foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 31 postitust ]  1, 2, 3  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Mannatareahaigus
PostitusPostitatud: Reede Jaan 07, 2011 03:14 
Akvarist

Avastasin oma akva kaladel mannaterahaiguse esmalt tuli neil valged täpid uimedel hiljem kandus k kehale,ostsin loomapoest rohtu nimega ContrIct ..Kuid sellest tulevalt ei saanud ma piisavalt infot sedelilt,pean ma seda protseduuri kordama või piisab k ühest korrast minu kalade ravimiseks..On kellegil kogemusi ja näpunäiteid jagada ContraIcti kohta???

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Jaan 07, 2011 04:32 
Akvarist
Kasutaja avatar

Esmalt infot ka ikka vaja:
- mis kalad
- kui suur akvaarium
- kaua see sul töös olnud on?
- kui palju ja mis intervalliga vett vahetad jne

Postitama peaks vastavalt sellele topicule: /haigused/5520/index.html

pealkirigi juba ütleb, et LOE ENNE POSTITAMIST.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Jaan 07, 2011 05:50 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
Tegelikult on küsimus konkreetselt raviskeemi kohta, mitte haiguse kohta, seega seda loetelu ei ole vaja.
Esimene doos pannakse sisse 1. päeval ja ravim toimib järgmised 4 päeva, s.o 5. päevani. Juhul, kui 5. päeval on veel kliinilisi sümptomeid, tuleb vesi 24h jooksul aktiivsöega läbi filtreerida ja ravi korrata.

Kui inglismannide keelt mõistad, siis juhend on siin: http://www.zooservice.no/pdf/Brukerveil ... tralck.pdf

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Veebr 21, 2011 10:13 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Maria kirjutas:
Tegelikult on küsimus konkreetselt raviskeemi kohta, mitte haiguse kohta, seega seda loetelu ei ole vaja.
Esimene doos pannakse sisse 1. päeval ja ravim toimib järgmised 4 päeva, s.o 5. päevani. Juhul, kui 5. päeval on veel kliinilisi sümptomeid, tuleb vesi 24h jooksul aktiivsöega läbi filtreerida ja ravi korrata.

Kui inglismannide keelt mõistad, siis juhend on siin: http://www.zooservice.no/pdf/Brukerveil ... tralck.pdf

Tere! Tahaksin teada,et kui tegu on mannaterahaiguse ravimisega,kas kindlasti on vaja vee temperatuuri tõsta? Mul on koguaeg 20c.Ravimiks kasutan tetra contralacki.Kas võib selle haiguse püsimine siis sellest olla? Ravim on olnud vees 2 ööpäeva,kuid täppide ära kadumist pole veel märgata. :cry: Panin ka pildi albumisse.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Veebr 21, 2011 10:31 
Moderator
Kasutaja avatar

Merkake, kas Sul on kuldkalad?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Veebr 21, 2011 10:48 
Akvarist
Kasutaja avatar

KRA kirjutas:
Merkake, kas Sul on kuldkalad?

Jah,2tk ja mõlemal on täpid. Sain lõpuks pildi ka albumisse 8).

veevahetus 1x nädalas 21%

Viimati muutis merkake, Esmaspäev Veebr 21, 2011 11:54, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Veebr 21, 2011 11:00 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildi said siis just üsna hiljuti albumisse! Ja mina ei saanud kuidagi sotti, sest nägin ennem seda vaid Ancistruse pilti, kelle polnud ei mingeid haigusnähtusid.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Veebr 21, 2011 11:17 
Moderator
Kasutaja avatar

Oma kogemuste põhjal võin öelda, et JBL-i Punktol on Ancistrusele karm. Oota ära Maria vastus.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Veebr 21, 2011 11:56 
Akvarist
Kasutaja avatar

KRA kirjutas:
Oma kogemuste põhjal võin öelda, et JBL-i Punktol on Ancistrusele karm. Oota ära Maria vastus.

Ma olen ainult "tetra" tooteid kasutanud,kuna olen kuulnud,et ei tohi erineva firma omi kasutada :wink:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Veebr 22, 2011 10:00 
Akvarist
Kasutaja avatar

Maria kirjutas:

Kas vee vahetus on ka peale ravi kohustuslik kui söega läbi filtreerida?
Kas on veel kuidagi võimalik kahjulikke ravimijääke veest eemaldada,juhul kui pole sütt,sest ma ei tea kas ma üldse sütt saan.Olen juba 3 kuud otsinud,aga asjatult.Katsun kuidagi netist tellida,ei tea kas õnnestub :twisted:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Veebr 22, 2011 12:49 
Guru
Kasutaja avatar

Saab ka ilma söeta, st. ainult veevahetusega aga see mõjutab oluliselt bakterkooslust ja parem on ikkagi söega filtreerida. Bettast ja Kalakesest mujale Eestimaale vajaminevate asjade tellimine ei ole üldjuhul probleem.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Veebr 22, 2011 03:37 
Akvarist
Kasutaja avatar

Maria kirjutas:
Saab ka ilma söeta, st. ainult veevahetusega aga see mõjutab oluliselt bakterkooslust ja parem on ikkagi söega filtreerida. Bettast ja Kalakesest mujale Eestimaale vajaminevate asjade tellimine ei ole üldjuhul probleem.

Aga kui ma lisan sinna bakterikapsli (bactozum),kas siis pole vaja muretseda ?
Kui ma pean uue kuuri tegema,siis teen vee vahetuse ja lisan siis selle kapsli või pole siis sel mõtet.Teen vee vahetuse ja uus doos kohe sisse,kumb õigem oleks? Kas piisab 21% vahetusest?
Selle söega on selline lugu,et saan alles 3-4 nädala pärast kätte. :cry:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Veebr 22, 2011 03:52 
Guru
Kasutaja avatar

No, ma üritan siis puust ja punaseks:
1. lisasid vette ravimit, mis sisaldab metüülsinist või malahiitrohelist (enamikus parasiidivastaste ravimite koostises), mõlemad toimeained tapavad kasulikke baktereid.
2. vahetasid ravimi juhendi järgi ravi lõppemise järel vett, sõltuvalt ravimist tavaliselt 30-50%, st. kui ravimi konsentratsioon vees enne oli 1 ühik 1 liitri kohta, siis nüüd on see 0,7-0,5 ühikut liitri kohta, mis tähendab, et ravimi toimeaine on ikkagi vees ja mõjub ikkagi bakterkooslusele.
3. kui sa nüüd lisaksid aktiivsöe, siis see absorbeerib ravimijäägid. piisava söehulga korral on su akvaariumis 48h peale söe sissepanekut ravimi konsentratsioon 0-0,1 ühikut ühe liitri kohta ehk konsentratsioon on langenud nii alla, et see enam baktereid ei mõjuta.
4. nüüd on õige aeg lisada uued bakterid (bactozym, denitrol või mis iganes nimetuse all sa neid ei osta), et asendada ravimi tõttu hukkunud bakterid. kui 3. punkt jäi vahele, siis ravimijäägid mõjutavad ka neid lisatavaid baktereid ehk igasugune bakterite lisamine söega eelnevalt filtreerimata vette on suhteliselt mõttetu tegevus.

Parem jäta need bakterid praegu panemata ja pane need juurde 3.-4. plaanilise veevahetuse järel, kui veevahetustega on ravimi konsentratsioon alla läinud. Vahepealne aeg tuleb lihtsalt jälgida, et NO2 ei kuhjuks, kuna pole eriti baktereid, kes seda ringi töötleks.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Veebr 22, 2011 09:30 
Akvarist
Kasutaja avatar

Maria kirjutas:
No, ma üritan siis puust ja punaseks:
1. lisasid vette ravimit, mis sisaldab metüülsinist või malahiitrohelist (enamikus parasiidivastaste ravimite koostises), mõlemad toimeained tapavad kasulikke baktereid.
2. vahetasid ravimi juhendi järgi ravi lõppemise järel vett, sõltuvalt ravimist tavaliselt 30-50%, st. kui ravimi konsentratsioon vees enne oli 1 ühik 1 liitri kohta, siis nüüd on see 0,7-0,5 ühikut liitri kohta, mis tähendab, et ravimi toimeaine on ikkagi vees ja mõjub ikkagi bakterkooslusele.
3. kui sa nüüd lisaksid aktiivsöe, siis see absorbeerib ravimijäägid. piisava söehulga korral on su akvaariumis 48h peale söe sissepanekut ravimi konsentratsioon 0-0,1 ühikut ühe liitri kohta ehk konsentratsioon on langenud nii alla, et see enam baktereid ei mõjuta.
4. nüüd on õige aeg lisada uued bakterid (bactozym, denitrol või mis iganes nimetuse all sa neid ei osta), et asendada ravimi tõttu hukkunud bakterid. kui 3. punkt jäi vahele, siis ravimijäägid mõjutavad ka neid lisatavaid baktereid ehk igasugune bakterite lisamine söega eelnevalt filtreerimata vette on suhteliselt mõttetu tegevus.

Parem jäta need bakterid praegu panemata ja pane need juurde 3.-4. plaanilise veevahetuse järel, kui veevahetustega on ravimi konsentratsioon alla läinud. Vahepealne aeg tuleb lihtsalt jälgida, et NO2 ei kuhjuks, kuna pole eriti baktereid, kes seda ringi töötleks.

Aga kas pean kindlasti tõstma ka vee temperatuuri? Hetkel on mul 20c.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Veebr 23, 2011 04:11 
Guru
Kasutaja avatar

2C võiks tegelikult tõsta küll.

Üles
 [ 31 postitust ]  1, 2, 3  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis