foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik


Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]



 [ 1 postitus ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Laupäev Sept 28, 2013 01:56 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Neljapäev Okt 21, 2004 08:31
Postitusi: 148
Asukoht: Tallinn
Tervitus

Mul üks 20L akva - filtrit pole, vett ajab ringi mullitaja. Sees hetkel ca 9 krevetti, kaks õunatigu - võibolla veel mõned tornteod. Akvas siis erinevad taimed kasvamas. Krevetid tulid sisse eelmine nädalavahetus.
Akval mullapõhi ca 2cm ja 3cm kruusa peal. Akva käinud nüüd ca 1,5 kuud - enne oli viis õunatigu, kuid need käivitamiseks mul ainult sees - kolm olen juba oma suurde akvasse ära tõstnud.

Sellel nädalal avastasin akvas, et klaasile on ilmunud imelikud täpikesed - justkui kellegi munetud kolded - ümbert vaged ja seest natuke must. Alguses mõtlesin, et äkki prügitigude pesad - et tulid mingi taimega kaasa (taimed "korjasin" erinevatest kohtadest kokku :) ). Kuid täna hommikul avastasin, et nendest kolletest tuleksid/ujuksid nagu välja mingid imepisikesed valged elukad - ujuvad üldjuhul klaasi peal, kuid kui vaatasin lähemalt, siis ujuvad ka natuke eemale ja siis tulevad tagasi klaasile. Ja nüüd ka küsimus - kellega tegu võib olla. Pildistada neid - minu tehnikaga võimatu - nad on silmale vaevu nähtavad. Arvasin, et järsku vesikirbud, kuid kui jälgisin nende pisikeste valgete asjade liikumist, siis mingeid hüppeid mina küll ei täheldanud. Või on siiski prügitigude vastsetega? Nad tunduvad olevat sellised nagu imepisikesed konnakullesed või spermatosoidid - nagu ühel pool väike sabake oleks.

KUna nad on arvatavasti kutsumata minu akvasse tulnud, siis selle pärast ka parasiitide alla teema tegin.

_________________
NetiKink - teie fotoga kruusid, T-särgid jne. Sooduskupong - AKVA annab -10% enamustest toodetest.


Üles
 [ 1 postitus ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]


Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver