Maire kirjutas:
Akva umbes 35l, elustaimed kadakatüve otsas java sammal ja põhjas valge liiva sees väike alss. Sellisel kujul on akva töös olnud 2011 veebruari algusest. Veevahetus kord nädalas vähemalt 20%, samal ajal koristan põhjast ka kõik sinna sadenenu ehk siis väljaheited. Vett filtreerib Aquaeli UniFilter 360 (30-100 liitrisele akvale), kord nädalas saab temagi põhjaliku pesu ja puhastuse. Enamasti olen ööseks filtri välja lülitanud.
Maire
Kõige halvem asi on see, et lülitad ööseks filtri välja, see tähendab sisuliselt, et sul ei saa filtris tekkida korralikku bakterikooslust. Filter peab kogu aeg töötama, vastasel korral on ta sul pigem pumba eest. Lisaks on minu arust iganädalane filtripesu ka sisefiltri korral selge overkill - jällegi põnts bakterikolooniale. Ja kui tõesti filter selle nädalaga väga mustaks läheb, siis on ilmselt tegu ülerahvastatusega akvaariumis.
Lisaks ma arvan, et 2 tabletti iga päev antsule on liiga palju ja sealt toidujääkidest need probleemid veega alguse saavadki.
Mida ise teeks:
1. Vähendada söötmist.
2. Peseks kruusa uuesti läbi ja paneks vee sisse koos taimedega. Kuna sul kalad nagunii ämbris toores vees, siis vast väga vahet ei ole, kui paned nad alustavasse akvasse ka üsna kiiresti tagasi...(mõni päev võiks vesi ikka seista).
3. Filtr kindlasti tööle 24/7 - eriti kriitiline nii väikeses akvaariumis.
4. Filtrit pesta vastavalt vajadusele ja parem kui mitte samal ajal. veevahetusega.
5. Veevahetuse tsükli võid enam-vähem samaks jätta, ise sissetöötaval akval pole esimesed nädalad vett vahetanud.
5. No2/No3 testid oleks vajalikud, võimalusel ka NH4, need eriti sissetöötamise ajal olulised.
6. Palju sul kalu akvaariumis on, ega ei ole ülerahvastatud?