foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 5 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Siiami tapluskala haige?
PostitusPostitatud: Teisipäev Veebr 28, 2012 04:42 
Akvarist
Kasutaja avatar

Mure siis Siiami tapluskal pärast, u. nädal on kala olnud uimasem kui muidu, hakkasin siis kala lähemalt uurima ja saba tundub eriti räsitud ja lühike. Ei ole täheldanud et keegi oleks teda närmias käinud. Saba otstel on näha nii valgeid kui ka musti “laigukesi”. Ma ei oska eriti kirjeldada, kuna need pole päris laigud ka, on näha et valgemad st pigem läbipaistvad kohad sabas ja osaliselt on mustjad alad saba otstes.
Kala ise hoiab omaette ulbib taimede vahel, kuid ma arvasin et see selle kala puhul normaalne.( käib taimede vahel mõtteid mõlgutamas :D)
Peeglile ta enam ei reageeri ujub minema, mõned nädalad tagasi ikka ajas ennast puhevile.
Sööb vahelduva eduga, täna tundus isu parem olevat.
Kala ise olnud meil u 2 kuud.

Lisan täiendava info ka
1. Akva 200l
2. Akvas soojendi ja väline filter
3. veevahetus umbes kord kuu jooksul, viimane vee vahetus oli 13.veeb.
4. Temp akvas 25-26 C, nitriti ja nitraadi näidud normis, ph näidu kohta ei oska midagi öelda.
5. Akvas elustaimed, 4 ancistrust, 1 SAE, 8 daniot, 5 neon tetrat, 3 black tetrat, 2 õuntigu, 1 otocinclus, 2 pseudogastromizon maiersi( millede lühednatud nime ma ei tea)1guppy ja siis õnnetu 1 kukeke

Söödan kalu 1x päevas helbe toiduga. Nädalas korra teen dieedipäeva.

Ma ei tea kas ma näen tonti seal kus ei ole, kuid ma uurisin siin foorumites ja netis natuke ringi ja hakkasin kartma uimemädaniku pärast??
Teised kalad tunduvad kõik ok.
Kuna mul pole varem kokkupuudet ühegi haigusega siis ma võin väga vabalt üle ka reageerida.
Kodus on juba olemas sera costapur ja sera baktopur aga ma pole julenud neid uisapäisa kasutada, teadmata kas kala üldsegi on haige?

Pildi kalast lisasin albumisse

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Veebr 29, 2012 10:44 
Akvarist

Pildid: 0
Kui teistel mingeid sümptome pole siis oota ja vaata. Võibolla on see mingi individuaalne probleem - vanadus , põlvkondi kestnud verepilastus..?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Veebr 29, 2012 11:15 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Kui Sul on käepärast võtta JBL-i Acclimoli, siis ehk võiksid lisada. See puhastab haavad ja annab kaladele jõudu.

Millal viimati veetesti tegid? Soovitaks teha vahetult enne vee vahetust. Äkki oled nii teinudki? Tahtsin lihtsalt pakkuda, et järsku peaks vee vahetust siiski tiba sagedamini tegema? Väiksemas koguses natuke värskust. Kalu Sul seal 200-ses iseenesest hullusti pole. Ja veel lisaks välisfilter.

Aga peegel võta küll ära. Kaks isast kukekest on katastroof, olgu ta või peegelpildis. See sööb ta närvid seest.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Mär 01, 2012 12:18 
Akvarist

Minu esimene siiami papa kustus samade tunnustega.Jäi justkui uimaseks ja apaatseks ja läinud ta oligi.Nad on nii lühikese elueaga ja ostes on nad eeldatavasti juba vähemalt poole oma elust ära elanud.Seega vanadus on täiesti reaalne põhjus.
Mida võiks proovida,et tuua sääsevastseid ja pakkuda talle söögiks.Eriti hea oleks kui on veel külmutamata ussikesed.Ja kui saba otsad ikka muret teevad,kasta saba soolavette mõned korrad päevas.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Mär 01, 2012 09:29 
Akvarist
Kasutaja avatar

Aitäh vastajatele, täna sai Acclimoli pandud akvasse.
Peeglit ei näita enam, tegin liiga talle endateadmata :(
Kuigi Kukeke täna aktiivsem, loodan et ta veel loojakarja ei lähe....

Üles
 [ 5 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver