foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 4 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Siamese Algae Eater...
PostitusPostitatud: Reede Mär 16, 2012 12:19 
Akvarist
Kasutaja avatar

Eile hommikupoole kui oli plaan vett akvas vahetama hakata avastasin et SAE hulbib tagurbidi. Kala oli kahvatu ja silmad rippumas, kas keegi käis tead öösel tapmas ja siis lutsis paljaks? Kuid kes küll?? Tegelikult ma “murran siin pead” et mis siis niiviisi üleöö juhtus. Eelmisel õhtul oli kala ringi ujumas nii nagu kala ikka. Kas ma jäin veevahetusega hiljaks? Sest viimane veevahetus oli u. 3 nädalat tagasi. Teised kalad tunduvad kõik korras olevat.
SAE ise oli meil u 4 kuud ja eelduste kohaselt ostes oli kala noor.
Aga akva ise on 200 l-ne,akvas soojendi ja väline filter.
Veevahetust olen püüdnud teha nii 2 nädala tagant +/- siia sinna.
Temp 25-26 C, nitrit oli 0 ja nitraat oli 10 – seda siis enne veevahetust.
Akvas on elustaimed 4 ancistrust, 8 daniot, 8 neoni, 2 õuntigu, 1 otocinclus, 1 siiami tapluskala 1 guppy.

Kalad saavad 1x päevas süüa ja dieedipäev 1x nädalas.

Kas on kellelgi veel sarnast juhtumit olnud?
Mis võis olla kala äkksurma põhjus, ma tean et see on vist siiski üsna raske öelda aga kala tundus terve olevat, vanadusse ma ka ei usu et ta suri, keegi teistest kaladest reaalselt poleks saanud teda “nahka ka pista”. Lihtsalt kardan et oma kogemuste puudumise põhjal surevad kalad niiviisi ükshaaval järk järgult ära...
Mis ma valesti tegin või tegemata jätsin?
Või on akvas liikvel salakaval haigus millele ma ei oska tähelepanu pöörata?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Mär 31, 2012 11:04 
Akvarist
Kasutaja avatar

“Ujuv vikatimees” käib ikka minu akvat “kollitamas”, ma ei hakanud uut teemat tegema seega jätkan siit teemast edasi sest minu probleem püsib.
Umbes kaks nädalat on nüüd sellest möödas kui SAE salapäraselt suri.
Aga kalade ükshaaval maha suremine pole veel lõppenud. Üleeile leidsin antsu surnuna ja täna üks danio. Pagana pihta mida ma valesti teen? Kalad kõik noored alles
Kas ma peaksin poest endale veel soetama erinevaid teste ( kuigi ma ei teaks siiski mida ma edasi tegema peaksin kui keemiatabeli ühiku näidud nikhes on -peale veevahetuse ma ei oska midagi abistavad/ ennetavat teha ) NO2 ja NO3 näidu hetkel normis.
Vett vahetasin alles 27.03

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Mär 31, 2012 01:17 
Akvarist

Kas tõesti mingeid tunnuseid ei ole haigusest,nt kala kahvatu,hoiab omaette ei söö,või mingid ebaharilikud moodustised kehal,kas väljaheited on normaalset värvi või äkki heledad.Soolestiku häda siin siiski ei eeldaks.
Kuidas ph tase muidu on.Samas halb vee kvaliteet peaks tapma kiiremini ja rohkem,SAE on tegelikult vastupidav kala.Võiksid kaaluda profülaktilise ravikuuri peale mõne laia spektriga ravimiga nt easy life multicura või sha 2000 ja exit kombineeritud ravi, ise sain ebaselgete tunnuste puhul abi tetra fungi stopist,see aitab mingite bakterite vastu ka.Tegelikult nii ikka väga raske nõu anda

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Mär 31, 2012 07:25 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kahju lihtsalt kaladest kui nad nii viisi ükshaaval loojakarja lähevad :(
Kuigi mis tänasepäeva jooksul silma hakkas on siiski Kukeke ( kellega oli mul enne ka mure) on terve päev väga apaatne olnud. On passinud enamus ajast taimede vahel ja nagu “lõõtsutaks”.
Ma ei tea kas talle lihtsalt meeldib nii või ongi tema järgmine. (Kuigi kui siin jupp aega tagasi tema pärast mure tundisn siis oli ta ka selline omaette – nii et ma ei oska enam midagi arvata)
Ma tõesti ei näe muid erinevusi teiste kalade käitumises, olemuses. Kellelgi mingeid üleliigseid asju soomuste, uimede küljes vahel vms ei ole näinud.
Siiani on kõik normaalselt söönud ka – eriti Daniod sellepärast ongi tänane surnud Danio üllatus, kuna nemad akvaariumis kõige särtsakamad kalad üldse..
Eks me elame näeme siis..loodetavasti pole hommseks halba üllatust akvas.
Aitäh nõuande eest, vähemalt tean mida zoopoest küsidagi.

Üles
 [ 4 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver