Tere!
Olen väga algaja akvaariumipidaja ja akvaariumiga läks ka nii, et saime endale koju akvaariumi koos kaladega suhteliselt ootamatult ehk pole sugugi olnud aega lugeda, tutvuda ja kurssi viia ennast asjadega sedavõrd, kui sooviks. Olen juba kaua kaalunud, et sooviks kalasid koju, aga siiani pole tegudeni jõudnud ja nüüd siis äkitselt sain nii akvaariumi, kui kalade omanikuks.
Ja nagu arvata võib, siis juba on õnnetused ka kahjuks käes
!
Juhtus nii, et paar päeva oli akvaariumist teiste kalade hulgast kadunud kõige pisem põhjakala. Ei osanud midagi arvata ja mõned tuttavad kalapidajad teadsid rääkida näiteks seda, et kui kala kaduma läheb, siis võis tema aeg lihtsalt ümber olla ja äkki teised panid ta nahka. Täna siis vahetasin vett ja võtsin filtri ka lahti ja oh seda õudust, kui mulle vaatas sealt vastu pisike kalasabake.... Oli kuidagi kinni jäänud sinna filtrisse, mina ei tea mis ta seal tegi ja miks ta sinna ometi läks.
Igatahes võtsin ta sealt ettevaatlikult välja, elus on, ja panin tagasi akvaariumisse. Ujus põhja, nüüd kükitab ühe kivi taga peidus ja on täiesti liikumatu. Mulle tundus, et ta on nagu kuidagi kõver ka. Või selles mõttes, et selg on justkui kumer nagu ta ei saaks ennast sirgu ajada.
Palun, teadjad, andke nüüd nõu - kas kalal on valus ka? Mis ma siis nüüd teen, kui ta väga piinleb? On tal üldse elulootust peale sellist üleelamist?
Oeh ja üleüldse on mul teisi muresid ka saadud akvaariumiga, aga nendega ehk ei põle ja loen siin järjest teemasid ja võtan ühe päeva korraga. Esialgu teeb pisike põhjakala kõige suuremat südamevalu....