foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 8 postitust ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Reede Apr 29, 2005 11:42 
Akvarist
Kasutaja avatar

Tere,

Selline mure, et nädala jooksul on mu minoorid (hyphessobrycon callistus või eques?) uskumatult kahvatuks jäänud - kaks neist paistavad juba enam-vähem läbi ja kolmas on ka oluliselt heledam kui varem :cry: . corydoras pandadega paistab esialgu kõik ok olevat [-o< . minooridel on uimede servad ka sellised räbalad, aga need on kogu aeg vahelduva eduga kord veidi siledamad, kord narmendavamad olnud :?

Mis nüüd toimub ja mis ma tegema pean? kalad söövad kõik normaalselt.

Taustaks:
Akvaarium 14L, vett vahetan nädalas kuni kolmandiku (1korraga), aurustunud vee asemel lisan akvasse nädala jookul veel ca 2 L puhast vett. NH3 ja NH4 testid näitavad nulli. PH on akvaariumis 8-8,5 (sera testi järgi), kaevuvees on PH 6,5 ja ööpäeva toas seisnud kaevuvees (see, mida ma veevahetuse ajal akvasse kallan) 7.

Minoorid ja pandad elavad akvas alates detsembrist. lisaks neile: anubias, egeria densa, mingit sorti hygrophilat mõned taimed ja paar miniatuurset vallisneeria spiralist (kiratsevad seal juba mitu kuud). hygrophila kasvab väga jõudsalt, aga on värvilt võrreldes toomisega oluliselt heledamaks muutunud. egeria densaga on ka nii, et ühest otsast kasvab pikemaks ja teisest otsast läheb kollaseks :( , vallisneria lihtsalt vaikselt kiratseb ja anubias ainsana näeb umbes samasugune välja nagu alguses ja kasvatab ennast lehthaaval juurde. lisaks nendele taimedele elab akvaariumis rohkemal või vähemal määral mitmesugust vetikat - anubiase peal black spot (oli ühe anubiase lehe peal eelmine nädal, rohkem pole näinud), hygrophila külge üritab kasvada BGA (sel nädalal pole juurde tulnud, muidu korjasin enne veevahetust ära selle lehtede küljest), põhjakivide peal kasvab see brush algae (vist?) - seda on vetikatetst kõige rohkem üldiselt ja egreia küljes on mõned rohleised niidid (fuzz algae?).

Ühesõnaga appi!? mis ma tegema pean, et mu kalad vastu peaks ja seda akvat jälle normi saada? vaatasin varasemaid postitusi ka, kus on kurdetud, et kalad muutuvad kahvatuks ja kõhnaks ja lõpuks surevad maha, aga vastust sellele, mis see on ja miks ja kas ma saan seda jama kuidagi ennetada ei leidnud :(

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Apr 29, 2005 11:49 
Akvarist
Kasutaja avatar

Su akva on liiga väike kõige selle jaoks.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Apr 30, 2005 04:58 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
kui pikk on valguspäev? minu neoonid nt. on peale valguse sisselülitamist peaaegu värvitud u 10 minutit.
kui valguspäev normaalne (8-12h), siis kaldun arvama, et hädad saavad alguse ebastabiilsest veest. kasutad sa mingisuguseid veeparanduspreparaate? tetra easybalance peaks olukorda natuke stabiliseerima.
millega kalu toidad?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Apr 30, 2005 10:58 
Akvarist
Kasutaja avatar

kalu toidan tetramin graanulitega (igal hommikul), siis põhjakad saavad veel tetra wafer mix nimelisi põhjatablette. ja siis paar korda nädalals maustan neile graanulite asemel mingit külmatud elustoitu, aga selle nime ma ei mäleta.

aga valgusega on nii, et viimase kuu jooksul on see valguspäev olnud hirmus ebaühtlane - tuli põleb erinevatel kellaaegedel ja valguspäeva pikkus on ka erinev. :oops: Ma siis proovin sele valguse kasutamise kuidagi paika nüüd saada.

mingeid veeparanduspreparaate ei kasuta, kas peaks ja mida? ja sellest ma ikka aru ei saa, kuidas saab Ph kaevuvees ja akvaariumi vees nii palju erineda, eriti ervestades seda, et ma nädala jooksul sinna kogu aeg uut vett juurde kallan :? . milliseid vee parameetreid ma veel mõõtma peaksin? st mis tetse mul veel hädasti vaja läheb?

seda ma tean jah, et akva on kogu selle värgi jaoks väike, aga sinna pole hetkel midgai parata. Lähiajal (st loodetavasti mingi kuu jooksul) peaksin saama siit samast foorumist suurema akva

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Apr 30, 2005 01:27 
Guru
Kasutaja avatar

kats kirjutas:
aga valgusega on nii, et viimase kuu jooksul on see valguspäev olnud hirmus ebaühtlane - tuli põleb erinevatel kellaaegedel ja valguspäeva pikkus on ka erinev. :oops: Ma siis proovin sele valguse kasutamise kuidagi paika nüüd saada.

tasub muretseda endale taimer! müügil igas normaalses ehitus- ja elektritarvikute poes. maksab kusagil 50 eeki kanti

kats kirjutas:
mingeid veeparanduspreparaate ei kasuta, kas peaks ja mida? ja sellest ma ikka aru ei saa, kuidas saab Ph kaevuvees ja akvaariumi vees nii palju erineda, eriti ervestades seda, et ma nädala jooksul sinna kogu aeg uut vett juurde kallan :? . milliseid vee parameetreid ma veel mõõtma peaksin? st mis tetse mul veel hädasti vaja läheb?

võiksid proovida tetra easybalance, mis mingil määral stabiliseerib vee parameetreid. kuidas saab olla ph kaevuvees ja akvaariumis olla nii erinev? hmm... pakuks välja, et sul on akvaariumis mingi leeliseline asi sees nt. mõni kivi või toimub sul seal mingitsorti muu reaktsioon, mille tulemusena ph tõuseb. ega sa kogemata puhastusvahenditega (olmekeemia) akvaariumit pole puhastanud? seebid-nõudepesuvahendid on enamuses samuti leeliselised.fakt on see, et akvaarium on nii väike, et iga asi võimendub.mingil määral on probleemiks ka suur aurustumishulk - ehk on sul võimalik lasta mõnes klaasitöökojas akvale klaastahvel lasta peale lõigata?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Apr 30, 2005 02:35 
Akvarist
Kasutaja avatar

Maria kirjutas:

tasub muretseda endale taimer! müügil igas normaalses ehitus- ja elektritarvikute poes. maksab kusagil 50 eeki kanti

Minul isiklikult läheb juba kolmas odav taimer.Esimene kestis paar nädalat,vahetasin ümber,teine ei kestnud sedagi. Nüüd lähen ja ostan pisut kallima.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Apr 30, 2005 09:35 
Guru
Kasutaja avatar

muig. ostsin enda omad 39 eekiga tükist ja kestavad juba 2 aastat - nii, et kellel kuidas... ;)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Mai 01, 2005 12:06 
Akvarist
Kasutaja avatar

Tänan abi eest :)
korjasin akvast mingid tundmatu päritoluga kivid nii palju kui võimalik välja. odava taimeriga kavatsen ka õnne proovida, aga ootan sellega uue suurema akva sisseseadmiseni. seni jälgib siis kogu pere tähelepanelikult kella...

Üles
 [ 8 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver