Eile õhtul märkasin, et kodanik Suss (nii ma kutsun meie kuldset ancistrust) on kuidagi väga ümarik. Neoonilapsed sebivad rõõmsalt ringi ning ei ilmuta mingeid märke probleemidest.
Peale veevahetust uitas sussike klaasile, kus natuke vetikat, kuid söömas ma teda ei näinud. Kuna enamuse päevast veedab ta kusagil taimelehe varjus põhjal kõhutades, siis ei ole infot väljaheite kohta kusagilt võtta.
Mida teha, et tema olukorda kergendada? Täna paistab see punu samasugune ümarik või nõksu ümarikumgi. Muid väliseid märke ei oska täheldada. Tundub pisut loiu võitu kuigi varemgi on enamuse aja päevast ikka kuskil põhjas varjul olnud ja õhtul alles hakkab tegutsema. Esmaspäeval sai kurgiviilu ninaesiseks, enne 24 h möödumist sai see veest välja võetud. JBL NanoMix'i puistan 1-2x päevas imeväheke, palju sealt sussile läheb ja palju neoonid nahka panevad on väga raske hinnata.
1) 35L starditud 7.detsembril
2) lamp 7W (põleb 10h) ja filter 200l/h, 4W (Eheimi AQUALIFE komplekti satndardvarustus)
3) viimane veevahetus eile ca 10 liitrit, soovituste kohaselt on plaaniliselt 3 x nädalas 30-40% vahetust kuni näitud heaks saavad
4) lisakütet ei ole, toatemperatuuril vesi st nats üle 20 arvatavasti, NO2 test täna õhtul näitas <0,01-0,025 - tulemus rohelises tsoonis, mõlema numbri juures sarnane kollane! Muud näidud vt allpool või
siin5) 1 Golden Ancistrus ja 4 Neon Tetrat
JBL EasyTest 6in1
N 5.01.2012NO3 10
NO2 0
GH1 >4
GH2 >7
GH3 >7 roosaka randiga?
GH4 >14 roosaka randiga?
KH 10 / 15 imelikku värvi sinaka varjundiga rohekas, aga pole selline kui viimases astmes
PH 6,4-6,8 kollakas oranži segune
CL 0
T 3.01.2012NO3 10 / 25 vahepeal
NO2 0?
GH1--GH4 sama mis seekord
KH 6 / 10 vahepealne
PH 7,6 / 8,0 vahepealne
CL 0
Kuidas edasi, kas jätkata ikkagi plaanitud veevahetustega või võtta midagi muud ette?
Üldpilt
reedese seisuga, kahjuks hetkel millegi mõistlikuga pildistada ei ole, kaebalusest on mõni udune võte telefoni kaamerast
siin blogi sabas. Sellessamases blogikirjes on sisuliselt kogu napp ajalugu.
Foorumist olen hoolikalt otsinud sarnases olukorras toimimiseks infot kuid miski ei tundu olevat sarnane antud olukorrale või pole ma lihtsalt üles leidnud veel paslikku abi.
Ette tänades,
Crissu