foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 17 postitust ]  1, 2  Järgmine
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Reede Juun 10, 2011 04:21 
Akvarist

Pilt

Tekkisid need mõningat aega tagasi. Algul oli üks, hiljem juba laienesid. Need on vaid tagauimel. Foorumis kirjeldatud haiguste järgi oletasin, et see on seenhaigus. Ostsin TetraMedica Fungistop-i. Nüüd on paar päeva möödas, kuid taandunud pole midagi. Algselt oletasin mannatera haigust, kuid täpid on vatjad ja sellised "õhulised", aga üpristi väikest mõõtu.

Praegu on vett täis ootel akvaarium (65 l) , kuid tahaksin kala enne terveks saada!
Kas peaksin ravima ta praeguses akvaariums nii kaua kuni läheb üle või viima ta siiski üle teise akvaariumi kui ravimi mõju(kokku 5 päeva) lõppeb ? VÕi hoopis paneksin neoonid, põhjakoristaja ja teo juba uude akvaariumi ning jätaksin oranda üksi teise?

Kas üldse on tegu seenhaigusega?

Praegu on vee temperatuur 20-22 C.
Filter, mis paneb vee liikuma (nö juga) kui ka hapnikukivi vees.

**** Lisa küsimused teisel teemal****
1.Kas põhjakoristaja kohta on normaale, et too magab päeval lehe all ning ei tee millestki välja? Kas ta tegutseb öösiti või teda vaevab midagi?
2. Kui taim viia üle teise akvaariumi, kuidas sellega käituda. See on praegu selle suure pruuni puu(tüki) küljes. Kas pean midagi enne teise akvaariumi üle viimist sellega tegema?
3. On oranda puhul normaalne, et kui akvaariumi juurde lähedale tulla, hakkab ta kiirelt üles alla ujuma ning tihti võib kogemata isegi väikese põntsu vastu akvaariumi klaasi panna (+ vahest siputab pinna peal lausaakvaariumist vett sabaga välja)?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Juun 10, 2011 10:42 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Veits segaselt kirjutad, aga püüan kusagilt otsast alustada.

Esiteks pole Sa läbi lugenud selle alafoorumi päises olevat juhendit! Seal on üsna palju abistavaid juhtnööre, mida järgides peaks olema tagatud Sinu kalade kiirem abistamine.

Ootab 65-liitrine akva. Aga kui suures on kala praegu? Paistab teine juba üsna kopsakas olema.

Neoonid ei ole külmaveekalad, seega nad kuldkalaga kokku ei sobi. Kes on põhjakoristaja? Arvan et Ancistrus. Tema ehk hädaga sobib, kuid seal ka omad nüansid.

Haigusest: mannakas algab uimedest ja on teraline - valged täpid). Kui tegemist vatitaoliste tupsukestega, siis olen mina kasutanud JBL-i Fungolit. (Ilmselt Fungistop on analoogne ravim). Tarvitamisõpetus peaks olema kaasas. Soovitan lugeda originaalkeeles! Tihti olen tuvastanud mõne ravimi puhul ränki tõlkevigu ja just koguste poolest.

Mina olen tavaliselt teinud ravi ikka kogu akvale. Mõnigate haiguste puhul võib ka kala eraldi ravida. Siinkohal jään vastuse võlgu.

Lisaküsimused:

1. Ilmselt on põhjakoristaja siiski Ancistrus (mitte näiteks corrykas). Nood konutavad tõesti päeva maha ning öösel siblivad ringi. Vahest meeldib talle kõht taeva poole olla. Vaata, kas lõpused liiguvad.

2. Taim. Ei näe ma pildilt seda suurt pruuni puutükki, kus taim. Osad akvataimed seotakse puurontide või kivide külge, teised jälle istutatakse kruusa, kolmandad ujuvad pinnal. Seotakse näiteks Anubiast, Microsorumit ... veel ka samblikke/samblad (jawa moss, riccia...). Mis taimega Sul tegu? Sokuta pilt!

3. Oranda puhul, Sind nähes, võib ilmselt tegu olla sellega, et tahab kangesti süüa saada. Ära õnge mine ja üle teda sööda. Siis tulevad järgmised haigused - näiteks paigast ära olev ujupõis.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Juun 10, 2011 11:05 
Akvarist

Saime akvaariumi 30l. Oranda tegelikult pole väga suur (alles noor) . Kuna polnud otsest eeltööd teinud, sokutati meile poest neoonid. (koju tulles suutsin ainult imestada internetis neoonide kohta lugedes!)Aga nüüd ju pole enam midagi teha! Lugesin, et neoonidele sobib ka alates 22 kraadne temperatuur, kuid eks neile ikka meedib veel soojem. ma ei saa neid enam kuidagi aidata, sest ma neid ju tapma ei hakka ning orandale 25 kraadi võib olla liigagi julm.Seega tuleb saavutada mingi kompromiss. Kuid neoonid on väga elujõulised ning aktiivsed, seega praegu ei muretse !

Taim, mis mul kasvab akvaariumis, on istutatud suure juurika peale (sellised suured laiad lehed) praegu näiteks õitseb! Lihtsalt küsimus on selles, et kas ma peaksin selle taimega enne mingisuguse protseduuri läbi viima kui uude akvaariumisse üle viin. Järsku teda natukene pesta, et bakterid, viirused vms kaasa ei tule?

Põhjakoristaja armastab tõesti kõht püsti magada. Jah, lõpused liiguvad. Ta on lihtsalt vist suur laiskvorst päeval!

Arvan, et viin oranda ja teised üle suuremasse akvaariumisse ning alustan teise ravimiga ravimist, kuna sellest vist tolku ei ole!

Veevahetusi teen väikese akvaariumi tõttu korra nädalas (vahetusvesi seisab 24-48 tundi). umbes 30% veest. Eks suurema akvaariumi veevahetus aeg selgub tulevikus.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Juun 10, 2011 11:14 
Moderator
Kasutaja avatar

Oled vist vähe puntras, jah, omadega. Ja et see pood Sulle ka neoone kuldkala kõrvale sokutas! Juhtub ka nii, et müüjad pole pädevad.

Ega 65-liitrine ka teab mis suur ole. Seal ikka soovitaks samamoodi iganädalast veevahetust teha. Ja kindlasti lase veel korralikult "käima" minna, enne kui kalad sisse paned. Seal neil siiski oluliselt parem kui praeguses.

Panid alles täna oma mure ülesse. Maria pole ilmselt veel jõudnud silma peale visata. Ta kindlasti aitab.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Juun 10, 2011 11:17 
Akvarist

Jah ma loodan ka. Saaks teada, et kas siis ikka on seenhaigus või hoopis midagi muud.

Kohe üldse ei taha, et kala haigeks jääks .

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Juun 10, 2011 11:24 
Moderator
Kasutaja avatar

Kahjuks tundub, et ta on juba haige, jääb vaid ravida.
Pildi järgi tundub, nagu oleksid kala soomused turris - on nii? Loe haiguste artiklit, seal on kaks juhust turritavate soomuste kohta. Üks on Dactylogyrus vastator ja teine vesitõbi. Viimane on vist halvem variant. Esimene on parasiitide tegevuse tulemus.
Artikkel ise: /article_view. ... fldAuto=15

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Juun 10, 2011 11:26 
Akvarist

Tal ei ole soomused turris :)
Tal paar tükki on tulnud ära, kuna ta rahmeldab vahel ringi. aga need kasvavad tagasi päris ruttu.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Juun 10, 2011 11:31 
Moderator
Kasutaja avatar

Selge, unusta siis minu kommentaar, fotolt lihtsalt paistis mulle asi valesti.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Juun 10, 2011 11:33 
Akvarist

Juba ehmatasin. Läksin kohe kala uurima, et olla kindel :D

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Juun 10, 2011 11:47 
Moderator
Kasutaja avatar

Pilt on tegelikult tõesti niisuguse nurga alt tehtud, et soomused paistavad turris. Mullegi jäi see silma. Kas on on tingitud pildistamise rakursis või valgusest või... Ilmselt püüdsid Sa saba peal olevaid vatipuhmakesi pildile saada. "Turris" soomuste puhul on tõesti haigused hulga hullemad, tihtipeale ka ravimatud ja lõppevad surmaga. Felchi märkus täiestit õigustatav. Kontrolli hoolega.

Äkki õnnestub Sul veel mõni pilt üles panna? Noh, nii kindluse mõttes. Ja need vatitupsukesed on ka kuidagi ainult aimatavad. Toetusin oma vastuses põhiliselt Sinu jutule.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Juun 11, 2011 12:15 
Akvarist

Lisan pildid kohe kalast !

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Juun 11, 2011 12:23 
Akvarist

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt

Vesi on pruunikas rohu tõttu ! :)
Jah muidugi, see akvaarium tundub ka kole väike piltidel..

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Juun 11, 2011 04:03 
Akvarist

***Viisin kalad kõik üle teise akvaariumi. Oeh kohe parem tunne on, et nüüd neil suurem kodu.***

Haiguse kohta oleks ikka abi vaja!

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Juun 12, 2011 06:32 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
Nende tupsude kohapealt, kui Fungistop ei mõiganud, siis proovi bakterivastase vahendiga. Paha uudis ka - veresooned sabal on tugevalt välja joonistunud ja see viitab ammoniaagimürgistusele (mis ei ole ravitav aga võib hea õnne korral ise mööduda). Kuna sa nüüd kalad ka uude akvaariumisse ümber kolisid, siis veetestid veekvaliteedi jälgimiseks on hädavajalikud, kuna akvaariumis toimub järgmised kuu-poolteist tõsine sissetöötamistsükkel.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Juun 12, 2011 07:15 
Akvarist

kas mürgitus võibminna "paremaks" kui on kala üle viidud suuremasse keskkonda?

Üles
 [ 17 postitust ]  1, 2  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver