foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 6 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Imelikult loid skalaar
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mai 30, 2011 09:42 
Akvarist

Õhtust.
Vaja oleks pisut nõu- koivärvi skalaar, elanud meil üle poole aasta. Muidu kõik ok, värvid säravad,uimed ok, miskit ei turrita ega kleepu ega .... väliselt ei ole mitte mingeid tunnuseid. Juba u nädala jagu näen, et istub tuimalt taimede vahel, aeg ajalt ujub teise kohta, kuid ei "askelda" ringi. Toitdul laseb endast lihtsalt mööda hõljuda. Alguses, paaril päeval rippus pärasoolest valkjat roojaniiti. Arvasin, et ju on kõht kinni, aga nüüd ei ole enam sedagi. Vee parameetrid korras, täna mõõtsin ja vett vahetan iga ndl u 25%, igasugu taimed, mille nimesid ei mäleta üritavad akvaariumit oma kasvuga ummistada ja õitseda. Akva suuruseks 240 l. Toiduks Supervit helbed(Tropical); Discus granulat(sera); ning haibarbused armastavad lisaks Novo Rift( JBL) - kuid seda skalaarid ei söö; põhjakalad saavad veel ööseks Novo Tab`i (JBL). Iga nädal saavad põhja korra või paar kas kurki või suvekõrvitsat. Kõik teised skalaarid ja muud tegelased tunnevad end hästi.
Kas on miskit mida ma saksin teha?? Ma ei oska arvatagi mis teda vaevab ja raske on miskit ka ette võtta kui ei tea mida ravida... järsku kellelgi teist tuleb mingi hea idee....
Tänud ette.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Mai 31, 2011 09:08 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
Kas kala söömas käib? Kui esines valgeid roojaniite, siis võib kahtlustada mingit sisemist sooleinfektsiooni. Kui suur see kala on? Saab äkki foto?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Mai 31, 2011 03:52 
Akvarist

Ei söö, selle järgi hakkasingi vaatama, et mis tal viga on. Laseb toidul endast mööda hõljuda, justkui isu ei ole üldse.
Pildid panin albumisse, nii head kui sain.. Parajalt suured on need kaks vanemat, teised pisemad. Kui kahtlustada sooleinfektsiooni, siis kust ta selle sai?? Viimati läks sinna akvaariumisse u 1 kuu tagasi paar uut skalaari, kes olid enne karantiinis olnud 2 nädalat.
Ja millega ravida proovin? Olen lisanud nüüd mõned päevas Atvitoli tilkasid.

Lisaksin veel seda, et tänase jälgimise käigus olen avastanud ainsa tunnuse peale loidust- hingeldab justkui. See tähendab siis teiste kaladega võrreldes käib suu poole kiiremini. Aga ei ahmi pinnalt õhku ega miskit sellist.
Kodus on olemas Sera Baktopur- kas sellest võiks mingit kasu olla? Ja mul bootiad- kas selle ravimiga sama mis Punktoliga- 1/2 doosiga peaks alustama?

Olen nüüd seda kala vaadanud veel ja veel. Pilte mis midagi näitaksid väga saanud ei ole, kuid mulle tundub, et ta silmad on pisut punnis, vähemasti on nad peast rohkem eemal kui teistel skalaaridel.... Või on mu hirmul suure silmad.. :? ja justkui on kõhust jämedamaks kah läinud. Lisan ühe pildi albumisse, millel see punnis kõht võiks näha olla.
Tänud

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Juun 01, 2011 09:49 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
Ilmselt on sooleinfektsioon jah. Bactopuriga võib katsetada, botiate pärast ikka alustad poole doosiga ja suurendad täisdoosini, kui kaladel vastureaktsiooni ei teki.

Kust ta selle saada võis? Bakterid, mis sooleinfektsiooni põhjustavad, elavad igas akvaariumis ja üldjuhul kaladele ohtlikud ei ole. Ohtlikuks muutuvad need siis, kui on mingi lisafaktor - pikaajaline kuivsöödaga söötmine näiteks, liiga kõrge NO3 tase või mingi muu vallandav faktor.

Võimalik ka, et tegu on sooleparasiidiga. Sellisel juhul oled selle ilmselt toonud koos kalade/taimedega akvaariumisse. Parasiiditsüstid võivad väga pikalt latentses olekus pinnases säilida ja sobival ajahetkel muutuvad vastseteks ja hakkavad peremeesorganismi otsima. Selle vastu aitab korralik põhja sifoonimine veevahetuste ajal. Juhul, kui bactopur 7 päevaga tulemust ei anna, siis peaks proovima juba eraldi anumas sooleparasiitide vastase ravimiga.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Juun 03, 2011 05:46 
Akvarist

Tänase seisuga selline olukord: Kala endiselt lõõtsutab, silmad siiski punnis ei ole, kõht läks eile punni ja masseerisin õrnalt-kasu ei näinud. Kogu kupatus on Bactopuri ravi all. Täna koju tulles avastasin et läbipaistev, valkjas roojaniit ripub taga ja et kalal on ninal, otse suu kohal auk sees- ei näe selline välja nagu hole in the head haigus, vaid lihtsalt näen kala vaadates tema suhu.... Panen ta metronidazoli tbl-st tehtud vanni mõneks ajaks ja vaatan mis saab. Mõistus otsas. Vahepeal suri ära ka üks noortest skalaarides- lõpused (valgel kalal hästi näha)läksid hästi punaseks, käitus imelikult ja suri maha. Muu kamp ok.
Homme vahetan vett ja mõõdan näite. Eks siis näe, kuidas skalaar öö üle elab, kui elab.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Juun 04, 2011 04:26 
Akvarist

Nu igatahes suri see kala ikkagi ära. Mingeid muid tunnuseid tal ei ilmnenud. Vee parameetrid endiselt korras ehk siis
KH 6
GH 11
NO3 10-15(Oleneb kumma skaala järgi vaadata)
Ph 7,4

Muu kamp esialgu ok, hakkan nüüd ravimijääke eemaldama.

Üles
 [ 6 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver