Jüri T kirjutas:
Ravida ei tule niikaua kuni ühtki täppi enam näha pole. Surnud parasiit ei pruugi koheselt ´´maha kukkuda´´ , valge täpp hakkab lagunema ja on nähtav kuni 2 päeva.Raske valik on selle ravimiga ravimine.Kasvõi juba taimede pärast. Parim mida mina olen proovinud Sera Protazol. Ravi kõigest 24h ja ka tsüstid pole ellu ärganud.
Jüri, Ichi vastased ravimid toimivad vaid ujuvvormis parasiidile, kehapinnale kinnitunud parasiite need ei noti ja tsüste ei mõjuta ravim samuti, sest toimeaine ei läbista epiteeli, mille alla parasiit on kinnitunud ja tsüsti sein on samuti liiga paks. Kirjutada foorumis, mida loeb aastas kümneid ichyga hädas olevaid akvariste, et nahapinnalt täppide kadumist pole vaja oodata on minu meelest veidi kuritegelik, kõik ei kasuta Protazoli ja enamus teisi ravimeid eeldab min 5-päevast mõjuaega, kuna mõjuvad vaid ujuvvormile.
Tegelikult sean kahtluse alla ka Protazoli 24h toime, kuna selle toimeaineks on vaid malahiiitrohelise hüdroksiid, sama toimeaine, mis enamikul teistel ravimitel suuremal või vähemal määral samuti sees. Kasutan paari nädala pärast tekkivat võimalust ja küsin Sera meestelt üle, millega nad nii lühikest toimeaega põhjendavad.