foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 17 postitust ]  1, 2  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: mõõksabal midagi viga
PostitusPostitatud: Laupäev Veebr 12, 2005 04:00 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 2
:( mu emasel mõõksabal on midagi viga...juba 4,5 päeva konutab üksi kas filtri üleval või all ning akva nurgas. Eriti ei liigu, ainult muigutab suud ja liigutab uimi, kuidagi imelikult taarub või ma ei oskagi seda kirjeldada. Kui isane teda vaatama tuleb, siis ujub minema.
Niipalju oskan öelda, et ta oli paks ja ükspäev järsku enam polnud (kuigi mina midagi ise ei näinud, pandi järeltulijad arvatavasti nahka), mingi aeg pärast seda ta muutuski :( Paistab, et ta ei taha seda isast üldse näha(õnneks üks emane mõõksaba on veel), minu meelest pole ta paar päeva söönud ka (vähemalt mina pole tähele pannud), mingeid värvimuutusi kehal pole ma aru saanud.
Ei tea, kas ma peaksin miskit ette võtma :roll: Teiste kaladega paistab kõik korras olevat.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Veebr 12, 2005 06:26 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
häda (ilmselt sisemine) võib olla seotud poegimisega. kui ta kõigub sul küljelt-küljele või edasi-tagasi, on asjad päris halvasti. alustada tasub ehk soolavannidest.proovi anda söögiks midagi värsket (juhuks, kui tegemist on kõhukinnisusega) - värske salat on hea

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Veebr 13, 2005 04:34 
Akvarist
Kasutaja avatar

olen nüüd kalakest jälgida püüdnud, teen ka soolavanne. Kala pole ikka midagi söönud :( konutab üksi, tavaliselt kõht vastu maad, liigutab küljeuimi ning hoiab saba liikumatult kuidagi küljele viltu/kõverdatult ning suu pidevalt käib. Ujub ainult siis, kui keegi ta lähedale tuleb. Kui teised kalad koha peal on ja uimi liigutavad, siis nad nö püsivad paigal aga see haige ka kohapeal nagu loperdab(no loperdab on vist palju öeldud aga ta liigub , teised mitte)
Oehh sai vist nati segane see kirjeldus :|
eks jätkan soolavannidega. Selline küsimus, et kui mitu korda päevas teha, kas siis iga kord peab uue veega seda tegema? Ja veel üks rumal küsimus :roll: kas vesi soolavanni jaoks peab olema akvast võetud või lihtsalt puhas, miski aeg seisnud vesi? :oops:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Veebr 13, 2005 05:57 
Guru
Kasutaja avatar

3-4 korda päevas,ühe päeva vannid võib teha sama veega (nb! temperatuur peab olema sama,mis akvaariumis).vesi peab olema võetud akvaariumist

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Veebr 13, 2005 08:26 
Akvarist
Kasutaja avatar

ohh, hea, et mul nii paljugi taipu oli, et akvast vesi võtta

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Veebr 14, 2005 07:00 
Akvarist
Kasutaja avatar

nüüd on hakanud barbused teda aeg ajalt taga ajama ja näksama :(
tundub, et kalake on täitsa hirmul ja stressis :(

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Veebr 14, 2005 08:15 
Akvarist
Kasutaja avatar

ja veel seda, te mulle tundub nagu ta oranz seljauim ja saba on otsast/tipust nagu värv oleks maas

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Veebr 15, 2005 12:05 
Akvarist
Kasutaja avatar

kui kaua neid soolavanne teha tohib? Mitu päeva?
Täna hommikul on kala nii paks, nagu õhku täis ja sabaots on selline valge

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Veebr 15, 2005 11:13 
Guru
Kasutaja avatar

ilmselt keskkonnamuutusest lihtsalt ei piisa. kui kõht punnis,siis on suht selge et tegemikst on sisemise hädaga. soovitan bactotabsi või bactopur directi proovida

