Kolisin oma haiged kalad 20 liitrisesse akvaariumisse ja üritan neid ravida aga miski ei aita ja enamus kalu surnud. Kaladel oli erinevaid hädasi vingerdamine, kõhnumine, pikad väljaheited, peidus ja põhjas olemine, mingid laigud mida oli näha rohkem mõne nurga alt mitte otse peale vaadates, ühel oli vatitupsu muudi asi küljel, ühel oli silmal nagu vesivill. Olen ravinud JBL Punktoliga, JBL Furanoliga, JBL Ectol Fluidiga, miski ei aita, alles on veel 1 mõõksaba kes on kõhn ja vingerdab, ja 2 platit ja 5 väikest ancistrust. Peale igat ravi olen ka söefiltriga filtreerinud 24 h. Ancistrused näivad kõik terved, mitte midagi ei ole viga aga uuesti alustanud akvasse ei julge neid panna sest ei taha et korduks kõik uuesti. Uuesti alustasin 3 nädalat tagasi 12ne platiga ja kõik on korras, ükski kala pole imelik, on väga aktiivsed ja tublid. Esimesel korral olin ise loll, haarasin igaltpoolt kus sain erinevaid kalu ja taimi ja arvatavasti sealt kõik mu hädad alguse said, lisaks ülerahvastatus ja pidev torkimine( ümber paigutamine, tihe vee vahetus, liigne söötmine jne). Uuesti alustasin siis keetsin ja pesin kõik läbi, taimed leotasin tugevalt lillas vees ja loputasin korralikult, vahetasin filtri sisu. Mida siis teha oma ancistrustega? Kas eutanaasia? Nad ei saa ju elada lõpmatuseni selles 20 liitrises ruumis. Kaladel kindlasti hirmus stress kallal juba ravimitest ja pidevast häirimisest? Ja vesi kindlasti paigast, teste pole. Tean jah, et ise olen loll ja kõik ju õpetasid ja hoiatasid aga mis sa lolliga teed kui suur tuhin peal ja vaja kõik kiiresti ja palju!