foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 10 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Mure punase platyga
PostitusPostitatud: Teisipäev Apr 24, 2012 11:15 
Akvarist

Küsiks teadjamatelt nõu. Nimelt on üks mu red platy rivist väljas. Avastasin täna õhtul kalu üle vaadates, et üks palty seisab vildakalt, pea ülespoole, taimestikus. Hommikul toites ei täheldanud sellist käitumist ühegi kala puhul.
Ise arvan, et tegemist võib olla ujupõie probleemiga, kuid ei ole kindel. Haige platy saab ujuda ainult vildakalt, pea ülespoole .Tundub , et normaalsese asendisse tal võimatu minna. Pärakul on valge täpp. Kahtlusatasin ka vesitõbe, aga samas keha näeb selline välja nagu ta on koguaeg olnud. Hetkeks tõstsin ta teistest eraldi, soojendiga ja väikse sisemise filtriga 10l ämbrisse. Lisasin ka ravimit eSHa 2000. Kõhutunne ütleb, et see kala vist terveks ei saa ?

Tegin ka tilgatestid ja mõned pildid . Kõik teised kalad ujuvad aktiivselt ringi. Akval saab 5. mail aasta täis.

1. 90L
2. väilsfilter jbl cristalprofi e700, soojendi
3. veevahetused kord nädalas 25L, viimane veevahetus eelmine kolmapäev.
4. temperatuur 26C, ph 7,4, kh 8-9, no2-0, no3-5mg/l
5.11 musta molli, 6 punast platyt

http://www.upload.ee/image/2291448/IMAG0126.jpg http://www.upload.ee/image/2291432/IMAG0122.jpg

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Apr 25, 2012 06:37 
Akvarist

Kala heitis hinge kahjuks. Teostasin lahkamise. Kalal oli kõhus kollakat tooni sültjas mass, justkui kallerdiste kogum. Haiguste alt vaatasin, et seal ei vastanud ükski sümptom sellele haigusele . Oskab keegi kommenteerida, siis teaks kuidas edaspidi seda vältida ?
Vajadusel võin lisada pildid.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Apr 29, 2012 08:59 
Akvarist

Lisan pildid, äkki keegi oskab selle peale midagi tarka öelda.

Pilt

Pilt

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Apr 30, 2012 09:08 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Oh, sa jeerum! Ega see kollakas sültjas mass või äkki marja alge olla? Oleks veel pakkunud, et kõht oli kalal kinni, aga siis oleks pidanud kõhus teist värvi massi olema. Soomused turris pole. Seega vesitõbi nagu olla ei saaks.

Vaatame, mis veel pakutakse.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Apr 30, 2012 09:13 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 2
See paistab küll väga marja moodi olevat.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Apr 30, 2012 06:17 
Akvarist

Kuna tegemist on eluspoegijaga, siis vast see mari ei saa olla või siis väiksed kalad olid veel välja arenemata ? Pole just uurinud, kuidas eluspoegijatel järelkasvu arengud kõhus toimuvad.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Apr 30, 2012 09:59 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 2
indrekviks kirjutas:
Kuna tegemist on eluspoegijaga, siis vast see mari ei saa olla või siis väiksed kalad olid veel välja arenemata ? Pole just uurinud, kuidas eluspoegijatel järelkasvu arengud kõhus toimuvad.

....Kustutasin lause igaksjuhuks.. aga siis seletus

Eluspoegimise ja kudemise vahe on see, et ühel toimub loote areng väliskeskkonnas ja teisel sees. Kes tahab võib täpsustada aga minu bioloogiatunnist oli nii palju meeles.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Mai 01, 2012 12:34 
Moderator
Kasutaja avatar

Eks see vist äkki mari oligi? Platy ongi ju eluspoegija ning mari peaks valmis küpsema tema kehas kust see siis väljutatakse tasapisi "valmis" kalapoegadena. Mis küll seda protsessi takistas, et kala niimoodi "umbe" läks?

Mul oli kunagi juhus molliga, et paisus ja paisus. Lõpuks tegin talle magneesiumsulfaadiga klistiiri ning tulemuseks oli meeletu kogus tittesid.

Kaua Sul see kala niisugune paks oli? Takkajärele targutusena - kas kakis ikka ka? Minu molli ei kakinud. Justkui kork oli ees. Kui sellest klistiiriga lahti sai, siis tulid kohe ka tited järele.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Mai 01, 2012 10:47 
Akvarist

Võib-olla oli kalal tõesti kõht kinni, tõesti nagu kork oleks ees olnud ( valge täpp). Kuigi peale kuivsööda annan ma neile üle päeviti ka sääsevastseid, korra proovisin ka suvekõrvitsat, aga selle vastu nad huvi ei tundnud.

Ma ei olegi kindel kaua ta siuke paksuke oli 2-3 päeva ehk ka enam. Kalade väljeheiteid olen akvaariumis ikka täheldanud, aga spetsiaalselt iga indiviidi eraldi ei ole ma jälginud.

Kust seda magneesiumsulfaadi on võimalik hankida ja kuidas kliistri tegemine käib ?

Tundub, et müsteerium on lahendatud. Järeldada saab ka veel seda, et peaks proovima toiduks mingeid juurvilju pakkuda. Põhitoiduna kasutan muidiu JBL NovoFect-i ja Sera Spirulina Tabs.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mai 02, 2012 11:43 
Moderator
Kasutaja avatar

Pane otsingusse magneesiumsulfaat, siis peaksid siit miskit lugemiseks leidma. Olen kusagil sellest kirjutanud. Saab apteegist, aga mitte igalt poolt. Otsi ravimiinfost.

Meenub, et ka minu mustal mollil oli justkui valkjam täpp augul ees. Punnis oli ta eestpoolt mitte tagant. Sinu omagi tundub samamoodi olema. Veel tuleb meelde, et pärast suurt poegimist klistiirivees jäi üks titt auku kinni ja loomulikult suri. Selle sikutasin tasakesi pinsettidega välja. Pärast seda kõva "sünnitamist" sai mammile Acclimoliga kosutust tehtud.

Minu kogemuste põhjal võiks magneesiumsulfaat kalade esmaabi kapis olla. Tundub, et tolle säilivusaeg ka suht pikk. Ja alti pole teda ka apteegist saada. Enne vaja otsida kust müüakse.

Üles
 [ 10 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver