foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 16 postitust ]  1, 2  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Oscaril silm punnis
PostitusPostitatud: Teisipäev Jaan 24, 2012 10:22 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Täna hommikul ehmatusega nägin, et suurel Oscaril on silm peast väljas nagu toru. Tundus ka, et silma "sisu" segamini. Pole iirist näha. Ja tundus justkui verevalumit olema. Välimisi rebendeid ja veritsust pole näha. Iseenesest ujus normaalselt ja sõi. Ilmselt on ta sellest silmast nüüd pime ja tagasi see silm enam tõenäoliselt ei lähe. Huvitav, kas peas sees võib ka midagi hullu lahti olla? Mis võis küll sellise asja tekitada? Kas mõni suur akvakaaslane pani paugu? Nüüd on mul siis teleskoop Oscar. Ausalt öeldes võttis see pilt mul jalad nõrgaks ja süda läks pahaks.

Üles
 Teema pealkiri: ...
PostitusPostitatud: Teisipäev Jaan 24, 2012 05:08 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kas see ei või olla selline haigus nagu POP EYE?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Jaan 24, 2012 06:38 
Moderator
Kasutaja avatar

Kas see tuleb ühe ööga? Ja silma sisus paistab olema verevalumeid. Ma ei tahaks seda kuidagi uskuda. Silm on nagu varre otsas. Takkajärele mõeldes tundus umbs 2-sentimeetrine pikkuselt olema. Ehk pakun üle. Aga kole pilt oli, süda läks pahaks ja jalad nõrgaks ning nutt tuli kallale.

Üles
PostitusPostitatud: Teisipäev Jaan 24, 2012 09:12 
Akvarist
Kasutaja avatar

Mul kunagi oli ühe ancistrusega nii, et järsku hommikul avastasin, et silm on hiigelsuur ja justkui peast väljas. Päris hirmus oli. Muidugi tegu sellise kalaga, kes palju peidus redutas ja ma ei oska kindlalt väita, kas see tuli üleöö. Kindlasti Maria või keegi teine oskab paremini kommenteerida. Igaksjuhuks soovitan netist neid pop eye pilte vaadata ja jutte lugeda, et teada saada, kas tuleb midagi tuttavat ette.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Jaan 25, 2012 10:10 
Moderator
Kasutaja avatar

Pop Eye polegi alati haigus. Leidsin neli punkti:

1. If only one eye is infected, it is usually caused by an injury.
2. Pop eye caused by bacterial infection or environmental issues usually affects both eyes.
3. If pop eye on both eyes is followed by a fungal infection, it is usually bacterial pop eye.
4. If pop eye on both eyes is not followed by a fungal infection, the pop eye is usually caused by environmental issues.

Liigitaksin ise selle ikka vigastuse alla. Ei suutnud ühtegi pilti asja kohta netist leida.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Jaan 25, 2012 10:35 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 2
Ma ei tea kui liikuv oscar on aga kas ta kuskile suure tuhinaga vastu mingit kändu või midagi ei saand ujuda.

Üles
PostitusPostitatud: Kolmapäev Jaan 25, 2012 10:51 
Akvarist
Kasutaja avatar

See pop eye on tõesti sihuke asi, mida alati haiguse alla ei liigitatagi ja mis võib alguse just vigastusest saada. Üks pilt on näiteks sellisel lingil:
http://thegab.org/Articles/images/DiagnosisPopeye.jpg

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Jaan 25, 2012 11:24 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 1
Oih, KRA'kene, jube lugu :(

Otsisin sarnast lugu ja koperdasin sellise otsa
Seal küll põhjused ilmselgelt teised (puuduv hooldus).

Üles
 Teema pealkiri: Re: ...
PostitusPostitatud: Kolmapäev Jaan 25, 2012 06:21 
Moderator
Kasutaja avatar

brother kirjutas:
See pop eye on tõesti sihuke asi, mida alati haiguse alla ei liigitatagi ja mis võib alguse just vigastusest saada. Üks pilt on näiteks sellisel lingil:
http://thegab.org/Articles/images/DiagnosisPopeye.jpg

Sellel pildil siin on kuldkalal silm ilus selge, minu kalal aga hägune. Sellest ikkagi järeldan, et on konkreetne füüsiline vigastus.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Jaan 25, 2012 06:22 
Moderator
Kasutaja avatar

keski kirjutas:
Oih, KRA'kene, jube lugu :(

Otsisin sarnast lugu ja koperdasin sellise otsa
Seal küll põhjused ilmselgelt teised (puuduv hooldus).