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Veebr 16, 2005 11:34 
Akvarist
Kasutaja avatar

no ja mida mina täna hommikul näen :shock: seesama mõõksaba ujub ja tema alla paistavad silmad...poegis mu mõõksaba :shock:
Barbused sunnikud ei lasknud tal rahulikult olla aga poja ta välja punnitas ja see vist pandi kohe nahka, sest ainult silmapilk ja rohkem ma pojakest ei näinud. Ma nüüd ei teagi, kas tal veel neid seal kõhus või mitte.
Nüüd ei teagi, vaatan, mis edasi saab, maimulõksu mul kahjuks pole ja eraldi tõstetuna vaevalt, et poegima hakkab.
Aga no on ikka imelik, üle nädala aja siis hoidis seda poega kinni, sest ta juba läks ju kõhnaks mul tagasi, nüüd siis jälle poegis:-k

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Veebr 18, 2005 10:08 
Akvarist
Kasutaja avatar

täna hommikul siis minu vapper mõõksaba lahkus parimatele jahimaadele...küll ta oli ikka vapper - veel haige, nõrgana ja tagakiusatuna sünnitas kaks poega, pidas päevakese vastu ja lahkus siis :(

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Veebr 21, 2005 12:14 
Akvarist
Kasutaja avatar

:D täna, kui akvatule kustu panin ja magama hakkasin minema, mõtlesin, et uurin enne palju tigusi ka näha on...ja ühe kivi juures, mis ma näen :shock: - maimuke pisike nunnuke \:D/ uskumatu aga kuidagi oli see maimuke ellu jäänud. Otsustasime mehega ta kinni püüda ja maimulõksu panna, see kaval vennike peitis end kruusa ja esiklaasi vahele (teised kalad teda vaevalt sealt näinud oleks 8) Kätte saime ja maimulõksu panime, vaatame, kuda ta seal siis hakkama saab. Selline küsimus, et kas tavaline helvestoit ka ikka sobib? (ei ela päälinnas ja siin pole spets toitu küll saada)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Veebr 21, 2005 12:21 
Moderator
Kasutaja avatar

sobib küll, andsin enda omadele ka kui midagi spestsiaalset ei olnud. hõõrusin sõrmede vahel peeneks ja ja läks peale küll. soovitan siiski spets toitu kuna siis kasvavad na hulga kiiremini (lausa silmnähtavalt :D ).
pane sinna maimulõksu vahest tigu kah, ta sõõb ilusti ülejäägid ära siis ei teki mingit saasta.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Veebr 21, 2005 11:45 
Akvarist
Kasutaja avatar

kas see tavaline väike tigu ka sobib?
Ja maimuke kelle kätte sain, oli mitte selle surnud emase oma vaid teise emase kes poegima hakkas, seda märkasin alles kl 1 öösel. Nägin veel kahte poega aga kuidagi ei õnnestunud neid kätte saada. Lootsin, et ju ta ööga ikka kõiki poegi ilmale ei too aga seda ta tegi, hommikuks ei paistnud läbi kõhu enam ühtki silmakest.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Veebr 22, 2005 12:03 
Moderator
Kasutaja avatar

minul käib seal vahest õunakas koristamas, teiste tigude kohta ma ei oska niimodi õeldagi, kuna kogemused puuduvad, aga eks nad sõõ kõike seda mis teistest järgi jääb. minul kahjuks poegis just enne minu kojutulekut ja siis õnnestus ainult 4 tk kinni püüda teised leidsid oma otsa elustoiduna [-o< ja nüüd nendest 4 järgi 2, kuhu kadusid ei oska õelda. kui sa neid kätte ei saanud, siis sa vist kahjuks neid rohkem ei näegi, oleneb muidugi sinu taimekasvust, minul olid kalad alles mingi 3-4 päeva olnud kui läks maimuralliks ja peituda polnud kuhugi.(akva 2nädalat vana)

Üles
 [ 17 postitust ]  1, 2  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver