foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik


Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]



 [ 6 postitust ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Reede Dets 06, 2013 11:31 
Akvarist

Liitunud: Pühapäev Nov 03, 2013 10:23
Postitusi: 5
12 neoonkalast üks on teistest tunduvalt väiksem. Kaotanud värvi, loiupoolne, saba veidi kõver aegajalt. Selg on mustaks läinud. Neoonile iseliimulikku erksinist värvi küljel pole.Konutab põhjas kõhuli või külili. Hingab kiiremini. Toitu visates ei lähe "saaki püüdma". Teised kalad ok. Veetestid on kõik ok NO3 ja No2 tasemed normis. Kuna pole eriline spetsialist , siis küsin nõu kas on tegemist "Neon tetra tõbiga" ja microspporidianiga (http://www.akvaariumiwiki.eu/index.php/ ... _t%C3%B5bi ), mis võib nakkuda ka inimesele ja ronida inimese siseorganitesse nagu soolestik, maks ja aju. Plaanis on kala akvaariumist eemaldada ja isoleerida. ( fotokat hetkel pole ja fotot ei saa)
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22503551
Kaladoktorid palun langetage otsus


Üles
PostitusPostitatud: Teisipäev Jaan 14, 2014 10:49 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Kolmapäev Nov 25, 2009 03:10
Postitusi: 77
Pildid: 5
Asukoht: Tallinn
Minu kaladel oli neoontõbi- Tatari kliinikus pandi diagnoos peale kala mikroskoobi all uurimist. Ma pole küll varem kuulnud, et see konkreetne haigus inimestele kuidagi üle kanduks ja mul peaks see siis olema, sest ei desinfitseerinud iga kord käsi peale akvaariumis "käimist". Esialgu ma ju ei teadnudki, et neil see haigus oli. Olen selle kohta väga palju lugenud ning uurinud- isegi hr Turovskiga konsulteerisin. Tema ei maininud ka sellist asja, et inimestele kuidagi kanduks. Üleüldse on see haigus palju levinum, kui inimesed arvata oskavad- osad kalad lihtsalt ei põe seda vaid kannavad.

_________________
180 liitrit magevett rasboorade, cory'de, paradiisikalade, pärlguraamide ja elustaimedega :)


Üles
PostitusPostitatud: Teisipäev Jaan 14, 2014 05:03 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Neljapäev Jaan 17, 2013 01:39
Postitusi: 867
Pildid: 20
Asukoht: Tallinn
Juhul kui see tõbi on Neon Tetra Disease (NTD) siis pole see ravitav ja kandub edasi teistele kaladele. Peaksid need haigestunud kalad akvast eemaldama.
Halvim variant on see kui sul kõik neoonid koolevad sellesse tõppe. Mul oli nii et esimesed neoonid olid kaetud valkjate hõredate täpikestega (mannatõbi jms), hiljem täpikesed intensiivistusid, neoonid hakkasid käituma imelikult. Eraldusid teistest, ujusid kaootiliselt, tõmblesid, visklesid ja pöörlesid. Ravi ei aidanud, kõik neoonid järge mööda surid. Surm oli rahaliselt kulukas sest neoone oli palju. Hiljem puhastasin kogu akva, st. tegin ravi juba kala tühjas akvas lõpuni, tõstsin nädalaks veetemperatuuri üle 30 soojakraadi, vahetasin pea et kogu akvavee, puhastasin hoolikalt filtri. Mõni nädal hiljem hakkasin vaikselt uusi kalu sisse tooma. Kuni tänaseni pole ma enam seda jõledat haigust kohanud ja loodan et ei kohtagi enam.

Kas akva on uus, kui kaua käinud, veevahetuste hulk ja tsükkel, vee näitajad?
Muidugi oleks siin kasu haigestunud kala fotost, siis saaksid teadlikumad anda nõu. Muidu rohkem sellised pimesi oletused.

Neoonid on tundlikud ja õrnakesed. Sellest ajast pole ma enam neoone pidanud. Muidugi pole ma mingi "doktor Aibolit". Lihtsalt lugesin sinu muret ja jagasin oma mehist kogemust neoonidega.

_________________
180L, JBL e1501, 2x30W
3 tetra(bct),1 garra rufa, 1 sewellia
3+ killertigu,3+ amano krevett


Üles
PostitusPostitatud: Teisipäev Jaan 14, 2014 05:33 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Kolmapäev Nov 25, 2009 03:10
Postitusi: 77
Pildid: 5
Asukoht: Tallinn
Nii palju kui mina olen aru saanud, siis neoontõbi ei ole ravitav ja kogu akva tuleb tühjaks teha- kalad hukata, taimed minema visata ja kruus ka. Kõik akvatarvikud ja akva desinfitseerida. Turovski soovitas selleks panna akva ääreni vett täis äädika ja meresoola lahusega ning hoida vähemalt 12h, peale mida akva veel mingi vahendiga desinfitseerida. Asi on selles, et haigustekitaja moodustab selliseid kapsleid, mis suudavad erinevates tingimustes ellu jääda.

_________________
180 liitrit magevett rasboorade, cory'de, paradiisikalade, pärlguraamide ja elustaimedega :)


Üles
PostitusPostitatud: Teisipäev Jaan 14, 2014 06:15 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Neljapäev Jaan 17, 2013 01:39
Postitusi: 867
Pildid: 20
Asukoht: Tallinn
Mina muidugi nii ekstreemselt siis akvat ei puhastanud, sest eeldasin et neoonidel on mannatõbi.

Siin on üks link kalade tõvedest. Vaata kas sinu haigete neoonide väline pilt langeb kokku ich/ick (mannatõbi), neon tetra disease (ntd) või mõne teise sümptomiga. Mainisid eelnevalt et neoonid kaotavad värvi, see viitaks nagu NTD tõvele. Kuid see on lihtsalt minu oletus, kontrolli ja täpsusta asja läbi vaatluse.

_________________
180L, JBL e1501, 2x30W
3 tetra(bct),1 garra rufa, 1 sewellia
3+ killertigu,3+ amano krevett


Üles
PostitusPostitatud: Teisipäev Jaan 14, 2014 10:59 
Akvarist

Liitunud: Esmaspäev Nov 21, 2011 02:25
Postitusi: 1052
Pildid: 0
Asukoht: Pärnu
Seda Linki vaadates leiab neoonid koos "neoontõvega" üles küll.
Neoonid on tolerantsed igasugu ekstreemse veekoostise suhtes - seinast seina. Haiguste suhtes on nad nõrgukesed. Iga haigestumist ja kaasnevat tumenemist ei tasu neoontõveks pidada - neoontõbi!
Teiste kalade sümptomid selle tõve puhul on erinevad, neoonidel tekib hele ala kehal ( nagu oleks tegu "keedulihaga") Tegelikult on see piirkond juba surnud.Mingi kalagangreen.Ravi ???
Väidetavalt nakkub inimesele ja põetakse läbi nagu gripp.???

Hullem variant on nakatuda kalatuberkuloosi.

https://www.google.ee/search?q=fish+tub ... s&tbm=isch


Üles
 [ 6 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]


Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver