foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 5 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Mõõksabade surm
PostitusPostitatud: Kolmapäev Jaan 02, 2013 02:27 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Tere

Paari nädalaga läinud juba 2 mõõksaba, üks emane ja üks isane. Mõelmad olen leinud sisikond väljas pinalt. Veetestid korras. Isane mõõksaba arvatavasti läks kakluse tagajärjel, sest isaseid oli tiba rohkem kui soovitatav. Emane oli õhtul igatahes aktiivne ja ujus rõõmsalt ringi.
Vahetasin välja filtri sisemuse ja 75% veest igaks juhuks.
Kas peaks midagi täpsemalt vaatama või uurima?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Jaan 02, 2013 06:40 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kui suur sul akva on ja mis kooslus? Tundub küll nagu kisma oleks olnud. Mina leidsin oma isase mõõgu põhjast täiesti tervena, aga tuhmi värviga. Panin selle vanaduse arvele, sest teised kalad olid terved. Järgi vaid kaks emast. Kui sul ülerahvastatus on siis ma ei imesta, et kaklevad. Mul emased bettad kurjad kui rahvast liiga palju akvase tekib.

2x112 L rummininad 3 tk, mõõksaba, ancistrus Inpaichthys kerri 4 tk, agamüxid 2tk, emased bettad 2 tk, SAE - Heteropneustes fossilis 3 tk, vikerkalad 2 tk, danio 5 tk, õunateod, neoonid 8tk, danio rerio glo 5 tk

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Jaan 02, 2013 07:02 
Akvarist
Kasutaja avatar

Algne mõõksabade arvukus oli 4, üks isane ennem surma oli kõvasti räsitud välimusega aga värvust ei kaodanud, emane oli ka ikka ilus kollane. Ühe väeti mõõksaba andsin ära.
Looslus muidu selline: 1x isane Betta, 2x klounsäga ( elavad oma koobastes, väga rahumeelsed, nende juurdes peitis ennast üks väike mõõksaba ennem ära andmist), 4 antsu ja siis nüüd juba 1 isane mõõksaba.

Sellist nokimist nägin harva ise pealt, enamus ajast olid need 4 mõõksaba ja betta koos omas väikses parves koguaeg.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Jaan 02, 2013 10:41 
Akvarist
Kasutaja avatar

Koosluse põhjal ma arvan, et sul on alla 100 L akvaarium, max 50 L, vbl eksin :roll: . Mul endal on 112L 2 emast bettat, 2 emast mõõksaba, 2 suurt agamyx'i, antsicstrus, 5 kerrit ja 4 rumminina. Viimased on mul suht rahumeelsed alumistes kihtides. Millegipärast ma arvan, et kurjajuur on sul betta. Mul on kaks betta mutti juba kolm kala kasti pannud (2 isast bettat ja skalaari). Sama kooslus oli mul ka siis, kui viimane ohver skalaar osta leidis (liiga hilja avastasin, päästa polnud midagi, kuigi evakueerisin kalakese teise akvasse). Nat lihtsalt rappisid skalaaril uimed ära kahekesi. Kus juures olen kuulnud, et vastupidi, just isased on kurjad :twisted: Aga mul on just vastupidi, isased on olnud rahumeelsed, ka viimane kes elab eraldi koos neoonide ja corydorastega väikeses akvas. Aga jah, millegipärast arvan, et kurjajuur on betta.

2x112 L rummininad 3 tk, mõõksaba, ancistrus Inpaichthys kerri 4 tk, agamüxid 2tk, emased bettad 2 tk, SAE - Heteropneustes fossilis 3 tk, vikerkalad 2 tk, danio 5 tk, õunateod, neoonid 8tk, danio rerio glo 5 tk

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 03, 2013 12:37 
Akvarist
Kasutaja avatar

Akvaarium 100l, hetkel vaadates betta ja mõõksava kahekesi rahulikult koos, igaks juhuks tegin õhtuse nägude loenduse just.

Üles
 [ 5 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver