foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 1 postitus ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Uimemädanik bettal?
PostitusPostitatud: Laupäev Nov 17, 2012 12:54 
Akvarist
Kasutaja avatar

Muret teeb mu betta, kellel alumine uim hakkas juba umbes nädal tagasi äärest tükke kaotama, kuid siis arvasin et võib-olla on ennast kuskil ise vigastanud, kuid nüüd on see uimeääre narmendamine jõudnud ka sabani, kus on ka väike auk tekkinud sisse..

Ja siit ka küsimus, et kas tõesti on mu bettakesel uimemädanik ning mis ravim oleks parim selle puhul, mis jätaks teised akvaariumi elanikud ning ka taimed elama ikka..

1. akvaariumi mahutavus liitrites - 25l
2. akvaariumis olevad seadmed - filter (aquael pat-mini Q=400l/h), soojendi
3. veevahetuste intervall (e. kui tihti toimuvad veevahetused), vahetatava vee kogus ja viimase veevahetuse aeg ja vahetatud vee kogus - vett vahetan kord nädalas (sel nädalal vahetasin teisipäeval 13.11) nii umbes 20-30%
4. temperatuur ja võimalusel ph, kh ja no3 tasemed - temperatuur 26kraadi, pH 7,2 , no3 - 10mg/l
5. kalade kooslus (kui palju, mis liiki) - isane betta (murelapseke) , 2 oto't, õunatigu

Akvaarium ise tööl olnud 2,5 kuud ning betta on minu juures elanud poolteist kuud. Otod tõin 2 nädalat tagasi oma kasti.

Pildid ka, mis kahjuks natuke udused, sest kala ise aktiivne ja elurõõmus ja vaja ikka eputada ju kui keegi akvaariumi juures ning korralikku kaamerat ei ole, aga usun parem kui mitte midagi.
Pilt
Pilt

Üles
 [ 1 postitus ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver