foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 19 postitust ]  1, 2  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Betta saba...
PostitusPostitatud: Teisipäev Mai 24, 2011 09:16 
Akvarist
Kasutaja avatar

Nii... jälle on mul mure Betta sabaga :(
Saba näeb välja selline:
http://public.fotki.com/-kalisa-/kala/imgp0709.html

Akvaarium väike, 16 liitrit, veeteste pole teinud, filtrit ei ole... Tean, tean, nii ei tohiks... Osa vett vahetan iga 5 päeva tagant välja...

Homsest saan 60 liitrise akvaariumi omanikuks, seal peaks Betta elu-olu tunduvalt paranema... Aga nii kaua, kuni uue akvaariumi tööle saan, tuleb Bettal selles väikeses akvaariumis hakkama saada.

Käisin loomapoes nõu küsimas, müüja pakkus kirjelduse järgi, et kalal on uimemädanik... Mis teie arvate?
Praegu sai müüja soovituste kohaselt vette tilgutatud sellist ravimit nagu Sera Baktopur, mis pidavat bakteritele otsa peale tegema...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Mai 24, 2011 09:41 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Mida tähendab "JÄLLE on mure Betta sabaga"? Oled seda ennegi üle elanud?

ÜHE taolise kala kohta pole 16-liitrine minu arust just väike. Seal võiks ta edasigi olle. Pigem on probleemiks filtri puudumine. Vesi ju seisab ning läheb kiiresti kopitama. Mida testid näitavad? Kui vesi "hapu", siis ka kalal tõved kärmed külge hakkama.

Uimemädaniku puhul peaks uimede servad valged olema - Sinu kalal aga mustad. Ühel pildil nägin justkui vatitaolisi tupsukesi. Kas on nii? Kui jaa, siis vast kuluks ära ravi JBL-i Fungoliga. See vaid minu arvamus. Soovitaks ära oodata ka Maria diagnoosi.

Õnnitlen, see on tore, et 60-liitrise saad! Aga tolle käivitamiseks kulub mõningane aeg. Ning taas Sul teste vaja. Katsu ikka hankida tilgakaid, mitte 5 in 1.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Mai 24, 2011 09:55 
Akvarist
Kasutaja avatar

Jälle jah... Eelmisel korral olin ma täiesti kindel, et Betta põletas oma saba ja uimed soojenduspulgaga ära, aga siis oli pilt teistsugune kui praegu... Ja targad inimesed ütlesid mulle, et soojenduspulgaga miskit ära põletada on nagunii ilmvõimatu, niisiis ma ei teagi, mis tolle kala saba ja uimedega juhtus...Ära ta mul igal juhul suri :( Praegune on ikka köömes selle kõrval, mis eelmisel kalal oli... Ja seekord soojenduspulka akvaariumis pole, ei saa seda enam süüdistada :roll:
Tundub, et bakterid on tal saba kallal igal juhul, sihuke hallikas-valge kiht on tollel kohal ümber, pildi pealt pole eriti näha...

Mullitaja on mul akvaariumis olemas, ma ei tea, kas see liigutab vett natuke või mitte... On vist rohkem endal ilus vaadata, kui mullikesi tuleb...

Loomapoest öeldi mulle ka, et Betta peaks 16 liitrises hästi hakkama saama; aga ma nagunii tahtsin suuremat akvaariumit ja homme siis saan oma 60 liitrise kätte... Veeteste täna veel ei ostnud, poes olles ei teadnud, et ma homsest suurema akvaariumi saan :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Mai 24, 2011 10:19 
Moderator
Kasutaja avatar

Oligi Sul teema sellest "põletusest". Põletusjälg on hele, armi moodi. Mul mõnel kalal seda vahest juhtunud. See paraneb ära.

Siiani pole näha veeteste! Ilmselt vesi kehv, kuna Sul pole filtrit. Mullitaja üksi ei aita. Peab ikka olema vähemalt minimaalnegi filtersüsteem (sisefilter), mis baktereid kontrollib.

Minu reflektoorne soovitus oleks Accimoli lisamine. See ei ravi, kuid võib heal juhul aidata oma joodisisalduse tõttu.

See hallikas-valge, kui vatitupsu mooodi, peaks olema avitav JBL-i Fungoliga.

Ja tee teste! NO2, NO3, pH...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Mai 24, 2011 10:22 
Akvarist
Kasutaja avatar

Täna pole mul kahjuks veeteste millegagi teha, homme lähen jälle lemmikloomakauplusesse...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Mai 24, 2011 10:26 
Moderator
Kasutaja avatar

Ära siis võta seda 5 in 1. Vali pigem tilgakaid.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Mai 24, 2011 10:29 
Akvarist
Kasutaja avatar

Okei, võtan teadmiseks.
Selles poes, kus ma täna käisin, oli valik nagunii veidi nigel...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Mai 24, 2011 10:50 
Moderator
Kasutaja avatar

Olen ise küll Tallinnast, aga korra aastas Tartusse sõitnuna on mul küll hea mulje põhilistest Tartu poodidest jäänud. Konsulteeri Mariaga. Ta igati abivalmis.

Ja ikkagi, taas ning jälle (!), vajalikud nood veetestid! Palja silmaga miskit ei näe, kui vesi paha. Eriti veel, kui kogemusi pole.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Mai 24, 2011 11:14 
Akvarist
Kasutaja avatar

Lähen käin Lõunakeskuses homme vast, seal kaks lemmikloomapoodi kõrvuti :D
Missugused tilgatestid mul siis osta tuleks? pH, NO2, NO3, gH/kH? Kõik? Või veel midagi?

Mõtlesin ka, et peaks huvi pärast kraanivee ja kaevuvee ära testima, äkki on kaevus parem vesi kui see, mis kraanist tuleb... Maitseb küll paremini...

Kala sabaga on see jama lugu, et see kole must plekk on suuremaks muutunud kui ta pildi peal on... Kella 19 paiku sai ravimit vette tilgutatud, ma loodan, et ikka aitab... Eks see hommikul näha ole... Kala ise tundub praegu küll täiesti tavapäraselt käituvat...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mai 25, 2011 09:30 
Akvarist
Kasutaja avatar

Uskuge või mitte, aga täna hommikul on olukord selline, et haige osa kala sabast on kohe-kohe ära kukkumas...
Pilt: http://public.fotki.com/-kalisa-/kala/imgp0731.html

:shock: :shock: :shock:

Kala ise käitub tavapäraselt... Ujub ka normaalselt, ei tea, kas sabaotsa kaotamine (õigemini, uimeotsa) talle kuidagi kahju ka teeb... :?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mai 25, 2011 10:01 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
Bettade puhul võib uimemädanik avalduda ka tumenenud uimeotstes, nagu antud juhul pildilt näha on. Seega oleks õige ikkagi Bactopuriga ravida. Kindlastit tasuks jälgida, et sööt oleks vaheldusrikas ja võimalusel lisavitamiine toiduga juurde anda.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mai 25, 2011 10:17 
Akvarist
Kasutaja avatar

Aitäh vastuste eest, nii et siis ikkagi uimemädanik.

Jätkan raviga, tundub, et aitab :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mai 25, 2011 08:53 
Moderator
Kasutaja avatar

Mulle tundub, et Su kalal hakkab paremini minema! Endal pole küll kunagi ühtegi Bettat olnud, aga lugedes seda foorumit - jälle targem. Arvasin, et uimemädanik väljendub valges randis uimede servades. Aga paistab, et võib ka must olla! Kala uimed taastuvad. Ravi aga korralikult ning ehk lõppeb kõik ikka hästi. Pärast ravi veevahetus, süsi ning Acclimol (vitamiinid), vajadusel ka baktereid. Hea oleks näiteks vitamiine eelnevalt toidu sisse tilgutada, veidi seista lasta ja siis kalale anda.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mai 25, 2011 08:59 
Akvarist
Kasutaja avatar

Mädanema läinud uimetükk kukkuski küljest ära... Kala ei kurvasta sugugi :D
Ravimi kasutusjuhendi järgi peaks ma homme veel ravimit vette tilgutama ja siis oleks nagu ravikuur läbi...

Oma uue akva sain ka täna kätte :D Ja tahaks selle järgmiseks esmaspäevaks niimoodi valmis saada, et koliks kala sinna ümber. Tea kas see on piisav aeg tal haigusest taastumiseks? Kuna tal see uimeots küljest ära kukkus, ei tundu kalal miskit enam viga olevat...

Siiski, uurisin korraks uime hästi lähedalt ja äärest nagu oleks veidi hallikas-valge ollusega kaetud, aga hästi-hästi vähe...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mai 25, 2011 09:08 
Moderator
Kasutaja avatar

Ära nüüd kiirusta! Sa ei pruugi oma uut akvat esmaspäevaks käima saada. Vett ma mõtlen. Et ikka näidud oleksid jonksus. Pakuks, et las too haige kala nüüd olla seal, kus on ja põdegu seal end terveks. Lõpeta ravikuur korralikult ära - nagu just kirjutasin (veevahetus, süsi, vitamiinid). Uue alustava akvaga võta rahulikult. Pane sisse mõningane kogus vett vanast akvast, pärast mõni tigu, tee veeteste ja kui kõik balanksis - siis alles kala.

Lisaks Su testide loetellu veel NH testi.

Üles
 [ 19 postitust ]  1, 2  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver