foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 32 postitust ]  Eelmine  1, 2, 3  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Veebr 05, 2011 02:39 
Akvarist
Kasutaja avatar

Soobel kirjutas:
Teste pole ostnud, panin paar munakoore tükki filtri söekambrisse. Näis, mis juhtub...

Mis teoreetiliselt juhtuma peaks? :shock:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Veebr 05, 2011 03:05 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kas teokodade tervis edeneb või ei... Keegi kunagi soovitas tüki paekivi kaltsiumipuuduse pärast sisse visata.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Veebr 06, 2011 01:32 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Ikka toore muna koore panid? Ja eelnevalt oleks hea kuidagi see sisemine kile kätte saada. Kipub kopitama ning haisema minema. Vees ligunedes tuleb lahti.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Veebr 06, 2011 02:35 
Akvarist

Ma zoopoest sain taimega kaasa prükkarid, levisid loomulikult meeletu kiirusega.
Eile ostsin 3tk. teosööjat tigu, eile ja täna jälgides neid- käivad üle prükkarite ja ei tee väljagi neist.Ma ausaltöeldes ei lootnudki, et kohe meeletuks prükkarite killimiseks läheb, aga selliseks apaatsuseks polnud ka valmis, olles eelnevalt lugenud , et neile on prükkarid "maiuspalaks". :roll:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Veebr 06, 2011 02:43 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 20
Küll nad neid sööma hakkavad, kannata, mul ka nad kohe ei kippunud mugima, kuid nad olid võttes suht tillukesed ka kuid nüüd juba suuremad ja prügitigusid ka vähem!

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Veebr 06, 2011 08:04 
Akvarist
Kasutaja avatar

KRA kirjutas:
Ikka toore muna koore panid? Ja eelnevalt oleks hea kuidagi see sisemine kile kätte saada. Kipub kopitama ning haisema minema. Vees ligunedes tuleb lahti.

Ikka toores koor :D

Ei keetnud kaltsiumit välja ega pannud seda sinna niisama õhku (vett) rikkuma.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Veebr 07, 2011 10:52 
Akvarist
Kasutaja avatar

Üks kahtlus tekkis mul veel selle kaltsiumi koha pealt: probleemses akvas elas mul mingi aasta jagu kirju kuldkala, kes kuidagi ei tahtnud kasvada ja lõpuks ära suri. Ja mitu head aastat on mul seal olnud kolm vaskset põhjakoristajat (Coridoras aneus?) kes samuti kuidagi ei kasva. Noh kaks on neist ehk 5cm ära visanud, on gupidest suuremad, kolmas - neist kõige aktiivsem - aga on kribal, jääb pikkuselt kõvematele gupilehmadele alla.

Minu teada peaks need kalad ikka 6-7cm ära viskama. Lastele räägitakse ka, et luud ei kasva kui kaltsiumit ei saa. Kas kalad ka ei kasva?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Veebr 09, 2011 02:00 
Akvarist
Kasutaja avatar

Nii. Olukord on muutunud: kui enne ronisid tornteod mööda taimi ja seinu, siis nüüd on liiva sisse kobrutama kolinud. Seal nagu vanasti nende koht oligi.

Oskab keegi öelda, kui kauaks mõnest ruutsentimeetrist munakoorest 150ltr peale tolku võiks olla? Kui kiiresti ta kasutuks liguneb?

...Ja paekivi kohta on kahtlus, et teeb vee liiga karedaks?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mär 02, 2011 08:34 
Akvarist
Kasutaja avatar

Huvitav, kui kaua munakoorest tolku on, kaua sealt kaltsiumi eraldub?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mär 02, 2011 09:13 
Moderator
Kasutaja avatar

Ei oska Sulle munakoorte tolgu kohta ruutsentimeetri peale miskit kosta. Mul oli üks akva ainult tigude päralt ning munakoored lajatasin akvasse. Aeg-ajalt sifoonides tuli vanu koori välja ning panin uusi asemele. Sama tegin ka apteegist ostetud kaltsiumitablettidega.

Paekivi peaks veekaredust tõstma küll, aga see taas tigudele ehk hea. Kaladele mitte alati.

Torntigude koht vast ongi kruusas. Öösel kondavad mööda akva seinu ringi. Aga kui äkki miskit kruusas neile ei meeldi, siis ehk ronivad ka päeval mujal ringi. Täpselt ei tea.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Mär 04, 2011 11:53 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 2
Munakoorele on alternatiiviks looma poest ostetav luu, mida tavaliselt antakse lindudele lisa kaltsiumi saamiseks. Selle võib peeneks purusk purustada ja filtrisse panna, või niisama tükke vette hulpima panna (alguses tuleb kiviga põhja lasta, muidu jäävad ujuma, hiljem püsivad ise põhjas)

Pilt

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mär 21, 2011 07:19 
Akvarist

Tänase seisuga pole teosööjatest mingit kasu, prükkarid muudkui paljunevad ja kasvavad.Kas pean siis kolme asemel ostma 30 teosööjat?
Või on muid alternatiive, ma täiesti meeleheitel.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mär 21, 2011 08:33 
Akvarist

Mul pani betta kõik nahka. Varitses ja noppis vaikselt kõik ära. Kuskil vanas teemas lugesin ja piirasin betta sööki ja olidki läind.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mär 21, 2011 08:48 
Akvarist

Kuidas teosööja tigu paljuneb? Kas pole ohtu, et prükkaritest saab lahti ja siis on teosööjate uputus? Kuidas Botia suuremate õunakatega käitub. Varasemates kirjutistes oli kahepidiseid arvamusi.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mär 21, 2011 10:38 
Moderator
Kasutaja avatar

Olen kellegi käest kuulnud, et teosööjatel toidulaud tühi, kui prükkarid otsas. Edasi pidavat nad minema kambakesi suuremate tigude jahile.

Teosööja paljunemisest pole hetkel mul aimugi. Ehk teevad miskit kallerdise taolist (nagu prükkarid) või siis nagu tornteod põhjakruusas. Pigem vast see viimane. Loogiliselt muid valikuid eriti vast pole.

Mul on kahte liiki Botiaid - 2 klouni ja 2 sebra. Paistab, et nad söövad vaid imetillukesi koorunud tigulapsi, sest kookoneid tekib akvas palju, kuid tittesid pole näha. Suuremaid (kui suur on suurem?) pole nad torkinud. Mulle tundub, et minu akvas on 0,5 cm teod Botiatest puutumata.

Üles
 [ 32 postitust ]  Eelmine  1, 2, 3  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver