foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 6 postitust ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Pühapäev Juun 29, 2014 03:10 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 20
Lugu selline et täna juhuslikult avastasin rohelisel tiiger barbusel (Puntius tetrazona) rinna- ja kõhuuime vahel imeliku tühimiku. Seega piirkonnas kus asub kalal maks, sooltoru ja magu. Foto tiiger barbusest on siin. Pildistamine oli raskendatud, sest barbused sebivad ja süstivad akvas pidevalt ringi.

Eemalt vaadates jäi mulje justkui oleks keegi kala kõhu alt ära hammustanud tüki (lööming?). Lähemal vaatlusel selgus et hammustust olla ei saa, pigem on kõhu alaosa justkui nurgeliselt sisse volditud (mingi deformatsioon?). Katkiseid ja narmendavaid kudesid pole. Kui vaadata kala keha ja silmade proportsioone siis jääb mulje et silmad on kerelt punnis ning liiga suured (või mulle tundub?). Barbusel hetkel ei ole teisi märgatavaid kõrvalekaldeid ja haigustunnuseid. Kõik teised kalad akvas normis.

Kas keegi akvaristidest oskab midagi arvata või omab kogemust antud asja suhtes?

Üles
PostitusPostitatud: Pühapäev Juun 29, 2014 10:19 
Akvarist

Pildid: 1
Barbused pidid ju omavahel üsnagi riiakad olema, kui neid on palju. Kui palju sul on barbuseid akvaariumis? Kenno võib-olla teab rohkem rääkida, tal oli terve farm neid barbuseid. Piltide järgi ütleks mina, et see on võitlus tagajärg. Mul rohelised barbused koguaeg kaklevad omavahel aga albiinod on väga rahulikud ning albiinosid ei puutu rohelised ka mitte.

Üles
PostitusPostitatud: Esmaspäev Juun 30, 2014 01:00 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 3
Kala ei saa korralikult süüa sul mingil põhjusel. Tume värvus ja sissepoole kõht on nälgimise tunnused.
Oli ka endal sarnane juhus. Mingit ravi ma talle ei teinud, meelitasin elustoiduga ja sai korda. Kuigi ma usun,et tegu võib olla mingi soole infektsiooni või parasiidiga.

Üles
PostitusPostitatud: Esmaspäev Juun 30, 2014 02:23 
Akvarist
Kasutaja avatar

Tänud vastamast.

Arvan isegi et vahest on mingi jama toitumise ja soolestikuga. Samas kui kalu toidan siis sööb isukalt ja aktiivselt. Tegu on suht aktiivse kalaga kuid vaatlusel tundub et see barbus on hierarhia redeli alumistel pulkadel.
Mingi aeg tagasi toitsin ma kalu üle, sest võimust võttis kõikjal laiutav habevetikas. Nüüd olen juba nädal aega kalu toitnud 1x päevas tunduvalt tagasihoidlikumalt. Teised barbused on parajad pontšikud.

Üles
PostitusPostitatud: Esmaspäev Juun 30, 2014 11:34 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 3
Ma toidan neid 3 korda päevas, õigemini automaatsöötja teeb seda. Ise viskan põhjakaladele tablette ja korra nädalas külmutatud või elus sööta.
Minu barbused vist sööks üksteist ära kui korra päevas ainult süüa saaksid :D

Üles
PostitusPostitatud: Teisipäev Juul 01, 2014 01:21 
Akvarist
Kasutaja avatar

Ma ei tihka 3x päevas kalu toita, kardan inetut ja tüütut habevetikat. Minust pole erilist taimekasvatajat. :lol:

Üles
 [ 6 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver