

Seis on praegu selline:
http://sirius.aai.ee/gallery3/Public/akva/Haige-kala-2/P1290361crop

Üles
PostitusPostitatud: Reede Juul 11, 2014 11:01 
Moderator
Kasutaja avatar

Kuule, oled tublit tööd teinud :) Kala haav näeb tõesti palju parem välja. Ja püüdsidki ta kinni?

Mul pole selle ravimi õpetust käepärast võtta, aga lähtuks oma loogikast (võib ka vale olla, ehk siis keegi parandab), et kui 3-s ja 5-s päev, siis ehk 7-ndal päeval võiks tollest 2-päevasest intervallist lähtudes teise ravi lõpetada ja veevahetuse teha ning söe sisse panna. Ja soovitaks pärast sütt Acclimoli panna või siis muud vitamiini kala kosutamiseks. Vitamiini võid tilgutada kala toidule ja tiba imbuda lasta. Ja las ta kosub seal üksinda.

Üles
PostitusPostitatud: Laupäev Juul 12, 2014 12:15 
Akvarist

KRA kirjutas:
Kuule, oled tublit tööd teinud :) Kala haav näeb tõesti palju parem välja. Ja püüdsidki ta kinni?

Aitäh :-) Püüdsin ta jah lõpuks kinni, nüüd on ta üksi 96-liitrises.
KRA kirjutas:
Mul pole selle ravimi õpetust käepärast võtta, aga lähtuks oma loogikast (võib ka vale olla, ehk siis keegi parandab), et kui 3-s ja 5-s päev, siis ehk 7-ndal päeval võiks tollest 2-päevasest intervallist lähtudes teise ravi lõpetada ja veevahetuse teha ning söe sisse panna. Ja soovitaks pärast sütt Acclimoli panna või siis muud vitamiini kala kosutamiseks. Vitamiini võid tilgutada kala toidule ja tiba imbuda lasta. Ja las ta kosub seal üksinda.

Ma panin koos Fungoliga Ektol cristalit (Bettas soovitati), mis peaks vähendama stressi ja soodustama limaskestade paranemist ravikuuri ajal. Pärast ravi lõppu tuleks seda juhendi kohaselt nädal aega iga päev natukesekaupa lisada. Mulle tundub, et veel ka Acclimoli lisamine oleks liiast, äkki lähevad need keemiad veel omavahel tülli.

Üles
PostitusPostitatud: Laupäev Juul 12, 2014 03:30 
Moderator
Kasutaja avatar

Ei, ära kõike koos pane. Vali embat kumbat. Erinevaid firmasid ka ei segata omavahel kokku. Minu arsenalis on Acclimol ja ilma selleta ma ei kujuta ettegi. Ikka vahest juhtub midagi ja seda võib niisamagi aeg-ajalt profülaktikaks panna. On kohe mul suur kanister ostetud.

Üles
 [ 10 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver