Mina isiklikult arvan et Turboslaava 3 Antsu äkksurm on tingitud akvas olevast veest. Tegemist on ikkagi alles käivituva akvaga ja akva paarikuine eluiga ei tee seda veel kalade jaoks turvaliseks. Väikseim on võimalus et need Antsud olid juba eelnevalt väga haiged (kõik on võimalik) ning surid samaaegselt. Kalade "transpordi stressi" ma eriti ei usuks. Mina näiteks olen probleemideta transportinud poest kalu seljakotis nii rattaga kui jalgsi (isegi talvel).
Andrep tegi sinu Antsude surmajuhtumite puhuks Hercule Poirot deduktsiooni.
KRA jt. akvaristide aklimatiseerumise soovitus on igati õige tähelepenek. Olen seda isegi alati teinud.
Nõustun Rein'uga selles arvamuses et troopikakalade akvatemperatuur võiks olla alates 24C.
Minu jaoks jäid arusaamatuks olemasoleva akva täpne käivitusaeg, filtri olemasolu ja veenäitajad.
Turboslaava sa võiksid palun võimalusel üles panna foto oma akvast ja ütelda oma veetesti näitajad. Kui muidu ei saa siis tee vähemalt ribatestidki, parem see kui üldse mitte midagi. Vahest siis saaksid akvaristid sind antud küsimuses aidata et sa edaspidi saaksid vältida kalade surma. Meil enamusel on akvas juhtunud ettenägematuid kalasurmasid.