foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 2 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: kiili vastne?
PostitusPostitatud: Pühapäev Apr 03, 2005 12:42 
Akvarist

Tere kõigile.
siiani olen olnud nn. passiivne foorumi kasutaja,kuid täna ei jäänud muud üle kui kirjutada.asi nimelt selles,et
sifoonimise käigus tuli vallisneeria puhmast välja tundmatu elukas,kelle nägemine pani kukalt kratsima.vähemalt vabatahtlikult pole ma küll sellist sinna lasknud.sai teda siis uuritud nii luubiga kui luubita.pikkus ca 2cm.kolm paari jalgu.pea koosneb peamiselt silmadest mis valguses rohekalt läigivad.ise on peaaegu läbipaistev(hallikaspruun),aga näha on ,et süüa on saanud.a mida või hoopis keda?luubiga vaadates seljal isegi ca 5mm tiivakontuurid näha.no kiil mis kiill. ??????aga minu teada on kiilil kolm arengustaadiumi??.kas on võimalik,et see sitikas onkogu oma arengu siin läbi teinud?mõistus otsas ja üks näpp ka valus.appi.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Apr 03, 2005 11:58 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Eestis on AFAIK (minu teada) 54 liiki kiile ning isegi pildi abil ei suudaks nende kõikide vastseid tuvastada, nad on aga üpris erinevad. Võimatu aga kiilivastse kohtamine akvas kindlasti pole, oletaks et sinna sattus ntx kiili muna elustoiduga (ehkki enamik kiile munevad taimekudedesse on nende hulgas ka selliseid kes munevad otse vette või kinnitavad süldi moodi värgiga munad veetaimede külge kust need võivad elussööda hulka sattuda püüdmisel) ning sellest arenes välja vastne. Kui tahad teada saada kellega täpselt on tegu siis kõige kindlam moodus on ta valmikuks kasvatada. ;) Kui Sul pisikesi kalu ega kalamaime pole siis saad ehk isegi oma akvas ta "üles kasvatada", kiili vastsed on muidu hirmsad röövikud ja söövad ära kõik kellest jõud üle käib ja keda kätte saavad.

Üles
 [ 2 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver