foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 14 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Ancistrusel häda
PostitusPostitatud: Esmaspäev Dets 20, 2010 06:29 
Akvarist

Tere

Akva 160L Filter jbl900e Kalad 4 Ancistrust, 5 SAE, 1Guppy 2 maimuga, kirsikrevetid

Pilti hakkan lisama, aga mure et 1 päevaga on ancistrusel silmad lohku vajunud ja uimed narmas... samal ööl suri 1 guppy... veevahetus 1 kord nädalas 10%
Söögi vastu enam huvi ei tunne... vanus ~5-6 aastat.

Veeteste pole... akva käinud kuskil 1,5 aastat.
2 kuud tagasi sai mere äärest 1 känd sisse jäi keetmata... kuskil nädal tagasi üleeelmise veevahetusega tekkinud pinna peale mingi imelik kiht(pole proteiini kiht... isegi kalad ei söö seda) võimalik, et linna vette midagi lisatud?

Lisasin pildi "haige ants" "imelik kiht veel" "akva üld" kõik täna tehtud.

54L | kuldkala

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Dets 20, 2010 11:04 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Millest Sa järeldad, et see pole proteiini kiht? Kas on roheline ollus?

Ma küll kahtlustaks proteiinikihti. (Võin küll ka eksida.) Minu arust proteiinikihti ei söögi kalad. See ei lase vette hapnikku. Kõik on siis ummuksis. Peaksid selle kuidagi ära korjama. Näiteks salvrätikuga. Ja siis suunama flöödi (veejoa) nii, et see vee pinnakihti liigutaks.

Antsu lohku vajunud silmade kohta ei oska ma midagi öelda. Siin aitab kindlasti Maria.

Ja veenäidud oleksid alati teretulnud.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Dets 20, 2010 11:22 
Akvarist
Kasutaja avatar

Fotol tunduvad soomused ka kuidagi turritavat.
Palju neid kala veel on akvas ja miks arvad olevat 10% veevahetuse nädalas piisava olevat?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Dets 20, 2010 11:34 
Moderator
Kasutaja avatar

Kalu akvas pole just vast palju, loetelu täitsa alguses ju olemas. Kui veenäidud (tilga testidega) korras, siis vast piisab ka vähesemast veevahetusest. Ega ometi vesitõbi pole kallal?

Mina lisaksin esialgu taas ikka oma lemmikut Acclimoli, kuniks pole Marialt targemat vastust. Acclimol sisaldab joodi ning tugevdab immuunsust. Asja hullemaks teha see küll kuidagi ei tohiks. Sellele abile aga lootma jääda ei tohiks. Ikka vaja kala jälgida ning kui paranemise märke näha pole, siis tuleks millegi tõhusamaga ravima hakata.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Dets 20, 2010 11:51 
Akvarist

flöödi eest, kus vesi pinnale suunatud on (lainetab kõvasti)... seal on vaba ala mis peaks siiski hapniku vette tootma, et päris ummuksis ei ole =/
kõik teised elukad tunduvad ok... seega peaks hapniku veel olema

Kahjuks olen selline laisk akvarist olnud, et vee teste ei ole kunagi veel omanud =/

Väikse isase antsuga on ta viimase nädala kakelnud koguaeg (ogadega torgivad üksteist)Isane on 3 korda väiksem alles kasvasid vurrud ette.(varasemal pildil koos kännu peal suur ja väike)

Homme koogin jälle selle kihi ära... (millest see tulla võib?!? varem ei olnud ja toidan samamoodi ja sama toiduga...) aitäh abistajatele.

54L | kuldkala

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Dets 22, 2010 10:08 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Ei tahaks kurvastada aga kui ancistrusel ja ka teistel imisägadel on silmad nii
auku vajunud on tavaliselt asi juba väga halb.
Imisägadel on üldse haigusi õigeaegselt avastada üsna raske kuna nad on tegelikult hästi vastupidavad kalad ja kui haigestuvad siis juba tõsiselt.
Ei oska muud soovitada kui temperatuur 30 C peale ja mingit laia spektriga ravimit (general tonic vms) + hästi korralik õhustamine. Imisägad taluvad üldse ravimeid suhteliselt halvasti. Profülaktika mõttes võid ka mandlipuu lehe akvaariumisse panna. Mandlipuu lehed on antibakteriaalse toimega ja
mõjuvad Imisägadele ka seespidiselt- kuna nad söövad ta lõpuks ära.
Mandlipuu lehti müüakse Kalakese poes ja ka siin foorumis (kasutaja leheke)
on aeg-ajalt pakutud.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Dets 22, 2010 12:41 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
General Tonicut küll ei julgeks soovitada. Laiaspektriliste ravimitega on see häda, et nad tegelikult ei toimi tavaliselt mitte millegi vastu, v.a. bakterkooslus akvaariumis, mille need maha tapavad.
Pigem Bactopur Direct tabletid, et narmendavatel uimedel infektsioon ei tekiks, hädade algpõhjust otsiks ikkagi veest. Haige kala taga olevalt taimelt on kenasti näha, et vees on fosfaatide ja nitraatide üleküllus.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Dets 22, 2010 10:02 
Akvarist

kala juba eile läks kahjuks taeva...(soomuste vahel, külje peal, olid nagu vere randid tekkinud)

To Maria: kala taga olev taim? kala on tagumise klaasi küljes ja seal on ainult plakat =/

tuleb veel sellel aastal bettasse jõuda ja NO3 tilgatestid ära osta, et teistel siis vesi paremaks teha.

54L | kuldkala

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Dets 22, 2010 10:16 
Moderator
Kasutaja avatar

Tunnen sügavalt Sulle kaasa.
Antsuke oli ilus suur purakas. Poleks arvanud, et nii suur kala ka haigestub. Huvitav, mis tõbi see siis ikkagi oli? Kas põhjus vee parameetrites?
Silmade auku vajumisest pole ma siiani midagi kuulnud. Seda aga, et antsud ravimite suhtes õrnad, olen kogenud. Kuldkaladel oli mannakas ja too nakkus ka Ancistrustele. Eriti hull nägi välja isane. Aga õnneks paranes. Kas siis Ancistrused kuuluvad poolenisti selgrootute hulka? Punktol igatahes neile mannaka puhul ei sobinud. Pigem siis Sera ravim. Tundub mulle, et too on vähe leebem.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Dets 22, 2010 10:44 
Akvarist

kas peaks ostma pigem 5in1 testi jbl oma või puhtalt no3 testi ainult?
5in1 pole nii täpne, aga sellega näeks ka muud parameetrid ära... samas on seal näidatavatest ju lihtne muuta ainult no3(veevahetustega)

Minul elasid kunagi uute kaladega tulnud mannatera antsud kõik ilusti üle...(punktoliga)

54L | kuldkala

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Dets 22, 2010 11:27 
Moderator
Kasutaja avatar

Mul elasid ka lõppeks ja õnneks antsud selle Punktoli ravi üle, aga vahepeal nägid üsna rääbakad välja. Tegelikult Punktolit kardan ma seoses teiste kaladega (mustad noad ja elevandid, aga nood hoopis teine teema). Siiski tundub mulle Punktol liialt äkilise ja võimsa ravimina.

5 in 1-te ma enam üldse ei respekteeri. Kunagi päris algajana kasutasin. Eks too näitab küll kiirelt, kus miskit vee parameetrites nihu, aga mitte täpselt. Ja nii ma hakkasin kõiki kahtlaseid näite ribatestis ikka tilgatestiga üle tegema. Nood ikka oluliselt täpsemad. Nii et - üldkokkuvõttes - topelt rahakadu. Enam ma neid ei osta. Pakuks, et tuleb enamvähem võrdväärne välja, kui kasutad kohe ainult korralikke (tilga) teste.

Aga mis oli ikkagi Sinu Ancistruse haiguste nimi/põhjus. Ehk Maria oskab defineerida. Ise pakuks ehku peale kehvi veenäite. Seda enam, et Sa pole neid vist eriti kunagi teinud.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Dets 23, 2010 08:32 
Akvarist

ei leia seda linki =/ aga olen siin foorumis näinud kus kõikidest haigustest pilt on =/ ma võiksin sealt vaadata milline ta lõpuks kõige rohkem välja nägi, äkki tunnen ära kui keegi lingi üles leiab.

54L | kuldkala

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Dets 23, 2010 11:31 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
Link on alafoorumi alguse kleepsus "Enne postitamist loe seda".

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Dets 26, 2010 08:30 
Akvarist

NO3 ostetud ja test tehtud enne vee vahetust...
NO3 1-5 vahel
suhteliselt palju taimi

Tegin ka teises akvas kus guppyd ja krevetid ja kordagi pole põhja sifooninud on NO3 5

Seega ei ütleks, et liiga palju nitraate=/
vee temp 24-25 umbes.

Vee karedusega peavad kalad kahjuks leppima ja olemasoleva PH tasemega kah =/

NO2 usun, et on 0 kuna pole filtrit näppinud ja põhja üles lapanud ja akva piisavalt käinud =/ (kõigest usun)
Filtri sisu e900 oma ... Makaronid kõige all, siis Micromec siis swam ja veel 1 swamm.

54L | kuldkala

Üles
 [ 14 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver