foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 6 postitust ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mär 23, 2011 12:30 
Akvarist

Tere.Olen jälle probleemidega rinnutsi koos ega oska midagi mõistlikku ega asjalikku nendega peale hakata.Sestap palungi asjatundjailt abi. Hekseldasin ka parasiitide kleepsu läbi aga kokku viia neid sümptomeid ei oska kuidagi,ikka jääb kas midagi puudu või üle.Üritan seletada siis.
1.Üks discustest,märgatavalt kõhnunud,väljaheited praeguseks normis, olid väikesed kõrvalekalded kuid suurendasin kurgi,suvekõrvitsa ja lehtsalati ratsioooni,nüüd on ok.
2.Sama discus.Värv tumenenud võb öelda mustaks läinud.Arg ei ole. Ei peida ennast,söömas on esimene.Sööb isukalt.Aga ringi ujub nagu Buchenwaldi vang,ainult saba ja sarved. Pole kala nägu ega tegu.
3.Teine discus:Probleem ka teine.Nimelt Silma kohalt ,umbes 2cm turjauime poole,vasakul küljel näitab ennast nagu mingi kalaseest välja roniv väike ussike.Mõne ajapärast on ta kadunud ja selle koha peal on ainult väike täpp õigemini uure kuhu oleks nagu luuk peale tõmmatud ja see on kala värvi.Nagu autoteel kanalisatsiooni kaev koos luugiga ainult mini variandis.
4.Kolmandal discusel lõpuse ääres,keha küljes 2mmise läbimõõduga punnitaoline moodustis.Kala ei hingelda,uimed ei ole kokku kleepunud ega ei süga ennast.Parasiite luubiga ei ole näha.Käitumine eeskujulik.Sööb hästi,iseloom on üldse väga heatahtlik.Väiksemaid ei kiusa ega löö.
Veevahetus,esmaspäeval 20%.Sise- ja välisfiltri pesu.Põhja sifoonimine.
pH 7,4. Fe 0,1. NO2 0,025. NO3 5-10. PO4 0,02. KH 8-9. GH 17.
Enda tehtud vigadeks loeks värske juurvilja mittepesu ja kahe uue taime mitteloputamise. Paluks noomitusi ja soovitusi. Lugupidamisega.

Üles
 Teema pealkiri: Kas kolm erinevat haigust ?
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mär 23, 2011 08:53 
Akvarist

Hommikust.Kella poole seitsmese seisuga siis see nn."luuk lahti" ja 2mm.
pikkune ussike jälle väljas.Temperatuuri tõstsin juba üleeile 31 peale.Vette olen lisanud regulaarselt Acclimoli,Denitroli ja Discus-minerali.
Praegust kirja kirjutades hakkas neljas discus,keda pidasin siis terveks kalaks,äkale,väljaheide on ikkagi pikk,valkjas ja tundub ka et õhumulliderikas.Tänud kõigile kes võtavad vaevaks vastata. Lugupidamisega.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mär 23, 2011 10:44 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
Mulle justkui meenuks, et sul oli eelnevalt veel mingi probleem nende kaladega. Kui sa oled mingeid ravimeid kasutanud, siis pane kronoloogiline järjestus koos ravimi nimetuse ja pikkusega. Kas sa JBLi Online hospitalys oled fotosid lapanud? Midagi sarnast ette ei ole jäänud? Küllaltki keeruline on nõu anda kalu ise nägemata.

Üles
 Teema pealkiri: Kas kolm erinevat haigust
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mär 23, 2011 09:06 
Akvarist

18. oktoobril.2010."Hole in the head disease''.Ravitud JBL Spirohexoliga. 5 päevane ravikuur.
20.12.2010.mannatera.Ravi tehtud Sera Costapuriga 5. päevane.
Jaanuaris 06.2011.Täpid ilmusid taas. Uuesti ravikuur Sera costapuriga nüüd juba 7.e päeevane.Täpid kadusid kuid temp. langetades ilmusid uuesti. Joodi vanni ei teinud kirpude vastu.Tõstsin taas C* 31 le. Lisasin ainult usinalt Acclimoli ja vahetasin vett iga päev 10% . Kirbud kadusid.Vist?! Hakkasin vett vahetama üle kahe päeva et viia see norm tsüklisse,mis oleks siis 20% nädalas.Ja nüüd siis kõik see eel-pool toodu.
To: Maria. neilt piltidelt, ei osanud enda jaos midagi välja valida. Tänud Sulle.Ehk oskad millegagi veel aidata?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Mär 27, 2011 04:17 
Akvarist

Tere jälle!

Otsustasin ravi teha sooleparasiitide vastu, Maria soovitusel Furanoliga. Kalakeses ei olnud ja asendajana pakuti eSHa 2000 ja Exit - mõlemad uued rohud. Koju tulles tegin lahti eSHa 2000 kasutusjuhendi. Eesti keelne juhend tõlgib ära ainult standard doseeringu, kuid originaalis saksa keeles näitab ära ka teise doseerimise õpetuse. Internetist otsides leidsin inglise keelse kodulehe www.eshalabs.eu Kuna kumbagi keelt täielikult ei valda, palun abi tõlkel. Praegu alustasin ravi standartse doseerimisega. eSHa 2000 tõlgitud juhend soovitab kasutada koos Exitiga.

Lugupidamisega,
Vabatahtlik

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mär 28, 2011 09:13 
Akvarist
Kasutaja avatar

Ma katsetan ka just neid samu kahte eSHa toodet (EXIT ja 2000) esmakordselt ja samuti Kalakese kaudu.

Ma ei mäleta, kas see oli EXIT või 2000, ühel oli igatahes 1. päeval doseering 25 ja teisel 20 tilka, ning 2 ja 3 päev jne (vastavalt kui pikka ravi vaja on) vastavalt 12 ja 10 tilka per 100 liitrit. Mina võtsin selle järgi doseeringu (karbi külje peal on kirjas ka sul doseeimine "12 per 100L" saad ikka aru :) ). Kuna eesti keelsed juhendid mõnikord räägivad aiateivastest, siis ma olen harjunud originaaljuhendite järgi asju manustama. Kui hästi aru ei saa, siis eesti keelset ka lugenud.

Küll aga soovitati mul poes teha peale 1 päeva suurem veevahetus. Kas ei ole minu keelekasutus nii hea või ei osanud ma seda juhendist otseselt välja lugeda. Erinevalt JBL'st ei pea eSHa puhul tegema ca ülepäevast veevahetust (ainult peale 1 doseeringut ja siis edasi "nii nagu oma veevahetustsükkel ette näeb"). On see nüüd hea või halb, ei oska kommenteerida. Tundub, et nende rohtude tagajärjel läks mul NO3 puhta lolliks (tase tõusis 20 pealt ca 40 peale 4-5 päevaga). Ehk siis igaksjuhuks tee veeteste iga paari päeva tagant (vähemalt NO3 oma).

Üles
 [ 6 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver