Mure siis Siiami tapluskal pärast, u. nädal on kala olnud uimasem kui muidu, hakkasin siis kala lähemalt uurima ja saba tundub eriti räsitud ja lühike. Ei ole täheldanud et keegi oleks teda närmias käinud. Saba otstel on näha nii valgeid kui ka musti “laigukesi”. Ma ei oska eriti kirjeldada, kuna need pole päris laigud ka, on näha et valgemad st pigem läbipaistvad kohad sabas ja osaliselt on mustjad alad saba otstes.
Kala ise hoiab omaette ulbib taimede vahel, kuid ma arvasin et see selle kala puhul normaalne.( käib taimede vahel mõtteid mõlgutamas
)
Peeglile ta enam ei reageeri ujub minema, mõned nädalad tagasi ikka ajas ennast puhevile.
Sööb vahelduva eduga, täna tundus isu parem olevat.
Kala ise olnud meil u 2 kuud.
Lisan täiendava info ka
1. Akva 200l
2. Akvas soojendi ja väline filter
3. veevahetus umbes kord kuu jooksul, viimane vee vahetus oli 13.veeb.
4. Temp akvas 25-26 C, nitriti ja nitraadi näidud normis, ph näidu kohta ei oska midagi öelda.
5. Akvas elustaimed, 4 ancistrust, 1 SAE, 8 daniot, 5 neon tetrat, 3 black tetrat, 2 õuntigu, 1 otocinclus, 2 pseudogastromizon maiersi( millede lühednatud nime ma ei tea)1guppy ja siis õnnetu 1 kukeke
Söödan kalu 1x päevas helbe toiduga. Nädalas korra teen dieedipäeva.
Ma ei tea kas ma näen tonti seal kus ei ole, kuid ma uurisin siin foorumites ja netis natuke ringi ja hakkasin kartma uimemädaniku pärast??
Teised kalad tunduvad kõik ok.
Kuna mul pole varem kokkupuudet ühegi haigusega siis ma võin väga vabalt üle ka reageerida.
Kodus on juba olemas sera costapur ja sera baktopur aga ma pole julenud neid uisapäisa kasutada, teadmata kas kala üldsegi on haige?
Pildi kalast lisasin albumisse