foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 8 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: haigus akvas
PostitusPostitatud: Teisipäev Veebr 25, 2014 04:58 
Akvarist

Pildid: 3
Minul nüüd suur mure majas. Olen uute kaladega koju toonud mingi haiguse.
Kõigepealt näitajad:
1. Juwel Rekord 800/ 110l
2. Aquael filter ja originaal juweli soojendaja
3. Veevahetused kord nädalas. Tavaliselt pühapäeviti. See nädal oli veevahetus eile. Vahetasin u 50l vett... Sifoonisin põhja ja tõstsin taimi veidike ümber.
4. Akvas praegu 24 kraadi. Teste kahjuks ei ole. Täna ei hakka neid ka linnast enam tooma
5. Akva elanikud: 2skalaari, 5 corydobast, 1 Ancistrus, 1 kilpsäga (vuntsidega) ja allesjäänud 2 rasborat

Eelmine nädal ostsin enda 4le Red Rasborale 2 väikest juurde, Viljandist Zoo Planetist. Alguses märkasin kohe, et nad on väga väga värvist ära. Arvasin, et asi on stressis. Kuna olin ka pikalt ja plaju tööd siis otseselt kalu ei jälginud. Toitmise ajal tundusid korras olevat ja aktiivsed. Mingi päev nägin emalse skalaaril alumisel uimel nagu niitjat riba järel... Selline peenike ja haruline. Tekkis korra ärevus aga hommikuks seda enam ei olnud ja mõtlesin, et äkki olid mul luulud või mida iganes.
1 rasbora suri juba 3päeva peale koju toomist ära. Arvasin, et loomulik kadu... Tundub, et ei olnud. Kalad on kuidagi valkjad ja ei näe üldse sellised välja nagu nad koguaeg on olnud. Täna hommikul hakkasin täpsemalt vaatama, enamustele oli nagu valkjas kiht ümber.. Mõnel rohkem, mõnel vähem... Paanika hakkas tekkima. Nad nägid imelikud välja, ma ei oska seda kirjeldada. Ilusad roosad soomused on väga tugeva hõbedase läikega, isegi must sabaots. Kaladel tuju tundub hea ja ringi ujuvad ka hulgakesi.
Läksin loomapoodi siis rohtu ostma. Seal anti kirjelduse peale Sera Bactoburi. Koju jõudes oli selle ajaga 5st kalast 2 ära surnud ja 1 ujus tagurpidi VÄGA aktiivselt... Iga minutiga läks nagu olukord halvemaks, panin rohu ruttu sisse... Sellele 1le kalale tegin ma lihtsalt kiire surma- just nii :( Akvat vaadates tuleb nutt peale.
Kalad tunduvad energilised, kõik ajavad omi asju, need 2 rasborat on ka praegu täiesti aktiivsed, kuigi kiht on neil peal. Enne vist ei mainud, et valkjas kiht ongi AINULT rasboradel. Teistel ei paista midagi.
Vee keerasin lainetama, temperatuuri peaks ka kõrgemaks panema?
Rohu õpetuse järgi 22 tilka 20l vee kohta doseerisin süstlaga. Homme on pasu. Ülehomme vahetan vett ja siis uus kogus rohtu...
Mis asi see mul nüüd akvas möllab siis??? Ja mis nüüd edasi võib juhtuda? Jään kõikidest kaladest ilma?
Pildid ka haigest kalast:
http://www.upload.ee/image/3909250/kalad_017.JPG
http://www.upload.ee/image/3909252/kalad_015.JPG

Üles
 Teema pealkiri: Re: haigus akvas
PostitusPostitatud: Teisipäev Veebr 25, 2014 06:09 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Ma ei oska haigust kommenteerida, aga ütlen vaid seda - uuri rohu infost, kui pikk on ravikuur. Kui on mõeldud näiteks 5-päevast kuuri, siis vahepeal minu arust vett ei vahetata, vaid lisatakse rohtu juurde. Pärast siis vahetad vett ja filtreerid 24-48 tundi söega. Ja võid lisada vette Acclimoli kalade tugevdamiseks.

Üles
PostitusPostitatud: Teisipäev Veebr 25, 2014 08:10 
Akvarist

Paberil on kirjas 3 päevaline kuur...
Rasboradest alles vaid 1... Uskumatu, kuidas mõnekümne minutiga võib olukord akvas muutuda...
Imelik on see, et kõik kalad on väga aktiivsed. Ujuvad mööda akvat ringi, ei hõõru end vastu taimi ega midagi.. :(
S*taks kurvaks teeb!! :|
Rasborad olid mul kõige kõige esimsed kalad, kui aasta tagasi alustasin ja neil pole haigusi olnud ega midagi ja nüüd peaaegu, et kõikidest Rasboradest ilma... #-o

Üles
PostitusPostitatud: Teisipäev Veebr 25, 2014 10:07 
Akvarist

Pildid: 0
Ega midagi pole parata! Mitte kunagi ei tohi ostetud kalu ilma eelneva "töötluse-vaatluseta"( mis kestab minimaalselt 1 kuu) akvaariumisse lasta.

Kogu elu jooksul olen ma kalu ostnud - no ma ei oskagi öelda kui mitu korda 100X ? 200X ? 400X?
Ainult umbes kümne ostu puhul mälupildi põhjal võin öelda ,et "kraam oli puhas".(u. 5 neist zookauplusest raekoja platsil lapsepõlves).

Vot nii!

Kindlaim viis tervete kalade soetamiseks on tellida nad paljundajalt otse koju.

Üles
PostitusPostitatud: Kolmapäev Veebr 26, 2014 11:44 
Akvarist

Tänase hommikuga on seisuks see, et mu kallid Red Rasborad on kõik surnud. Alles pole ühtegi.
Homme vahetan siis vee ja panen uue annuse rohtu vette.
Teised kalad tunduvad korras olevat aga ei julge mõelda, et see päriselt ka nii on...
:roll:

Üles
PostitusPostitatud: Reede Veebr 28, 2014 01:29 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 20
Kummaline et sul harlequin rasborad ükshaaval hinge heidavad. Muidu on see kalaliik küllaltki vastupidav ja elujõuline. Tervise suhtes paljudest tugevam. Minulgi on akvas juba aasta elutsenud harlequin rasborad. Kõik 10tk on elus. Vahepeal on surnud corydoraseid, otosid, vikerkalu, tetraid, krevette, killertigusid kuid kõik rasborad on elus.

Alustatud ravikuur tee lõpuni. Regulaarsed suuremad veevahetused on ka igati abiks.
Sera Bactobur on Columnaris haiguse, uime- ja lõpusemädaniku ning Aeromonas ja Pseudomonas bakteriaalse infektsiooni vastu. Jeerum on ikka nimed haigustel! Fotod olid sul head kuid ega suurt aru ei saanud kas kalad olid või ei olnud haigusest räsitud.

Kui kaua on sul see akva käinud?

Lugesin väljamaa foorumitest ja sealsed kirjeldused langesid kokku sinu kalade haigusnähtudega. Ühel akvaristil kellel oli akva 2-kuud vana oli sama lugu harleqiun rasboratega. Arvamusi oli seal väga erinevaid. Lõpuks soovitati ikkagi Sera Bactobur laadset ravimit ja korralikke veevahetusi.

Üles
PostitusPostitatud: Reede Veebr 28, 2014 09:43 
Akvarist

Oli küll kummaline jah. Idiootsus ongi see, et need kalad elasid mul nädalakese klaaskupplis, kui veel akvat käivitasin ja kõik mu alguse katsetused elasid üle.
Kui Ramirezidel lõi välja mannatera siis olid nemad puutumatult.
Kõigist 6st olen ma nüüd ilma aga tundub, et nemad 6 olid ka ainukesed. Skalaarid olid üleeile kahtlased, st vedelesid põhjas ja midagi tarka ei teinud, kui lihtsalt olid... Kartsin, et nemad lähevad ka.
Eile vahetasin u. 50% veest ja panin uue koguse rohtu. Õhtul tundus enam-vähem ok ja täna hommikul tundus nagu kõik oleks vanaviisi... Jessas.. nüüd tuleb meelde, et ma ei andnud neile ei täna ega eile hommikul süüa... Pole ehk hullu.
Kas peaksin nüüd mingi aja tegema ülepäeva veevahetust? nt 30l? Või mis see intervall olla võiks...?
Piltidelt ei olnudki seda korda näha... Ainult mingid pruunikad täpid aga ma ei oska öelda, kas need on tervetel kaladel ka...
Akva algusest saab nüüd kohe kohe aasta... Nii, et päris algaja ei ole aga õppimisruumi on rohkem, kui küll..

Üles
PostitusPostitatud: Reede Veebr 28, 2014 09:53 
Akvarist

/haigused/32823/index.html

Minu kaladel oli umbes täpselt sama kiht...
Aga mitte nii pikalt.. mul niitis mõne päevaga kalad maha...

Üles
 [ 8 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver