foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 4 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Ancistrus haige?
PostitusPostitatud: Pühapäev Juun 19, 2011 11:17 
Akvarist

2 häda. Ancistrusel on saba juures paremal küljel suur valkjas laik -- ülalt ja eemalt vaadates oleks justkui vatjas ja kehapinnast kõrgem, samas altpoolt vaadates, kuhu ta ka ulatub, tundub hoopis, et kehapinnast madalam ja tegu on haavandiga. Üks pisike heledam laik on ka esiuimel kohe kehale kinnitumise kohas, kuid sellel laigul mingeid muid tunnuseid ei ole kui värv. Lisaks on tal päris tõsine haavand ka suu juures. Julgelt kuu aega ei ole ma seda ancistrust korralikult näinud va arvatud mõni vilksatus kännu alt ja taimestiku vahelt, seega ei oska öelda, millal tekkisid. Haiguste artiklist tundub kõige lähem Saprolegnia spp., samas ma ei näe kohta, kust need spoorid oleks võinud viimasel paaril-kolmel kuul tulla. Kaklusi pole ka täheldanud, kõik kaklejad/kannatanud on praeguseks kahe akvaariumi peale ära jaotatud. Ehk oskab keegi täpsemalt öelda, millega tegu (kui on ikka haigus).

1. Akvaariumi suurus 240L
2. Sisefilter, soojendi, õhupump
3. Veevahetused kord ca 2 nädala tagant 40-60L, viimane veevahetus täna
4. Temperatuur 26C, ph 7,5, kh 3-6, no3 0-10 mg/l (kH JBL Easytest 5 in 1 järgi, muud Sera testid). Temperatuur oli vahepeal ligi 30C tänu ilmadele, siis sai valgustus viidud 5 tunnile päevas ja nüüd tõuseb ta ka kõige palavamal päeval mitte kõrgemale kui 28C.
5. Elanikud on 1 suudleja guraami, 8 terneetsi, 5 kirssbarbust, 2 SAEd, 1 ancistrus

Pildid.

Üldvaade:

Pilt

Kõnealune ancistrus (ta on ca 5-6 cm pikk)

Pilt

Suu alt:

Pilt

Pea küljelt:

Pilt

Saba alt:

Pilt

Saba paremalt (veealuse seebika pilt, värvid ei ole õiged, laik on tegelt valkjas)

Pilt

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Juun 20, 2011 08:50 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Mina isiklikult paneksin Sera Omnipuri. Aga kuna mu kompetents on suht väike, siis oota ära Maria arvamus. Minu "lemmikrohu" Acclimoli lisamine siin hetkel vist miskit eriti ei aita, kuigi kahjuks ka ei tohiks tulla. Sisaldab teine joodi ja see desinfitseerib haavu.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Juun 21, 2011 10:10 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
Sera omnipuri ära pane, ancistrustele ei mõju see hästi. Tegemist on bakteriaalse infektsiooniga, algpõhjuseks ilmselt mingid mikrovigastustused. Põhjakruus tundub üsna terav, teine võimalus on, et kala on kuhugi kinni jäädes ennast vigastanud. Ravimiks sobib JBL Furanol või mõni teise firma alternatiiv.

Üles
 Teema pealkiri: Tänud
PostitusPostitatud: Teisipäev Juun 21, 2011 06:14 
Akvarist

Suured tänud KRA ja Maria, teen Furanoli raviga täna algust.

Üles
 [ 4 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver