Minul nüüd suur mure majas. Olen uute kaladega koju toonud mingi haiguse.
Kõigepealt näitajad:
1. Juwel Rekord 800/ 110l
2. Aquael filter ja originaal juweli soojendaja
3. Veevahetused kord nädalas. Tavaliselt pühapäeviti. See nädal oli veevahetus eile. Vahetasin u 50l vett... Sifoonisin põhja ja tõstsin taimi veidike ümber.
4. Akvas praegu 24 kraadi. Teste kahjuks ei ole. Täna ei hakka neid ka linnast enam tooma
5. Akva elanikud: 2skalaari, 5 corydobast, 1 Ancistrus, 1 kilpsäga (vuntsidega) ja allesjäänud 2 rasborat
Eelmine nädal ostsin enda 4le Red Rasborale 2 väikest juurde, Viljandist Zoo Planetist. Alguses märkasin kohe, et nad on väga väga värvist ära. Arvasin, et asi on stressis. Kuna olin ka pikalt ja plaju tööd siis otseselt kalu ei jälginud. Toitmise ajal tundusid korras olevat ja aktiivsed. Mingi päev nägin emalse skalaaril alumisel uimel nagu niitjat riba järel... Selline peenike ja haruline. Tekkis korra ärevus aga hommikuks seda enam ei olnud ja mõtlesin, et äkki olid mul luulud või mida iganes.
1 rasbora suri juba 3päeva peale koju toomist ära. Arvasin, et loomulik kadu... Tundub, et ei olnud. Kalad on kuidagi valkjad ja ei näe üldse sellised välja nagu nad koguaeg on olnud. Täna hommikul hakkasin täpsemalt vaatama, enamustele oli nagu valkjas kiht ümber.. Mõnel rohkem, mõnel vähem... Paanika hakkas tekkima. Nad nägid imelikud välja, ma ei oska seda kirjeldada. Ilusad roosad soomused on väga tugeva hõbedase läikega, isegi must sabaots. Kaladel tuju tundub hea ja ringi ujuvad ka hulgakesi.
Läksin loomapoodi siis rohtu ostma. Seal anti kirjelduse peale Sera Bactoburi. Koju jõudes oli selle ajaga 5st kalast 2 ära surnud ja 1 ujus tagurpidi VÄGA aktiivselt... Iga minutiga läks nagu olukord halvemaks, panin rohu ruttu sisse... Sellele 1le kalale tegin ma lihtsalt kiire surma- just nii
Akvat vaadates tuleb nutt peale.
Kalad tunduvad energilised, kõik ajavad omi asju, need 2 rasborat on ka praegu täiesti aktiivsed, kuigi kiht on neil peal. Enne vist ei mainud, et valkjas kiht ongi AINULT rasboradel. Teistel ei paista midagi.
Vee keerasin lainetama, temperatuuri peaks ka kõrgemaks panema?
Rohu õpetuse järgi 22 tilka 20l vee kohta doseerisin süstlaga. Homme on pasu. Ülehomme vahetan vett ja siis uus kogus rohtu...
Mis asi see mul nüüd akvas möllab siis??? Ja mis nüüd edasi võib juhtuda? Jään kõikidest kaladest ilma?
Pildid ka haigest kalast:
http://www.upload.ee/image/3909250/kalad_017.JPGhttp://www.upload.ee/image/3909252/kalad_015.JPG