Küll see pilt on jube! Mul asi nii hull ikka pole. Kui nädalavahetusel saan mahti, siis proovin kuidagi pildi teha ja üles panna.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Jaan 27, 2012 10:05 
Moderator
Kasutaja avatar

Kusagilt imbus info, et äkitsi oleks mõistlik panna kala ravile magneesiumsulfaati. Too küll kõhulahtisti all tuntu, kuid väljamaakeelsetes infodes pidavat ka vett organistmist välja tõmbama. See ehk aitaks üleliigset vedelikku silmakoopast eemaldada ja seal rõhku alandada?

Maria, ootan Sinu abi. Kas on võimalik midagigi teha, et kalal tibakenegi parem oleks? Ma ei kujuta ette, mis temas toimub. Võimalik on, et ka pea sees tekkinud mingi infektsioon. Olen vette pannud Acclipondi ja kontrollinud hoolega vee kvaliteeti.

Viimati muutis KRA, Neljapäev Mär 14, 2013 06:23, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Veebr 01, 2012 12:48 
Moderator
Kasutaja avatar

Hetkel veel kala elus. Sööki poovib ja püüan talle sokutada spetsiaalselt eraldi just selle silma nurga alt kust näeb. Midagi nokib, kuid mitte nii isukalt nagu mulle meeldiks. Tean, et kala võib hakkama saada ka pimeda silmaga, kuid hetkel on põhimureke vast see, et ilmselt füüsiline vigastus ja ma ei kujuta ette, mis tal seal pea sees toimuda võib. Ilmselt rebestused ja ehk selle tulemuseks ka sepsis. Tegu 900-liitrise akvaga. Mida oleks tark ette võtta? Kas magneesiumsulfaat aitaks rõhku silmas alandada? Seda juba küsisin. Või äkki peaks panema mingit vingemat batsilli-põletiku-mädaniku... vastast rohtu?

Tibakene teema vahetust, aga ehk siiski kaudselt seotud ka murega Oscari pärast. Kunagi oli mul valge rotikene, kel tekkis tüli koeraga. Tulemuseks pärast ilmset naksamist oli paar verepisarat rotikese silmanurgas, väliselt midagi näha polnud. Tundus tühine mure olema, sest suuremat verejooksu polnud - arvasin, et niisama kriimukene. Pühkisin ära. Mõned päevad rotikese tervises muutusi ei täheldanud. Aga umbes kolme päeva pärast läks rotikese nina paiste - sepsis. Käisin loomaarsti juures. Tehti talle seal süsti ja õpetati mindki süsti tegema. Tegin värisevate kätega, aga tegin! Siit küsimus - kas ka suuremat sorti kaladele on võimalik süsti teha?

Tahaks kangesti, et mu Oscar ellu jääks. Ikka päris mehine elukas - oma ligi 30 cm!

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Veebr 01, 2012 01:32 
Akvarist

Kalu kindlasti süstitakse,kuid pigem vaktsineerimiseks ja loomulikult väikseid kalu ei saagi süstida.kuigi sul kala päris suur ei maksaks teda torkima hakata,parem pane ta eraldi ja proovi ravida antibiootikumiga.Ma ei ole antud teemal küll mingi teadja,kuid siin võib isegi vajalik olla kirurgiline abi.Äkki keegi oskab midagi soovitada.Selge on see,et kui silm niimodi ripendab,siis mädaks ta läheb.Mõned on soovitanud Tatari loomakliiniku poole pöörduda,seal pidi üks arst kaladega tegelema.Ise ei ole küll kuulnud,et keegi meil kalu oleks opereerinud.EDU!!!!

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Veebr 01, 2012 10:01 
Moderator
Kasutaja avatar

Õismäel on ka keegi venekeelne meesarst, kes kunagi olevat väidetavalt loomaaias töötanud. Tean, et tema teeb ka kaladele operatsioone. Minu konnaga tegeles ta kunagi.

Kala kahjuks nii suur, et pole teda kusagile eraldi panna. Uue 100-liitrise akva ostmine ei tule kahjuks kõne allagi.

Ma ikka ootan ja loodan, et Maria ka midagi tarka ütleb. Aga ega siin vist midagi erilist polegi ütelda. Ega mul muud midagi vist üle jää kui oodata ja vaadata, mis edasi saab. Kui lugu ikka päris hulluks läheb, tuleb vist eutanaasia peale mõtlema hakata.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Veebr 01, 2012 11:51 
Akvarist

KRA.proovi loomaaiaga ühendust saada,ehk nende arstid oskavad midagi soovitada.

Üles
 [ 16 postitust ]  1, 2  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver