foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 7 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Ei saa probleemist aru
PostitusPostitatud: Reede Jaan 21, 2011 12:57 
Akvarist

Tere.
Lühidalt lugu järgmine. 60l akvas umbes 23gupit, 2 õunatigu ja piskesed teod. Mõned taimed. Kuna lubasime ühele tuttavale ära 10 gupit (meil kõik sarnased, mitu põlve koos), ostsime endale juurde 3kirevamat gupit ja 2 antsu. Kaks päeva päras uute elanike sisse laskmist leidsin hommikul 4 vana olijat kõhud püsti. Õhtuks veel 2. Lugesin foorumis kõik haiguste kirjeldused läbi ja ei suutnud tuvastada. Paar kala oli veel uimase olekuga, värv võibolla veidi kahvatum ja lõpused nagu natuke tursunud. Järgmisel hommikul oli veel 2gupit surnud ja ühel neist ei olnud mingeid haigusemärke, isegi värv oli ilus (noor isane) Tegin testid:
NO 3 10-15
PH 7,5-8
KH 8
akva siis 60l, sisefilter, CO2 ei lisa
veevahetus 1x nädalas kuni 20%
Tegin veevahetuse, puhastasin põhja ja tegin allesjäänud kaladele (va. antsud) soolavanni.
Täna hommikul ei leidnud ühtegi surnud kala. uimane ei olnud ka keegi aga olen neid nüüd väga pingsalt jälginud ja uute tulijate kehad on kohati selline valkjas-hõbedased. Äkki ma pingutan haiguse otsingul üle, sest nad on muidu ka kirevad ja kui ujuvad pinna lähedale, siis valgus paneb nad helkima jne. kahjuks ei ole pildistamise võimalust. Ja nemad on samas ka kõige aktiivsemad. Olen netist kõikvõimalikke pilte haiguste kohta vaadanud ja selliseid täppe või kattu ei ole, kõhud ka pole sisse langenud ega kalad kõveras, uimed võibolla on veidike koos.
On ideid kuidas toimida? Mõtlesin, et teen soolavanne veel paar päeva.
Kas kasutada mõnda ravimit? Ja kui ongi haigus sisse pugenud, siis kui tõenäoline on, et keegi ellu jääb? Akva omanik nimelt 8.a. alles, et kas peaksin natsa psühholoogilist ettevalmistust tegema?
Suured tänud ette teadjamatele!
Irma

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Jaan 21, 2011 04:47 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
Kas uued kalad kallasid koos poeveega enda akvaariumisse? Kui jah, siis sellisel juhul peitub probleem suure tõenäosusega bakterkonfliktis. Nii kiiresti ei avaldu ükski haigus, seega peab põhjus olema vees.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Jaan 21, 2011 07:55 
Akvarist

Ei kallanud. Kõik nii nagu ette nähtud.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Jaan 21, 2011 08:44 
Akvarist
Kasutaja avatar

Paistab, et meil suhteliselt sarnane mure. Selle vahega, et minul said uued elada pea nädala, enne kui vanad olijad ära surid. Samas ei oska ma enam takkajärgi öelda, kas minu omadel oli sellist valkjat moodustist, sest polnud enam kedagi vaadata. Põhjakad nagu tundusid täna kahvatumad kuid samas võib asi olla minu pidevas jälgimises, kui hakkad minagi otsima siis lõpukas näedki seda mida näha tahaksid.

54L krevetid

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Jaan 21, 2011 10:13 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Irm - nuputame koos, kuigi ma pole just teadjam.

Tundub, et Sul kalu 60-liitrises liialt palju. Kas jõudsid enne need 10 gupit ära anda, kui tõid juurde 3 kirevamat ja 2 antsu? Kui ei, siis on Sul hetkel akvas 28 kala. (Üks korralik gupi heades tingimustes võib kasvada umbes 5 cm.) Pakuks, et liiga palju. Mul on suuremat sorti titekasvandus ning pidevalt olen hädas "hulluks" läinud veega. Seda ma testin NO2-ga. Äkki prooviksid, mida see test Sul näitab (ribatest pole usaldusväärne). On juhtunud mul ka nii, et NO2 on ideaalne, kuid NH testid untsus. Äkki ka selle testimine vajalik?

Veel Sulle teadmiseks, et risti-rästi poegimine emade-poegade-isade-tütarde-vendade-vanaemade-vanaisade... vahel miskit head ei tõota. Maimud tulevad tihtipeale küürakad ning muidu vigased. Katsu hoida, et oleks üks või rohkem kindlat paari, aga nende lapsed peaksid teise akvasse paigutama või laiali jagama, mitte samas akvas hoidma. Muidu on nagu Prangli saar - kõik omavahel sugulased ning veidi opakad.

See vaid minu mõlgutus. Ehk on abiks. Jõudu Sulle!

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Jaan 22, 2011 12:01 
Akvarist

Suur tänu vastajatele!
Hetkel järgi 14gupit. Ära anda ei jõudnud ja praegu ei julge ka enam, kui ei tea, milles asi. Selline küsimus veel, et kas soolavannitamisega on mõtet jätkata, kui probleem hoopis vees? kui mõtet ei ole siis ma niisama ei hirmutaks neid väljapüüdmisega.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Jaan 22, 2011 08:23 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
Arvan, et soolavanni teha ei ole mõtet, usun, et asi on ikkagi vees. Mis täpselt, saab ainult testidega kindlaks teha. Praegu tõstaks profülaktiliselt lihtsalt temperatuuri 1-2C võrra tavapärasest kõrgemaks.

Üles
 [ 7 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver