shadowcat kirjutas:
Ma loodan, et see ribatest näitab sul nitriti(NO2) taset valesti, sest juba 0.1 mg/l on kaladele ohtlik. Soovitav tase peaks NO2-l olema alati
Milline filter sul on? Tõenäoliselt pole vajadust filtrit kuigi sageli puhastada, eriti alguses, kui ilmselgelt näed, et pump ei jõua enam vett svammist läbi tõmmata võid puhastada aga ma jätaks filtri praegu täitsa rahule, liigne puhtus pole ka hea.
Tegin 60% veevahetust , nagu plaanisin ja uued tulemused peale mõnda aega seismist:
No3 alla 10 mg /l
No2 alla 0,4 mg/l
GH 16
KH 17
PH 7,2
Cl alla 0,8 mg/l
Filter on sisemine "Aquael" svamm ja see käib plastmassist võgrstiku otsa. Pump imeb vee läbi svammi ja toob ülevalpool kollektori kaudu välja. Samaaegselt täidab see süsteem ka "õhutusfunktsiooni" imedes kuidagi õhutoru kaudu õhku ja paisates õhku umbes 3 cm allpool veepinda välja koos filtreeritud veega.
Selgus ka , et väikesed kribud "mõõksaba-kalapojad" teevad juba väikeseid jahi-retkti filtri juurest kuagemale. Selgus, et neid on suisa 3.
Mõned fotod ka sama akvaariumi kohta:
Filter näeb välja selline
Kusjuures kummaline on see, et välja tuleva puhastatud vee ja õhutus-"kollektor" ei tohi olla väga sügaval", sellisel juhul mulle enam ei tule. 2-5 cm veepinnast allpool on paras kõrgus. Olen vähendanud ka toidukohuseid, kuna vist söötsin neid veidi üle ikkagi. Kalapoegadele peenstasin toidu ja pihuistasin filtri piirkonda. Isu oli kalamaimudel üsna hea, ning nad on tublilt priskemaks muutunud iga päevaga.