foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 5 postitust ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Reede Juun 13, 2014 09:00 
Akvarist
Kasutaja avatar

Minu akvaarium on poole aastaga, mis ta mul olnud on läbi elanud juba mitu jama aga viimasel ajal oli kõik ilus ja stabiilne. Seega oli paras aeg lollusega hakkama saamiseks ja seda ma just tegingi.

1. akvaariumiks 100 liitrine kuubik
2. Tehnika: Tetra sisefilter IN800 plus, valguse kohta jään vastuse võlgu, mees timmis, pidi ok olema...põleb taimeriga umb 8 tundi ööpäevas? Kompressor on samuti olemas.
3. veevahetuste intervall (e. kui tihti toimuvad veevahetused), vahetatava vee kogus ja viimase veevahetuse aeg ja vahetatud vee kogus: vahetan vett kord nädalas, vahetan välja veidi rohkem kui 20 liitrit korraga, viimati tegin seda möödunud esmaspäeval
4. temperatuur 25C ja võimalusel ph, kh-normide piires ja no3 - 0.
5. kalade kooslus: 2 antsu, 2 emast betat, kaks mõõksaba, 2 guraamit, 6 barbust. Ja nüüd lisasin lolli peaga 1 kuldkala.

Oli üsna küllaldaselt kalu...I know i know.... :oops: :oops: :oops: Aga ma nii tahtsin veel ainult ühte kuldkalakest :(. Nädalaga on kala saba narmendama hakkanud ja tekkinud mõned pruunikad laigud. Mis ma temaga peale peaksin hakkama?

Üles
PostitusPostitatud: Reede Juun 13, 2014 10:22 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Esiteks, nagu ise juba ütlesid - kalu oli piisavalt. Teiseks - kuldkala on külmaveekala ja sinna seltskonda ei passi mitte. Temal peaks vee temperatuur 20 kraadi umbes olema.

Vaata narmendavad saba ääred üle, kas pole mitte mädanik küljes - ääred valged. Siis vaja ravima hakata. Hetkel paneks ma JBL-i Acclimoli akvasse lootes, et tugevdab kalla immuunsust ja seal sisalduv jood tohderdab haavad. Edasi pead saba jälgima - kas läheb paremaks või hullemaks. Vastavalt siis tuleb tegutseda - kas ravi või paned veel Acclimoli. Pudelil peaks olema kirjas, mis vahekorras ja kui tihti. Peaks vist tohtima iga päev panna.

Pruunikad laigus võivad ehk ka pigmendilaigud olla ning ajapikku kaovad. Nende tekkimiseks on ka jälle omad põhjused. Pole väga tark sel teemal, aga üheks faktoriks vast mittesobiv keskkond - kas vee parameetrid kehvad (Sul liiga soe tema jaoks), vee tilgateste võiks teha, või lihtsalt on tal stress (ülerahvastus). Ühele kuldkalale arvestatakse miinimum 50 liitrit vett, mulle endale tundub parem olema pigem 70 liitrit. Pluss korralik õhutus (mullitaja) ja väga korralik filter (pigem välisfilter).

Üles
PostitusPostitatud: Laupäev Juun 14, 2014 08:34 
Akvarist
Kasutaja avatar

Ega ma polekski sinna seltsi kuldkala võtnud aga minu naabril umbes sama kirju kari ainult natukese suuremas akvaaariumis, ja elavad ilusti... äkki peaks talle oma hädalist pakkuma. Aga kui tal mingi tõbi on ja see tema kaladele levib? Vblla peaks ta kusagile ämbrisse ümber panema?

Üles
PostitusPostitatud: Laupäev Juun 14, 2014 08:36 
Akvarist
Kasutaja avatar

Mis puutub Actimolli, siis sellist rohtu mul pole. On JBL Ektol cristal, kas see ei sobi?

Üles
PostitusPostitatud: Laupäev Juun 14, 2014 03:06 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Acclimol pole rohi, pigem vitamiin. Kuna sisaldab ka joodi, siis teinekord aitab haavu tohderdada, et asi edasi mädanikuks ei areneks.

Üles
 [ 5 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver