foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik


Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]



 [ 4 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Kalake filtris
PostitusPostitatud: Teisipäev Sept 10, 2013 09:42 
Akvarist

Liitunud: Pühapäev Sept 01, 2013 10:15
Postitusi: 4
Asukoht: Viimsi
Tere!

Olen väga algaja akvaariumipidaja ja akvaariumiga läks ka nii, et saime endale koju akvaariumi koos kaladega suhteliselt ootamatult ehk pole sugugi olnud aega lugeda, tutvuda ja kurssi viia ennast asjadega sedavõrd, kui sooviks. Olen juba kaua kaalunud, et sooviks kalasid koju, aga siiani pole tegudeni jõudnud ja nüüd siis äkitselt sain nii akvaariumi, kui kalade omanikuks.

Ja nagu arvata võib, siis juba on õnnetused ka kahjuks käes :( !

Juhtus nii, et paar päeva oli akvaariumist teiste kalade hulgast kadunud kõige pisem põhjakala. Ei osanud midagi arvata ja mõned tuttavad kalapidajad teadsid rääkida näiteks seda, et kui kala kaduma läheb, siis võis tema aeg lihtsalt ümber olla ja äkki teised panid ta nahka. Täna siis vahetasin vett ja võtsin filtri ka lahti ja oh seda õudust, kui mulle vaatas sealt vastu pisike kalasabake.... Oli kuidagi kinni jäänud sinna filtrisse, mina ei tea mis ta seal tegi ja miks ta sinna ometi läks.

Igatahes võtsin ta sealt ettevaatlikult välja, elus on, ja panin tagasi akvaariumisse. Ujus põhja, nüüd kükitab ühe kivi taga peidus ja on täiesti liikumatu. Mulle tundus, et ta on nagu kuidagi kõver ka. Või selles mõttes, et selg on justkui kumer nagu ta ei saaks ennast sirgu ajada.

Palun, teadjad, andke nüüd nõu - kas kalal on valus ka? Mis ma siis nüüd teen, kui ta väga piinleb? On tal üldse elulootust peale sellist üleelamist?

Oeh ja üleüldse on mul teisi muresid ka saadud akvaariumiga, aga nendega ehk ei põle ja loen siin järjest teemasid ja võtan ühe päeva korraga. Esialgu teeb pisike põhjakala kõige suuremat südamevalu....


Üles
 Teema pealkiri: Re: Kalake filtris
PostitusPostitatud: Kolmapäev Sept 11, 2013 12:40 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Neljapäev Jaan 17, 2013 01:39
Postitusi: 867
Pildid: 20
Asukoht: Tallinn
Oled sa ikka kindel et see sisefiltrisse jäänud kala oli põhjakala ja viibis seal filtris paar päeva? :-k

Huvitav millist sorti on need sisefiltrid mis kalu filtrisse tõmbavad. Selle kohta minul kogemus puudub.

Näiteks nö. väike põhjakala Corydoras peab teatud intervallidega käima veepinnalt õhku võtmas. Kui seda talle mitte võimaldada siis corydoras hukkub. Kui kala oli sul paar päeva sisefiltris ja hetkel veel elus, ehk see on mingit teist liiki kala. Võib arvata et sellest ebameeldivast juhtumist on kala stressis, vahest isegi sai kergelt muljuda. Enamus kalu kükitaksid pärast seda hirmunult akva põhjas.

Sa võiksid võimalusel meile ütelda selle kala ligikaudse pikkuse, nime ja üles panna foto või siis viidata Internetist mõnele lingile mis võiks olla see oletatav kala. Parem oleks muidugi kala foto. Kui kala hakkab veepinnalt käima õhku võtmas siis võib see tõesti olla mingit liiki "põhjakala".

Juhul kui see kala ikka veel liigub ja selle nädala jooksul endaga hakkama saab siis suure tõenäosusega jääb kala ellu. See et ta on kergelt küürakas, sellest pole midagi. Akvaristidel on ennemgi olnud ja saab edaspidi olema puudega kalu kes edukalt oma kalaelu edasi elavad. :)


Üles
 Teema pealkiri: Re: Kalake filtris
PostitusPostitatud: Kolmapäev Sept 11, 2013 11:08 
Akvarist

Liitunud: Pühapäev Sept 01, 2013 10:15
Postitusi: 4
Asukoht: Viimsi
Guugeldasin natuke ja tundub, et minul on umbes üsna täpselt selline kalake:

http://www.google.ee/imgres?imgurl=http ... g&dur=2131

Tegelikult on mul neid ilusaid kollaseid 2 ehk albiino ancistrus nagu ma aru saan? Üks on suurem (umbes 5-6cm) ja teine on pisike alles (no ma pakuks, et mingi 2,5-3cm) - pisike läkski filtrisse. Corydoras on mul ilmselt ka ja siis veel üks tumedam suurem tegelane, kes on üsna liikumatu kogu aeg minu meelest. Tundub, et nemad on kõik põhjakalad.

Kahjuks seda ma ei oska praegu peast öelda, mis filter mul kodus on. Igatahes oli ta mitmest erinevast jupist koosnev selline tumeroheline filter, kuhu siis svammid sisse käivad. Aga see ei ole nüüd just kõige täpsem kirjeldus..... :roll:

Täna hommikuks oli kalake igatahes veel elus ja tundub, et on ka veidi juba ringi liikunud. Vähemalt ei olnud ta enam seal, kuhu ma ta eile õhtul jätsin. Ma väga loodan, et tuleb välja sellest katsumusest, sest ta on kogu seltskonnast üks lemmikuid mul. Küürakas oli muidugi endiselt (kuigi vist nagu siiski natuke sirgemaks veninud võrreldes eilsega?), aga seda on hea teada, et tegemist pole surmatõvega :)!


Üles
 Teema pealkiri: Re: Kalake filtris
PostitusPostitatud: Neljapäev Sept 12, 2013 08:54 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Kolmapäev Jaan 16, 2013 04:48
Postitusi: 40
Pildid: 0
Asukoht: viljandimaa
Need poisid ongi parajad laiskvorstid. Mul üks kükitab päevad läbi peidus, ainult sööma tuleb välja. Punane ants on vähe julgem, see lutsib kõik kohad üle. Usun, et sul pole muretsemiseks põhjust.


Üles
 [ 4 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]


Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver