Ütlen kohe, et
1) KORRALIKUS akvaristikas olen 0 alustaja.
2)Farmatsuedina elasin siiani usus, et spetspoodide müüad teavad, mida räägivad
3)Akvaariumi ostsin nö lapsepölvenostalgiast
4)Foorumist polnud aimugi.
Suurema akvaariumiga saab hakkama, ka kalad sattusid sobivad, v.a see, et hetkel 2 isast marmorguraamit, kellest yhe pean ilmselt ära andma. Kodurahu huvides. Kaklust veel pole, aga jagatud vopsud viitavad, et kaugel see vist pole
Siis nägin yhel päeval kukekest ja armusin. Pika mõtlemise ja nõupidamisega müüjaga(
) leidis iludus ennast minu kodust. Peale internetis elamist paaril päeval ilmusid akvaariumi elustaim, veepuhasti ja soojendaja.
Tagantjärgi mõeldes käitus kala veidi teisiti kui teine betta. Aga eks igal kalal ole oma iseloom, teiseleisasele bettale reageeris hästi. Aga peitis ennast igale poole, toppis uudishimust lausa võimatutesse pragudesse, mis hiljem talle ka saatuslikuks sai. Sõi normaalselt ja välja nägi ilus.
Teise kukekese lugu.Ühel päeval kalapoodi külastades nägin seal praktiliselt pooles tassis pea-aegu haisvas vees ukerdamas punast kukepoissi. Isegi müüja pillas mokaotsast, et elab küll, aga mis elu see on
- kui ma läksin küsima, et miks siis nii.
Asi lõppes sellega, et mul maandus kodus teine kukepoiss samasugustesse tingimustega eraldi korterisse. Ehkki arvasin, et puhtas vees väga kauniks muutunud teisena tulnud bettapoiss annab senise jõhkra kohtlemise peale paari päeva pärast saba, juhtus otse vastupidi.....
Vahepeal kolgiti läbi ja löödi korterist üksmeelselt välja sõbratarid, kes kähku suurde akvaariumi komandeeriti.
Möödus 10 päeva. Kalad olid välimikult ilusad ja kekutasid kõrvutiasuvates akvaariumides teineteist nähes.
Ühel päeval leidsin akvaariumi tyhjana eest ja arvasin, et kukeke hyppas välja. Roomasin kogu põranda ja voodialused taskulambiga läbi, aga keda ei leidnud, see oli kukeke. Kirusin oma rumalust .... ja leidsin jätgmisel hommikul akvast surnud kukepoisi, kelle uimeräbalad rippusid filtri küljes. Pea-aegu s*okk.
Koristasin akvaariumi korralikult. Läksin siis ligemasse poodi uurima, kas sellised õnnetused on väga haruldased. Pärast jutuajamist, kus kuulsin, et sellisest asjast kuuldakse seal esimest korda, nägin letil topsi samasuguse kukepoisiga.Terve mõistus puges peitu ja hukkunud kala asemele tuli samasugune, praktiliselt koopia.. Pannes ta akvaariumi, panin tähele, et ta ei reageeri üldse naabruses elava teise kukekese demonstratsioonesinemistele. Ja ei hakanudki reageerima. Peitu puges ta samuti, ehkki juurdepääs filtrile oli blokeeritud. Süües sülitas ta pea kogu toidu välja, samas kui teine kukeke vaevu oodata suutis oma suutäisi.
Nädal möödas ja kala muutus üha arglikumaks ja loiumaks. Eile hommikul oli näha nagu imeöhuke kooruv ussinahk kehalt ja uimed hakkasid räbalduma.
Kuna kodus alles eSHa 2000, siis kala kähku liitrisesse purki ja ravim peale.
Ega ma eriti lootnudki, et ta hommikut näeb....Akvas järjekordne suurpuhastus ja desinfitseerimine
>>>>>>>Kas keegi oskaks öelda, mis haigus see võiks olla. Veenäitajad normis.
Praegu tundub kala pisut kobedam kui eile, ehkki ikka ei söö, mine või poodi küsima kukekeste maiuspalasid. Kõht on veidi lohkus, aga eluvaimu rohkem sees. Eks homme hommikul näeme, kuidas see story edasi läheb.
Plaanis oli edaspidi lasta suuremale akvale klaasist aukudega vahesein lasta teha, aga tegijat ei ole siiani leidnud.