foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 5 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Mariale küsimus
PostitusPostitatud: Kolmapäev Juun 08, 2011 01:01 
Akvarist

Pildid: 0
Tere.
Mul selline probleem, avastasin ükspäev , et mollyl üks silm punnis. Uurisin ja lugesin foorumist ja igalt poolt, sain selgusele, et vesitõbi. Vee testid korras, vesi korralikult vahetatud koguaeg ja sifoonitud. Kuna mul akvas skalaaridel kahe nädalane pesakond ja selle tõttu eemaldasin tetrad ja guraami suurest akvast 20l varuakvasse, siis polnud kohe esialgu mollyt kuskile ravile panna, sest ei julgenud ravikuuri teha suures, kus pisikesed ka. Eile siis sain molly pandud 12l akvasse, koos filtri ja kõigega ravile. Kusjuures eile kui teda püüdma suurest akvast hakkasin , siis märkasin, et kala soomused ka veidi turris, mitte palju, natukene. Raviks panin Sera Baktopuri. Täna vaatan, et mollyl silm korras, enam punnis ei ole. Soomustest ei saanud päris hästi aru, kuna seal ei ole valgustust , päevavalgus nö. Paberil on kirjas et Esimene päev panen ravi sisse, teine päev niisama, siis kolmas päev jälle ravim lisada. Küsimus ongi siis see, et kui ma täna õhtul näen et kalaga korras, kas ma võin ta suurde akvasse tagasi panna? Ei tahaks teda piinata nii kaua seal väikses akvas. Samas ma ei ole kindel ja arvan et teeks ikka ravi lõpuni. Aga mis sina arvad? Teiseks see, et kui täna ravimit ei lisa, kas ma veevahetust peaksin ka tegema kasvõi natukene, nii väike akva ikkagi? Ja kolmas asi ka, peale ravi peaks aktiivsöega filteerima, aga mina seda ilmselt tegema ei pea eks, sest kui ma ravi lõpetan, siis neljandal päeval tõstan molly tagasi suurde akvasse ja 12l akva vee viskan ära ju ja filtri pesen ära korralikult. ?
Tänan :roll:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Juun 08, 2011 05:51 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
Selleks, et see asi tagasi ei tuleks, peaks ikkagi selle teise ravimikorra ka ära tegema. Liiga vara tagasi tõsta ei maksa. Muust oled õigesti aru saanud, kui kala tagasi tõstad suurde akvaariumisse, siis söega filtreerima ei pea.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Juun 08, 2011 07:28 
Akvarist

Jh ma arvasin ise ka ei ei tõsta veel, panen teise ravi koguse ka ikka ära. Aga kuidas selle veevahetusega on? Kas teen täna õhtul natukene või las jääda?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Juun 08, 2011 08:43 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
Kuna ta on sul nii väikeses anumas, siis oleks hea vahetada 50% veest ja seejärel panna uus ravimidoos.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Juun 08, 2011 11:19 
Akvarist

Ok , teen veevagetuse homme hommikul siis ja edasi kohe ravimi uus doos sisse. Tänan.

Üles
 [ 5 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver