foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik


Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]



 [ 3 postitust ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Kolmapäev Apr 30, 2014 01:08 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Neljapäev Jaan 17, 2013 01:39
Postitusi: 867
Pildid: 20
Asukoht: Tallinn
Paari kuu tagustest ostetud 5tk. Otocinclus affinis ehk rahvakeeli Oto'st on tänase seisuga elus vaid 1tk. Kõik otod on jadamisi meie akvas vaikselt ära koolenud. Kaks otot surid just hiljuti 2-päeva jooksul. Viimase kadunukese oto tõmbasin just hiljuti killerteo hammastevahelt ära. Surnud otodel visuaalselt mingeid nähtavaid haigustunnuseid pole. Näljasurm see kohe kindlasti ei ole sest kõikidel otodel on kõhud vetikast punnis ja kummis.

180L akva olukord:
Akva vanus ligikaudu 1.5-aastat.
45% vett vahetatud 4-päeva tagasi. Veevahetuste tegemine ja korraline akva hooldus üle nädala. Veetemperatuur +24C.
Valgustus akvas igapäevaselt 8h jutti.
Kalu toidan 1x päevas, nädalas on üks paastupäev.
Tänane veetest (tehtud ribatestiga, haisvad tilgatestid viskasin minema): NO3 - 0, NO2 - 0, GH - 14, KH - 10, pH - 7.6, Cl2- 0.

Kui otod akvasse tõime siis oli akvas taimi vähem kui hetkel on. Seega taimi on täiesti piisavalt, samas võiks edaspidi veelgi rohkem olla. Kõik teised kalad tunnevad ennast suurepäraselt. Meie akvas ongi nii olnud et teatud kalaliikide ja selgrootute pidamisega ei saa hakkama (corydorased, otod, saed, puukrevetid). Teatud aja jooksul teadmata põhjustel surevad maha. Väliseid haigustunnuseid mitte ühelgi kadunukesel ei ole olnud.

Kui me otosid veel muretsema hakkasime ja ma nendest netis kõikjalt lisa lugesin siis väideti et nad on keskkonna suhtes tundlikud ning õrnad. Arvestades antud olukorda nõustun selle väitega. Akva keskkonnas on mingi faktor mis neile ei sobi ja mõjub fataalselt.

Kas kellelgi akvaristidest on Otocinclus affinis'ega (oto) olnud samalaadseid näilise "põhjuseta surmasid" või analoogseid juhtumeid? :-k

Meie akva viimne Otocinclus affinis aka Oto. Kõik nad olid sellise välimusega. Suure tõenäosusega me otosid enam akvasse juurde ei muretse.

_________________
180L, JBL e1501, 2x30W
3 tetra(bct),1 garra rufa, 1 sewellia
3+ killertigu,3+ amano krevett


Üles
PostitusPostitatud: Neljapäev Mai 01, 2014 09:52 
Moderator
Kasutaja avatar

Liitunud: Reede Juul 16, 2010 10:42
Postitusi: 223
Pildid: 1
Asukoht: Pärnu/Tallinn
Plaaninis ka ise paar kuud tagasi Otosid endale osta. Siis oli Kalakeses partii kalu, mis olid 2x kauem karantiinis kui tavaline ja said ravi. Suremus oli seal ka väga suur. Ise loobusin sellest partiist kalu võtmast. Äkki ostsid sina selle partii kalu?

_________________
https://sites.google.com/site/andryakvaarium/


Üles
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mai 19, 2014 02:05 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Neljapäev Jaan 17, 2013 01:39
Postitusi: 867
Pildid: 20
Asukoht: Tallinn
Tänan vastuse eest.

Kalakesest tõesti ostsin omal ajal need otod. Täpset kuupäevalist aega enam ei mäletagi. Eks ma eelnevalt enne ostu juba lugesin et nõudlike otodega võib akvas probleeme tekkida. Tänase seisuga on kõik otod surnud. Pigem kipun arvama et ehk on akva olustikus mingi X-faktor mis teatud kalaliikidele ja selgrootutele kohe kuidagi ei sobi (oto, corydoras, puukrevett). Enamus kalu elavad ja toimetavad akvas ning on suurepärases vormis, kuid kahjuks teised seevastu on sellised "raskesti kasvatatavad tüübid". :)

_________________
180L, JBL e1501, 2x30W
3 tetra(bct),1 garra rufa, 1 sewellia
3+ killertigu,3+ amano krevett


Üles
 [ 3 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]


Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver