Tere. Lühidalt lugu järgmine. 60l akvas umbes 23gupit, 2 õunatigu ja piskesed teod. Mõned taimed. Kuna lubasime ühele tuttavale ära 10 gupit (meil kõik sarnased, mitu põlve koos), ostsime endale juurde 3kirevamat gupit ja 2 antsu. Kaks päeva päras uute elanike sisse laskmist leidsin hommikul 4 vana olijat kõhud püsti. Õhtuks veel 2. Lugesin foorumis kõik haiguste kirjeldused läbi ja ei suutnud tuvastada. Paar kala oli veel uimase olekuga, värv võibolla veidi kahvatum ja lõpused nagu natuke tursunud. Järgmisel hommikul oli veel 2gupit surnud ja ühel neist ei olnud mingeid haigusemärke, isegi värv oli ilus (noor isane) Tegin testid: NO 3 10-15 PH 7,5-8 KH 8 akva siis 60l, sisefilter, CO2 ei lisa veevahetus 1x nädalas kuni 20% Tegin veevahetuse, puhastasin põhja ja tegin allesjäänud kaladele (va. antsud) soolavanni. Täna hommikul ei leidnud ühtegi surnud kala. uimane ei olnud ka keegi aga olen neid nüüd väga pingsalt jälginud ja uute tulijate kehad on kohati selline valkjas-hõbedased. Äkki ma pingutan haiguse otsingul üle, sest nad on muidu ka kirevad ja kui ujuvad pinna lähedale, siis valgus paneb nad helkima jne. kahjuks ei ole pildistamise võimalust. Ja nemad on samas ka kõige aktiivsemad. Olen netist kõikvõimalikke pilte haiguste kohta vaadanud ja selliseid täppe või kattu ei ole, kõhud ka pole sisse langenud ega kalad kõveras, uimed võibolla on veidike koos. On ideid kuidas toimida? Mõtlesin, et teen soolavanne veel paar päeva. Kas kasutada mõnda ravimit? Ja kui ongi haigus sisse pugenud, siis kui tõenäoline on, et keegi ellu jääb? Akva omanik nimelt 8.a. alles, et kas peaksin natsa psühholoogilist ettevalmistust tegema? Suured tänud ette teadjamatele! Irma
|