Tere,
Selline mure, et nädala jooksul on mu minoorid (hyphessobrycon callistus või eques?) uskumatult kahvatuks jäänud - kaks neist paistavad juba enam-vähem läbi ja kolmas on ka oluliselt heledam kui varem
. corydoras pandadega paistab esialgu kõik ok olevat
. minooridel on uimede servad ka sellised räbalad, aga need on kogu aeg vahelduva eduga kord veidi siledamad, kord narmendavamad olnud
Mis nüüd toimub ja mis ma tegema pean? kalad söövad kõik normaalselt.
Taustaks:
Akvaarium 14L, vett vahetan nädalas kuni kolmandiku (1korraga), aurustunud vee asemel lisan akvasse nädala jookul veel ca 2 L puhast vett. NH3 ja NH4 testid näitavad nulli. PH on akvaariumis 8-8,5 (sera testi järgi), kaevuvees on PH 6,5 ja ööpäeva toas seisnud kaevuvees (see, mida ma veevahetuse ajal akvasse kallan) 7.
Minoorid ja pandad elavad akvas alates detsembrist. lisaks neile: anubias, egeria densa, mingit sorti hygrophilat mõned taimed ja paar miniatuurset vallisneeria spiralist (kiratsevad seal juba mitu kuud). hygrophila kasvab väga jõudsalt, aga on värvilt võrreldes toomisega oluliselt heledamaks muutunud. egeria densaga on ka nii, et ühest otsast kasvab pikemaks ja teisest otsast läheb kollaseks
, vallisneria lihtsalt vaikselt kiratseb ja anubias ainsana näeb umbes samasugune välja nagu alguses ja kasvatab ennast lehthaaval juurde. lisaks nendele taimedele elab akvaariumis rohkemal või vähemal määral mitmesugust vetikat - anubiase peal black spot (oli ühe anubiase lehe peal eelmine nädal, rohkem pole näinud), hygrophila külge üritab kasvada BGA (sel nädalal pole juurde tulnud, muidu korjasin enne veevahetust ära selle lehtede küljest), põhjakivide peal kasvab see brush algae (vist?) - seda on vetikatetst kõige rohkem üldiselt ja egreia küljes on mõned rohleised niidid (fuzz algae?).
Ühesõnaga appi!? mis ma tegema pean, et mu kalad vastu peaks ja seda akvat jälle normi saada? vaatasin varasemaid postitusi ka, kus on kurdetud, et kalad muutuvad kahvatuks ja kõhnaks ja lõpuks surevad maha, aga vastust sellele, mis see on ja miks ja kas ma saan seda jama kuidagi ennetada ei leidnud